header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe onderhandelen met uw kredietverstrekker

Jan 2, 2023 3:06 AM ET

Er zijn twee soorten onderhandelingen als het gaat om kredietverstrekkers. De eerste vindt plaats vóór de ondertekening van de leningsovereenkomst. Het is wanneer de aanvrager onderhandelt over de voorwaarden van de lening. Een loan payment calculator is een nuttig hulpmiddel in dat scenario. Het tweede type onderhandeling vindt plaats wanneer de kredietnemer de voorwaarden van de leenovereenkomst wil wijzigen.

Pre-loan: Onderhandelen over leningsvoorwaarden

Kredietaanvragers hebben vaak het gevoel dat ze bij de eerste goedkeuring voor financiering overgeleverd zijn aan de kredietverstrekker. Dat is niet het geval. Over verschillende aspecten van de lening kan worden onderhandeld, zoals de rentevoet, de duur van de lening en in bepaalde gevallen de aanbetalingen. In een onderhandeling, zijn deze bekend als “hefbomen” die leners kunnen gebruiken om een betere deal te krijgen.

Rentetarieven zijn niet in steen gebeiteld. De geldschieter kan adverteren met een specifiek tarief en beweren dat het de “beste die ze kunnen doen,” maar er is altijd een ander niveau ze kunnen gaan. De kredietnemer moet niet bang zijn om korting te vragen als hij een sterke aanvraag heeft. Leners weten dat aanvragers met een hoge kredietscore en een goede betalingsgeschiedenis elders kunnen worden goedgekeurd. Herinner hen daaraan.

Het volgende niveau is de lengte van de looptijd van de lening. Leners verdienen meer geld aan langlopende leningen dan aan kortlopende. Dat JKP waar ze mee adverteren is niet alleen de rente. Het omvat ook vergoedingen en maandelijkse kosten. Aan de andere kant nemen zij ook meer risico met langlopende leningen. De aanvrager moet weten waar hij aan toe is, zodat hij dit als hefboom kan gebruiken.

Down payments come into play when a person applies for a mortgage or auto loan. In beide gevallen zal een hogere aanbetaling doorgaans betere leningsvoorwaarden opleveren. Door 20% of meer neer te leggen op een huis is er geen particuliere hypotheekverzekering meer nodig. Meer contant betalen voor een auto opent de deur naar meer opties voor kredietverstrekkers en een lager JKP.

Betalingsonderhandelingen: Herfinanciering en schuldregeling

Langlopende leningen kunnen worden geherfinancierd wanneer de rente daalt of de financiële omstandigheden veranderen. Dit is een ander scenario waarbij de lener de meeste hefboomwerking heeft. De lening bestaat al. De betalingen zijn gedaan, hopelijk op tijd. Die kredietgeschiedenis meenemen naar een kredietverstrekker en nieuwe voorwaarden vragen is een gebruikelijke praktijk. De lener is in een goede positie om te krijgen wat hij wil.

Schuldregeling is een andere situatie. De geldschieter heeft de macht wanneer iemand achterloopt met zijn betalingen en een vast bedrag moet aanbieden om de schuld te vereffenen. De meeste kredietverstrekkers nemen een percentage van het verschuldigde bedrag, dus ze krijgen iets betaald, maar het bedrag bepalen ze zelf. De enige invloed van de lener is zijn financiële situatie. Zij kunnen zich beroepen op armoede en betalen misschien een appel en een ei.

The Bottom Line

Weten wie de macht heeft bij onderhandelingen met kredietverstrekkers is de sleutel tot het verkrijgen van goede voorwaarden. Rentevoet, de lengte van de looptijd van de lening en het bedrag van de aanbetaling zijn enkele van de hefbomen die iemand kan gebruiken. Bij herfinanciering staan ze sterk met hun betalingsgeschiedenis. Dat is niet het geval bij een schuldenregeling, dus de meeste invloed komt toe aan de geldschieter. Als iemand weet waar hij aan toe is, krijgt hij wat hij wil.

Sponsored Content

Over OneMain Financial

View Website

OneMain Financial is de leider in het bieden van verantwoorde toegang tot krediet aan nietprime klanten en is toegewijd aan het verbeteren van het financiële welzijn van hardwerkende Amerikanen.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire