header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division beveelt Cox aan om impliciete claim over superieure betrouwbaarheid voor Cox Internet in te trekken.

Jan 19, 2023 11:18 AM ET

National Advertising Division beveelt Cox aan impliciete claim over superieure betrouwbaarheid voor Cox Internet te staken

New York, NY – 19 januari 2023 Naar aanleiding van een betwisting door AT & T Services, Inc., heeft de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs aanbevolen dat Cox Communications, Inc. geen reclame meer maakt met de impliciete boodschap dat internet van concurrerende diensten haperend en onbetrouwbaar is, maar Cox Internet niet.

AT & T Services betwistte beweringen van Cox in een televisiecommercial voor zijn “Gigablast” internetdienst die downloadsnelheden van 1 Gbps en uploadsnelheden tot 35 Mbps biedt.

Het ging er NAD om of de weergave in de gewraakte commercial van het falen van een niet nader genoemde, generieke concurrerende dienst om een honkbaluitzending betrouwbaar te streamen, redelijkerwijs een beeld geeft:

  • een brede impliciete boodschap van superieure betrouwbaarheid van Cox Internet ten opzichte van concurrerende diensten; of
  • een beperkte boodschap over het vermogen van Cox om 4K-streaming aan te bieden.

Het staat een adverteerder weliswaar vrij om de feitelijke verschillen tussen zijn product en concurrerende producten te benadrukken, maar beweringen die de tekortkomingen van een concurrerend product benadrukken, moeten waarheidsgetrouw en nauwkeurig zijn, en nauw omschreven, zodat de concurrent niet ten onrechte in diskrediet wordt gebracht. Wanneer de adverteerder een probleem van een concurrerend product belicht dat met zijn eigen product kan worden opgelost, moet hij ervoor zorgen dat het probleem duidelijk in de advertentie wordt aangegeven, dat de omvang van het probleem niet wordt overdreven en dat het product van de adverteerder het probleem oplost.

In dit geval vond de NAD dat:

  • De gewraakte commercial toont een storing in de streaming, maar suggereert geen andere reden voor de storing dan “internet van de verkeerde provider”. Bijgevolg kan de consument redelijkerwijs concluderen dat de ervaring van de man typisch is en dat het “verkeerde” internet verwijst naar een concurrerende provider.
  • In de context van de commercial, die een uitdrukkelijke boodschap bevat over de hoge snelheden die Cox Internet biedt (“America\’s Fastest Internet Download Speeds”) en een beeld van een televisie die beelden bevriest, is een redelijke boodschap dat Cox Internet op betrouwbare wijze live video kan streamen wanneer andere providers dat niet kunnen omdat zij haperen en onbetrouwbaar zijn.

NAD concludeerde dat Cox Internet geen bewijs heeft geleverd ter ondersteuning van een brede boodschap van vergelijkende superioriteit ten opzichte van alle andere providers of een specifieke boodschap dat andere internetproviders ontoereikend zijn voor de in de commercial afgebeelde streamingactiviteit. AT & T heeft bewijs geleverd dat andere providers, waaronder AT & T, internetsnelheden bieden die voldoende zijn voor routinematige streaming, alsmede snelheden boven die welke worden aanbevolen voor 4K-inhoud (50-100 Mbps en hoger).

Om deze redenen heeft de NAD aanbevolen dat Cox geen reclame meer maakt die de impliciete boodschap overbrengt dat internet van concurrerende diensten glitchy en onbetrouwbaar is, maar Cox Internet niet.

NAD merkte op dat niets in haar besluit uitsluit dat de adverteerder beperktere waarheidsgetrouwe en niet-misleidende beweringen doet over de snelheid en prestaties van haar dienst en de mogelijkheid om 4K-video te streamen.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Cox dat, hoewel het “het niet eens is met de interpretatie van de NAD van de betrokken reclame”, het “de aanbevelingen van de NAD in overweging zal nemen bij zijn toekomstige reclame.”

Alle samenvattingen van BBB National Programs case decisions zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD, NARB, en CARU beslissingen, abonneer u op het online archief.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profit organisatie, is de thuisbasis van de U.S. onafhankelijke industrie zelfregulering, momenteel met meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden diensten voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting die bestaande en opkomende industrieproblemen aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding en bevordering van beste praktijken op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en jongeren, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en diensten voor geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van reclame in de hele VS. De NAD beoordeelt nationale reclame in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheid en nauwkeurigheid van reclame, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt getrokken.

Contactgegevens:

Name: Abby Hills
Email: [email protected]
Job Title: Director of Communications

Tags:   Dutch, United States, Wire