header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wat is de normale rentevoet voor een motorfietslening?

Dec 28, 2022 6:11 AM ET

De rente heeft in 2022 het nieuws gedomineerd nu de Federal Reserve Bank probeert het tempo van de stijgende inflatie af te remmen. Er zijn verschillende renteverhogingen geweest en er worden er nog meer verwacht in het komende jaar. De Fed probeert op termijn de kosten voor de consument te drukken. Op korte termijn betekent dat dat de prijs van een motorfietslening omhoog gaat.

Met de inflatie kunnen ook de kosten van motorfietsen stijgen. Als je van plan bent dit jaar een motor te kopen, overweeg dan iets tweedehands te kopen of te beginnen met een lager model. Als de inflatie afneemt, zullen de prijzen stabiliseren en de rente weer dalen. Dat is het moment om de nieuwe fiets met alle toeters en bellen te kopen.

APR en rente zijn niet hetzelfde

APR en rente worden vaak door elkaar gehaald. Het verschil tussen JKP en rentevoet is dat JKP, dat staat voor “jaarlijks percentage”, naast de rentevoet ook financieringskosten en vergoedingen omvat. Kopers onderhandelen vaak over het JKP als het niet overeenkomt met de geadverteerde rentevoet van de kredietverstrekker voor motorfietsleningen. De termen zijn niet uitwisselbaar.

De Federal Reserve Bank bepaalt de rentetarieven, maar hun tarief is niet hetzelfde als wat de koper krijgt bij de aankoop van een motorfiets. De Fed bepaalt de “Federal Funds Rate,” dat is het tarief dat banken betalen als ze van andere banken lenen. De consumentenrente op leningen en hypotheken is altijd een paar procentpunten hoger.

Als de Fed de rente verhoogt om de inflatie te bestrijden, stellen kredietverstrekkers hun tarieven vast om het inflatierisico te beperken. Motorfietsleningen zijn meestal leningen met een kortere looptijd, zodat kredietverstrekkers minder risico lopen. Kopers met een goed krediet kunnen tegenwoordig een APR krijgen van zo laag als 3,99% op een lening van één tot drie jaar. De Federal Funds Rate is slechts 1,75%. De rest zijn banktoeslagen, financieringskosten en vergoedingen.

Hoe verlaagt u de rente op motorfietsenleningen

Kopers hebben vaak het gevoel dat ze geen controle hebben over het JKP en de rente. Gelukkig is dat niet helemaal waar. Je kunt de rente op een motorlening verlagen door een hogere aanbetaling te doen of akkoord te gaan met een kortere looptijd. Een lening van een jaar is goedkoper dan een lening van drie of vijf jaar. De kortere looptijd verlaagt ook de totale uitbetaling van APR kosten.

Een andere optie is om niet via de dealer te gaan voor de financiering. Traditionele banken en online kredietverstrekkers hebben niet altijd specifieke leningen voor motorfietskopers, maar ze bieden ongedekte persoonlijke leningen aan om je motoraankoop te financieren. Het APR op deze leningen is zo laag als 2,49%, en de koper kan overtollig geld na de aankoop gebruiken om accessoires te kopen.

The Bottom Line

Rentetarieven zijn slechts één variabele bij het bepalen van de prijs die een koper betaalt voor een motorfiets. Financieringskosten en vergoedingen zijn ook van invloed op het jaarlijkse kostenpercentage (JKP). Dealers brengen extra kosten in rekening voor het “gemak” van dealerfinanciering. Hogere aanbetalingen kunnen die kosten omlaag brengen, maar dat geldt ook voor het afsluiten van een persoonlijke lening om de motorfiets te kopen. Overweeg al je opties zorgvuldig voordat je een aankoopbeslissing neemt.

 

SPONSORED CONTENT

Contactgegevens:

Name: Keyonda Goosby
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire