header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


6 stappen voor het opstellen van een begroting

Dec 29, 2022 11:50 PM ET

Budgettering kan een geweldige manier zijn om u te helpen uw financiële doelen te bereiken. Van het verminderen van onnodige uitgaven tot het maximaliseren van besparingen en het effectief toewijzen van middelen, budgetteren kan je helpen om nu van je geld te genieten en tegelijkertijd te sparen voor de toekomst. U kunt in elke fase van uw carrière budgetteren, en het is een levensvaardigheid die u kan helpen uw geld effectief te beheren als u ouder wordt. Hier zijn zes stappen om je eigen budget op te stellen.

1. Bepaal je inkomen

De eerste stap bij het budgetteren is het bepalen van je inkomen na belasting. Uw inkomen bestaat uit uw salaris en eventueel geld verdiend met bijbaantjes. In sommige gevallen kan het ook kinderbijslag, alimentatie en soortgelijke inkomstenbronnen omvatten. Als je je totale maandelijkse inkomen kent, weet je waar je mee werkt en kun je uitzoeken hoe je dat het beste kunt verdelen.

2. Ken uw uitgaven

Nadat u uw maandelijkse inkomsten begrijpt, is de volgende stap om uw uitgaven te kennen. Dit omvat maandelijkse regelmatige betalingen en essentiële uitgaven zoals uw huur of hypotheek, auto betalingen, levensverzekering premies, boodschappen, nutsbedrijven, en alle andere regelmatige rekeningen. U kunt ook rekening houden met incidentele uitgaven, zoals autoreparaties of doktersbezoeken.

3. Vergeet de discretionaire uitgaven niet

Naast de noodzakelijke maandelijkse uitgaven houdt een budget ook rekening met de maandelijkse recreatieve uitgaven. Dit zijn niet-essentiële uitgaven of wensen, zoals uit eten gaan, af en toe een nieuwe outfit of gadget, entertainment en meer. Soms zijn discretionaire uitgaven impulsaankopen die je bij het budgetteren niet kunt voorspellen, maar in de meeste gevallen helpt het om geld uit te trekken voor activiteiten die je graag regelmatig doet.

4. Wijs je geld toe

Als je eenmaal je inkomsten en uitgaven weet, kun je alles op een rijtje zetten en een budget opstellen. Begin met het toewijzen van geld voor uw essentiële uitgaven, zoals huisvesting. Houd vervolgens rekening met uw andere uitgaven en probeer binnen uw totale budget te blijven. Als je geen geld over hebt na het toewijzen van de uitgaven, moet je misschien sommige uitgaven heroverwegen, vooral de discretionaire uitgaven. Als je wel geld over hebt, kun je dat toewijzen aan specifieke financiële doelen, langetermijnsparen of beleggen.

5. Stel doelen

Binnen je budget kun je zoveel doelen opnemen als je wilt. Schulden aflossen, overbesteding vermijden, op lange termijn sparen voor je pensioen, op korte termijn sparen voor een vakantie, of gewoon een noodfonds opbouwen kunnen allemaal doelen zijn waar je naar kunt streven. Toch is het het beste om je doelen realistisch te houden. Ambitieuze doelen kunnen voor sommige mensen geweldig zijn, maar ze kunnen te beperkend aanvoelen, en als u ze niet binnen uw tijdsbestek haalt, kunt u gefrustreerd raken en van de budgetteringswagen vallen. Als je net begint te wennen aan budgetteren, kan het helpen om te streven naar haalbare mijlpalen – de kleine overwinningen kunnen je gemotiveerd houden.

6. Herzien en aanpassen als dat nodig is

Tot slot is de zesde stap het herzien en aanpassen van je budget als dat nodig is. Budgettering is een continu proces, en aanpassingen kunnen er voor iedereen anders uitzien. Een manier om te beginnen is om de eerste paar maanden aan het eind van elke maand te bekijken hoe goed u zich aan uw budget houdt en zo nodig aanpassingen te doen. Als u merkt dat u op één gebied consequent te veel uitgeeft, overweeg dan op dat gebied te bezuinigen of manieren te vinden om meer geld aan die uitgaven te besteden. Vergeet niet dat je budget alleen werkt als je je eraan houdt.

Bron: iQuanti

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire