header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


X manieren om uw financiele gezondheid te controleren

Jan 2, 2023 3:03 AM ET

Het onderzoeken van de financiële gezondheid betekent een meting van iemands huidige financiële situatie. Naast het kijken naar slechts één aspect van hun financiën, kan financiële gezondheid betekenen dat de algemene financiële stabiliteit wordt beoordeeld en dat wordt gekeken naar hun volledige financiële plaatje.Dus, wat zijn enkele belangrijke indicatoren om te observeren bij het bepalen van de financiële gezondheid? Laten we er een paar bekijken:

Kredietscore

Een primaire factor bij het bepalen of iemand in aanmerking komt voor creditcards, leningen en meer, de kredietscore is misschien wel de meest genoemde indicator van persoonlijke financiële gezondheid. Kredietscores variëren van 300 tot 850 en zijn gebaseerd op de kredietgeschiedenis van een consument, waaronder hun leengeschiedenis, schuldenniveau, frequentie van tijdige betalingen en meer. Kredietscores worden door kredietverstrekkers beschouwd als een indicator van kredietwaardigheid en kunnen van invloed zijn op iemands vermogen om geld te lenen. Deze scores zijn een uitstekende manier om persoonlijk kredietgebruik te meten en zijn de sleutel tot het veiligstellen van leningen tegen lagere tarieven.

Retirement accounts and investments

Kredietscores zijn niet het enige waarnaar gekeken moet worden bij het beoordelen van iemands financiële gezondheid. Financieel gezonde huishoudens proberen vaak te plannen voor de toekomst. Zij kunnen dit doen door middel van solide investeringen, waaronder pensioenrekeningen. Of iemand nu weinig of veel kan bijdragen aan zijn pensioenrekeningen, het geeft toch aan dat hij spaart voor de toekomst.

Netwaarde

Simpel en direct, de berekening van de nettowaarde is een van de snelste manieren om een beeld te krijgen van de financiën van een huishouden – gewoon alle activa optellen en alle schulden aftrekken. Het resulterende getal (ja, het kan negatief zijn) geeft een intuïtieve blik op iemands financiële gezondheid, vooral wanneer het in de tijd wordt gevolgd: een dalende nettowaarde kan reden tot zorg zijn, terwijl een stijgende nettowaarde goed kan zijn. Hoe belangrijk ook, de nettowaarde geeft niet alles weer. De nettowaarde van een huishouden toont niet noodzakelijk de groei van zijn activa en schulden (vooral wanneer deze in hetzelfde tempo groeien), en moet daarom worden onderzocht samen met deze andere factoren.

Schuldniveau

Schuld, hoewel niet altijd een slechte zaak, kan het traject van de financiën van een huishouden beïnvloeden. Zo zijn mensen die goed met hun schulden omgaan vaak weerbaarder tegen economische onzekerheid en hebben zij meer flexibiliteit bij het verkrijgen van krediet. Toenemende of afnemende schuldsaldi kunnen dienen als belangrijke barometers voor het meten van de financiële gezondheid. Het kan ook nuttig zijn voor huishoudens om te kijken naar hun verhouding tussen schuld en inkomen, of het percentage van het bruto maandinkomen van een huishouden dat naar schulden gaat.

Noodfonds

Het hebben van een noodfonds, of een som geld gespaard voor onverwachte gebeurtenissen, kan een indicator zijn van financiële gezondheid. De aanwezigheid van een noodfonds wijst op een groter vermogen om met onverwachte uitdagingen om te gaan en op het vermogen om te sparen. Bovendien kan de wetenschap dat men over een financiële buffer beschikt, vaak zorgen voor gemoedsrust.

Positieve cashflow

Het hebben van voldoende geld op de bank om terugkerende en voorspelbare uitgaven te financieren, kan een goede graadmeter zijn voor de financiële gezondheid. Over de middelen beschikken om maandelijkse vaste uitgaven te betalen, wijst op een vermogen om te anticiperen op kosten en nauwkeurig te budgetteren.

Planning Ahead

Er zijn verschillende indicatoren voor financiële gezondheid, waaronder kredietscore, spaargeld, nettowaarde en pensioenplanning. Zelfs voor personen die niet al deze vakjes hebben aangevinkt, is het nooit te laat om op het goede spoor te komen. Wat belangrijk is, is een financieel doel hebben, flexibel blijven en blijven plannen voor de toekomst.Bron: Northwestern MutualContact: Don Klein, 1-800-323-7033

Contactgegevens:

Name: Don Klein
Email: [email protected]
Job Title: Assistant Director - Field & National Grassroots Public Relations
Tags:   Dutch, United States, Wire