header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Welke kredietscore is nodig om een motor te kopen?

Jan 2, 2023 2:57 AM ET

Welke Credit Score is nodig om een motorfiets te kopen?

Het kopen van een motorfiets is een belangrijke levensbeslissing. Er is een bepaalde mentaliteit voor nodig om op een tweewielig, openluchtvoertuig te rijden dat meer dan honderd mijl per uur kan rijden. Sommige mensen vrezen die sensatie. Velen omarmen het en worden verliefd op de open weg. Een andere groep, die steeds groter wordt, kiest voor motorfietsen vanwege de stijgende benzineprijzen.

De gemiddelde prijs van een nieuwe motorfiets is 5.000 tot 10.000 dollar. Dat is geen kleine verandering, maar het is redelijker dan de gemiddelde prijs van een nieuwe auto, die begin 2022 de 46.000 dollar bereikte. Dat suggereert dat het krijgen van een motorfietslening misschien gemakkelijker is dan het krijgen van goedkeuring voor een autolening. Helaas zijn de goedkeuringscriteria voor de twee leningen niet hetzelfde.

Credit Score Requirements: Auto Leningen Versus Motorfiets Leningen

Er zijn verschillende scoringsmodellen die kredietverstrekkers en dealers gebruiken bij het bepalen of iemand in aanmerking komt voor autofinanciering. FICO Score 8 is het standaardmodel, maar FICO heeft ook een Auto Score. Op basis van de eerste hebben kopers een minimumscore van 600 nodig om een auto zonder aanbetaling te kopen. Autoleningen zijn beschikbaar bij banken, dealers en online kredietverstrekkers.

Traditionele kredietinstellingen zoals banken en kredietunies bieden autoleningen aan als specifiek product. Autoleningen zijn typisch persoonlijke leningen, en er zijn verschillende verschillende soorten persoonlijke leningen. De minimale score die nodig is voor een ongedekte persoonlijke lening van de bank is meestal 610-640. Leningen met een lagere rente hebben een credit score eis van ten minste 690.

Waarom het verschil? Een autolening is een gedekte lening waarbij het voertuig het onderpand is. Een persoonlijke lening is ongedekt. Sommige motorhandelaren zullen financiering aanbieden die lijkt op een autolening door de motor tot onderpand te maken. Traditionele banken en online kredietverstrekkers doen het anders. Zij hebben geen leningen die specifiek zijn voor motorfietsen. In plaats daarvan bieden zij persoonlijke leningen aan.

Voordelen van persoonlijke leningen voor motorfietsaankopen

Niemand van de hierboven genoemde “eisen” voor een kredietscore is in steen gebeiteld. Kopers met slecht krediet kunnen nog steeds online motorleningen vinden. Dealers zullen ook hun normen verlagen als de koper een aanzienlijke aanbetaling doet en bereid is een hogere rente te betalen. Dat is een manier om te gaan, maar de persoonlijke lening route biedt meer voordelen.

Een persoonlijke lening komt niet met uitgaven bepalingen. Na goedkeuring kan de lener het geld dat nodig is voor de motor uitgeven en de rest gebruiken voor wat hij verder nodig heeft, zoals een leren jas en een helm. Dealer financiering dekt alleen het voertuig, dus extra aankopen moeten uit eigen zak komen, wat duur kan worden.

Een ander voordeel van een persoonlijke lening is dat het ongedekt is, wat betekent dat de motorfiets niet in beslag wordt genomen als de koper in gebreke blijft met de lening betalingen. Er zijn echter nog steeds gevolgen. Wanbetalingen verschijnen in een kredietrapport, waardoor de kredietscore van de lener daalt, en de geldschieter kan incasso- of zelfs juridische stappen ondernemen wegens wanbetaling.

The Bottom Line

Hogere kredietscores staan gelijk aan meer koopmogelijkheden, maar een lage kredietscore sluit de mogelijkheid om een motorfiets te kopen niet uit. Motorkopers met een lagere kredietscore kunnen een grotere aanbetaling nodig hebben. De rente kan ook hoger zijn, en financiering door de dealer is misschien niet beschikbaar. Persoonlijke leningen zijn altijd een optie, zelfs bij een lagere kredietscore, maar de tarieven en voorwaarden zijn beter bij een hogere kredietscore.

SPONSORED CONTENT

Over OneMain Financial

View Website

OneMain Financial is de leider in het bieden van verantwoorde toegang tot krediet aan nietprime klanten en is toegewijd aan het verbeteren van het financiële welzijn van hardwerkende Amerikanen.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire