header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Verrassende dingen die fiscaal aftrekbaar zijn

Jan 2, 2023 3:12 AM ET

Van het maximaliseren van hun belastingkredieten tot het onderzoeken van wat er gebeurt als je de belastingen te laat indient, Amerikanen zijn tegenwoordig gebrand op mogelijkheden om hun inkomen tijdens het belastingseizoen vast te houden. Voor belastingbetalers die willen itemiseren, is de lijst van potentieel fiscaal aftrekbare uitgaven lang – hier zijn er enkele die verrassend kunnen zijn.

Geschonken items

Het is geen geheim dat giften aan liefdadigheidsinstellingen over het algemeen aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting, maar belastingbetalers kunnen mogelijk meer claimen dan alleen monetaire giften aan gekwalificeerde liefdadigheidsinstellingen en religieuze organisaties. Belastingbetalers kunnen verrast zijn te ontdekken dat geschonken voorwerpen ook fiscaal aftrekbaar zijn. Dat betekent dat belastingbetalers mogelijk de reële marktwaarde van zaken als kleding, schoenen, meubels, huishoudelijke artikelen en meer kunnen aftrekken.

Onderwijs

Iedereen die in zichzelf wil investeren door middel van onderwijs moet overwegen zijn toepasselijke aftrek te berekenen. In 2022 kunnen belastingbetalers bijvoorbeeld jaarlijks tot 4000 dollar aftrekken voor collegegeld voor hoger onderwijs voor henzelf, een echtgenoot of een afhankelijke. Evenzo kunnen degenen die een opleiding of permanente educatie volgen, met de Lifetime Learning Credit elk jaar een belastingkrediet van maximaal $ 2000 van hun gerelateerde uitgaven opnemen. De aftrek van collegegeld en de Lifetime Learning Credit zijn onderworpen aan inkomensfasering.

Rente op studieleningen

Naast in aanmerking komende collegegeld en kosten kan ook de rente op studieleningen aftrekbaar zijn. Degenen die studieleningen terugbetalen, kunnen in 2022 tot $ 2500 aan betaalde studieleningrente aftrekken. Belastingbetalers die de rente op studieleningen willen aftrekken, moeten voldoen aan specifieke criteria met betrekking tot inkomensniveau en indieningsstatus om in aanmerking te komen, dus het is belangrijk om te controleren met een belastingadviseur.

Claims voor aftrekbare kosten

Van liefdadigheidsgiften tot rente op studieleningen, sommige verrassende dingen kunnen fiscaal aftrekbaar zijn. Hoewel dit slechts een paar voorbeelden zijn, laat deze lijst zien dat belastingaftrek niet alleen voorbehouden is aan ondernemers. Zelfs degenen die de voorkeur geven aan de standaardaftrek kunnen hun voordeel doen door zich bewust te zijn van de vele aftrekposten die in het belastingseizoen kunnen worden geclaimd. Door op de hoogte te blijven van mogelijk aftrekbare posten, kunnen belastingbetalers die hun uitgaven specificeren onvoorziene mogelijkheden vinden om hun aansprakelijkheid dit belastingseizoen te verminderen.Bron: Northwestern MutualContact: Don Klein, 1-800-323-7033Deze publicatie is niet bedoeld als juridisch of fiscaal advies. Financiële vertegenwoordigers geven geen belastingadvies. Raadpleeg een belastingprofessional voor belastingadvies dat specifiek is voor uw situatie.

Contactgegevens:

Name: Don Klein
Email: [email protected]
Job Title: Assistant Director - Field & National Grassroots Public Relations
Tags:   Dutch, United States, Wire