header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Northwestern Mutual: Wat u moet weten voordat u voor het eerst belastingaangifte doet

Jan 8, 2023 1:44 AM ET

Voor het eerst belasting betalen is een grote mijlpaal. En aangezien die belastingcode ingewikkeld kan zijn, is het logisch dat je vragen hebt over het indienen. Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden wanneer u voor de eerste keer belastingen indient:

Geef de juiste documenten bij elkaar

Eén van de eerste dingen die een belastingbetaler moet doen is het verzamelen van zijn financiële documenten, zoals W-2 formulieren of 1099 formulieren. In veel gevallen zijn deze formulieren tegenwoordig digitaal. Om georganiseerd te blijven, kunnen belastingbetalers willen een map van alle documenten die ze ontvangen, zodat het allemaal klaar om te gaan zo snel mogelijk.

Wanneer u een werknemer van een bedrijf, kunt u verwachten dat een w2 van uw werkgever te krijgen. Als je inkomen hebt verdiend met beleggingen of als freelancer, ontvang je waarschijnlijk 1099-formulieren.

Er moet één W-2 zijn voor elke werkgever van het voorgaande jaar. Het aantal eventuele 1099-formulieren dat een belastingplichtige ontvangt, is afhankelijk van het soort inkomen dat hij in het belastingjaar heeft ontvangen.

De gevolgen van het te laat indienen van uw belastingen

Als het voor een belastingplichtige de eerste keer is dat hij aangifte doet, is hij misschien nieuwsgierig naar wat er gebeurt als ze hun belastingen te laat indienen? Als een belastingbetaler de deadline mist en geen verlenging heeft aangevraagd, is het nog steeds noodzakelijk om ze zo snel mogelijk in te dienen. Als een belastingbetaler een terugbetaling verwacht, zal er geen boete zijn (en technisch gezien kunnen ze nog drie jaar indienen), maar als er geld aan de IRS verschuldigd is, kan er een boete zijn die rente omvat.

Geen extra inkomsten vergeten

De IRS wil niet alleen de informatie van de primaire baan van een belastingbetaler, ze willen alles. Zorg er dus voor dat u alle inkomsten van het jaar opneemt, inclusief freelance werk, bijbaantjes, bonussen en zelfs rente. Gewoonlijk zal een belastingbetaler hiervoor belastingformulieren ontvangen van de werkgever, bank, enz. maar zelfs als het formulier niet komt, moet het inkomen toch worden gemeld.

Itemizing vs. Taking the standard deduction

Belastingaftrek stelt mensen in staat om bepaalde in aanmerking komende kosten van hun belastbaar inkomen af te trekken. De standaardaftrek is een vast bedrag dat door de overheid is vastgesteld, terwijl een gespecificeerde aftrek van persoon tot persoon en van jaar tot jaar verschilt en de som is van alle individuele aftrekposten die op de belastingbetaler van toepassing zijn. Of de belastingbetaler de standaardaftrek of de aftrekpost neemt, hangt af van zijn individuele situatie en de aftrekbare kosten die hij in de loop van het jaar maakt. De meeste belastingbetalers kiezen echter voor de standaardaftrek.

File electronic or by mail

Als alle puntjes op de i zijn gezet, is het tijd om de belastingen in te dienen! Elektronisch indienen is tegenwoordig een populaire optie en kan handig zijn. Afhankelijk van welke functies een belastingbetaler nodig heeft, kan de software gratis zijn of tegen betaling. Als een belastingbetaler de voorkeur geeft aan slakkenpost, is dat nog steeds een optie. Het kan intensiever zijn, omdat alle berekeningen en formulieren met de hand moeten worden gedaan en op de vervaldatum moeten worden gepost.

Source: Northwestern Mutual

Contact: Don Klein, 1-800-323-7033

Contactgegevens:

Name: Don Klein
Email: [email protected]
Job Title: Assistant Director - Field & National Grassroots Public Relations

Tags:   Dutch, United States, Wire