header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Kunt u een lening op afbetaling vervroegd aflossen?

Jan 4, 2023 1:51 AM ET

Met een installatielening kan iemand vooraf een vast bedrag lenen. Vervolgens betalen ze elke maand de hoofdsom plus rente terug. Wanneer zij een lening op afbetaling afsluiten, kunnen zij het aflossingsschema volgen dat zij in hun leningovereenkomst zijn overeengekomen en de lening aan het einde van de looptijd afbetalen. Of ze kunnen de lening vervroegd aflossen.

Is het een goed idee om een lening op afbetaling vervroegd af te lossen?

Het is mogelijk om de lening vervroegd af te lossen, maar de lener moet de voor- en nadelen afwegen voordat hij dat doet.

Pros van vervroegd aflossen

De belangrijkste voordelen van vervroegd aflossen van een lening op afbetaling zijn:

  • Bespaar geld op rente: Hoe sneller iemand een lening op afbetaling aflost, hoe minder hij aan rentelasten betaalt. Afhankelijk van de voorwaarden van de lening en hoe snel ze afbetalen, kunnen ze honderden of zelfs duizenden dollars besparen.
  • Maak een maandelijks budget vrij: Zodra een maandelijkse betaling van de lening weg is, heeft de lener extra geld in zijn budget om aan andere behoeften te besteden. Ze kunnen het gebruiken om dagelijkse uitgaven te dekken of om te werken aan financiële doelen zoals het opbouwen van een noodfonds of beleggen.
  • Verlagen schuldquote: De schuldquote van een persoon is al zijn maandelijkse schuldbetalingen gedeeld door zijn bruto maandinkomen. Het aflossen van een lening op afbetaling verlaagt deze verhouding en verhoogt daarmee de kredietscore, waardoor men in de toekomst gemakkelijker in aanmerking komt voor leningen met uitstekende voorwaarden.
  • Moedsrust: Als iemand zijn lening vervroegd aflost, is hij verlost van een schuldverplichting. Hierdoor kunnen ze zich minder gestrest voelen over hun financiën.

Cons van een vervroegde aflossing

Dit zijn de belangrijkste nadelen van het vervroegd aflossen van een lening op afbetaling:

  • Misschien bent u de dupe van een boete voor vervroegde aflossing: Sommige kredietverstrekkers rekenen een boete voor vervroegde aflossing om de rente terug te krijgen die ze verliezen als leners hun lening vervroegd terugbetalen. In de meeste gevallen is het een vast percentage van de onbetaalde hoofdsom op het moment van de aflossing. Het is nuttig dat kredietnemers hun leningovereenkomst zorgvuldig controleren om te bepalen of zij een boete voor vervroegde aflossing verschuldigd zijn. Als dat het geval is, moeten zij de rekensom maken om te bepalen of het de moeite waard is om de lening vervroegd af te lossen.
  • Misschien hebben zij belangrijkere financiële behoeften: Als de rente op de lening op afbetaling lager is dan de rente op andere schulden, kunnen zij hun geld ergens anders inzetten. Ze kunnen zich bijvoorbeeld richten op het afbetalen van hun hoogrentende creditcardschuld.
  • Zullen minder geld tot hun beschikking hebben: Omdat leners veel van hun extra geld in de lening moeten steken, kunnen ze te maken krijgen met een kastekort. Dit kan een probleem zijn als zich een financiële noodsituatie voordoet of een andere situatie die een ruime cashflow vereist.

The Bottom Line

Een lening op afbetaling is een handige en betaalbare manier om verschillende uitgaven te dekken. Maar vroegtijdig aflossen is niet altijd de beste keuze. Daarom is het altijd het beste voor iemand om de voor- en nadelen ervan af te wegen voordat hij een vervroegde aflossing nastreeft en te doen wat het beste werkt voor zijn budget.

Sponsored Content

Over OneMain Financial

View Website

OneMain Financial is de leider in het bieden van verantwoorde toegang tot krediet aan nietprime klanten en is toegewijd aan het verbeteren van het financiële welzijn van hardwerkende Amerikanen.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire