header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De kosten van het bezit van een boot, van onderhoud tot brandstof

Jan 19, 2023 7:52 AM ET

Eigenaar zijn van een boot is voor de meeste mensen een droom die uitkomt, maar het kan een economische uitdaging zijn voor degenen die onvoorbereid zijn. Er komt meer bij kijken dan alleen rondkijken naar bootleningen en de beste prijs krijgen. Dat is nog maar het begin van de kosten die gepaard gaan met bootbezit. Zorg ervoor dat u voorbereid bent op het volgende voordat u de koopovereenkomst tekent:

1. Aankoopprijs

Boten kunnen variëren van een paar duizend tot enkele miljoenen dollars als je een oceaan-cruisend jacht wilt. De meest voor de hand liggende vraag die kopers moeten stellen is of ze zich de betalingen op de boot die ze willen kunnen veroorloven. Bootleningen kunnen langlopend zijn (10-20 jaar), dus de maandelijkse betalingen moeten lager zijn dan wat u voor een auto betaalt. Zoek uit wat u zich comfortabel kunt veroorloven.

2. Verzekering

Neem die maandelijkse betaling voor een bootlening en tel daar de jaarlijkse verzekeringskosten bij op. Het nationale gemiddelde voor bootverzekeringen in de Verenigde Staten is 1,5% van de waarde van de boot. Voor een speedboot van 20.000 dollar is dat 300 dollar per jaar. Staten waar regelmatig orkaanactiviteit voorkomt, kunnen hogere tarieven hebben. Staten met kortere vaarseizoenen zijn misschien betaalbaarder.

3. Opslag

U kunt de boot in uw tuin stallen als u die mogelijkheid heeft, maar booteigenaren in koudere klimaten geven meestal de voorkeur aan een opslagplaats met klimaatbeheersing. Deze variëren in prijs, dus kijk goed rond voor de beste tarieven. Gemiddeld kost het u ongeveer 2000 dollar per jaar. Er is ook de optie om de boot naar een warmer klimaat te verplaatsen voor de winter, maar dan heb je transportkosten.

4. Belastingen

Dit is een kostenpost die je zelfstandig moet onderzoeken omdat de tarieven voor de bootbelasting in elke staat anders zijn. Rhode Island heeft er geen, maar succes met het vinden van een open ligplaats. South Carolina rekent 10,5% als de boot meer dan de helft van het jaar in de staat ligt. De federale luxebelasting op boten van meer dan 100.000 dollar is jaren geleden ingetrokken, dus daar hoeft u zich geen zorgen over te maken.

5. Liggelden

Oceanen en meren hebben geen openbare parkeerplaatsen. Er zijn altijd ligkosten voor het achterlaten van je boot, tenzij je natuurlijk een eigendom aan het water hebt. Jachthavens rekenen een paar honderd per jaar voor kleine boten tot 1000 dollar of meer per maand voor grotere schepen. Dit is een ander onderwerp om te onderzoeken als u van plan bent de boot in het water te laten liggen.

6. Onderhoud

Bedenk dat u elk jaar 10% van de waarde van de boot aan onderhoud besteedt. Dat is exclusief reparatiekosten als er iets kapot gaat. Hopelijk kan een regelmatig onderhoudsschema dat voorkomen. Dit omvat het schoonmaken en schilderen van de romp, het schuren van het dek, het afstellen van de motoren en het vervangen van zeilen indien nodig. Het inhuren van een professional voor dit alles is aan te raden.

7. Uitrusting

Steek minstens $1.000 aan veiligheidsuitrusting als je de boot voor het eerst koopt. Dat omvat reddingsvesten, drijfmiddelen, brandblussers, vuurpijlen, signaalvlaggen en een hoorn. Andere uitrusting, zoals visvinders en geavanceerde navigatiesystemen, zijn optioneel. Het upgraden van de technologie van de boot kan de waarde ervan verhogen.

8. Brandstof

Ja, we hebben het beste voor het laatst bewaard. Boten met motoren hebben gas en olie nodig, die beide recentelijk in prijs zijn gestegen. Als u de brandstof niet kunt betalen, koop dan geen boot waarvoor dat nodig is. Kano\’s en roeiboten zijn leuk. Zeilboten ook. U kunt zelfs kiezen voor een waterscooter zoals een jetski. Die verbruiken nog steeds gas, maar veel langzamer dan die grote speedboot die je wilt.

The Bottom Line

De kosten voor het bezitten van een boot kunnen aanzienlijk zijn, maar ze kunnen het ook waard zijn als je graag tijd op het water doorbrengt. Zorg ervoor dat u uw onderzoek doet en rekening houdt met alle mogelijke kosten voordat u een beslissing neemt.

SPONSORED CONTENT

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire