header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe de aankoop van een boot te financieren

Jan 19, 2023 8:33 AM ET

De beslissing om eigenaar van een boot te worden is een grote stap. Het vinden van een manier om uw bootaankoop te financieren is waar u die beslissing in daden omzet. Van bootleningen tot uw lokale bank of credit union en dealerfinanciering, u hebt opties voor de financiering van een boot. Begrijpen hoe deze en andere bootfinancieringsopties werken, kan uw koopervaring verbeteren.

Optie #1: Bankfinanciering

Zoek niet naar een bordje met “bootleningen” bij uw plaatselijke bank, want dat bestaat niet. Traditionele banken en kredietverenigingen financieren doorgaans een boot door u een persoonlijke lening voor de aankoop aan te bieden. De looptijd kan variëren van één tot vijf jaar en de rente is redelijk. Het klinkt goed, maar dat is een kortetermijnlening in de botenwereld.

Persoonlijke leningen zijn een goede optie als de vraagprijs $10.000 of minder is. U kunt ook een persoonlijke lening op elk moment herfinancieren, dus u zit niet vast als de rente hoog is. Werk aan uw kredietscore, wacht tot de rente daalt en onderhandel dan opnieuw. Als de kosten meer dan $10.000 bedragen, kun je een van de onderstaande opties bekijken.

Option #2: Dealer financing

Boat dealers kunnen langlopende leningen van tien tot twintig jaar aanbieden voor gekwalificeerde kopers. Voor de beste resultaten wil je een credit score van meer dan 700, maar lagere scores zullen je niet diskwalificeren. De koper heeft invloed als u bereid bent een grotere aanbetaling te doen. De looptijd van de lening is bespreekbaar als u de boot sneller wilt afbetalen.

De rente is misschien hoger bij de dealer, maar de langere looptijd maakt het kopen van een boot betaalbaarder. De maandelijkse betalingen zijn lager en de dealer biedt meestal een garantie als onderdeel van de deal. Dat kan de onderhouds- en reparatiekosten van de boot drukken. Overweeg dit bij het afwegen van dealer financiering als een optie.

Optie #3: Marine financiering

Marine financiering komt van organisaties die gespecialiseerd zijn in het verkrijgen van goedkope leningen van lokale banken, financiële dienstverleners en kredietverenigingen. Een van deze groepen is de National Marine Lenders Association (NMLA) die zich richt op lagere aanbetalingen, snellere kredietbeslissingen en langere financieringstermijnen. Elk van deze zaken vergroot de koopkracht van de koper.

Gaan via een organisatie als de NMLA is vaak de beste optie voor bootkopers omdat de organisatie precies weet waar ze terecht kunnen voor de beste tarieven en voorwaarden. Dealers weten dit ook, maar zij brengen hoge kosten en financieringskosten in rekening. De NMLA probeert die kosten te verlagen en kan booteigenaren helpen om naast de boot zelf ook elektronica en apparatuur te financieren.

The Bottom Line

Bankfinanciering kan helpen bij de aankoop van een boot, maar bootkopers hebben ook andere opties, waaronder dealer- en marinefinanciering. Dealer financiering heeft minder strenge credit score normen als u bereid bent om een grotere aanbetaling te doen. Marine organisaties kunnen u helpen zoeken naar betere tarieven en voorwaarden. Een van deze opties kan u helpen uw droom om een boot te bezitten waar te maken.

SPONSORED CONTENT

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire