header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


4 dingen om te overwegen als je begint met de terugbetaling van je studielening

Jan 20, 2023 5:17 AM ET

Je hoeft alleen maar met mensen te praten die hun studielening hebben afbetaald om te weten dat het vrij zijn van deze schuld een enorme bron van opluchting kan zijn. Schulden wegen soms zwaar op mensen en de wetenschap dat ten minste één grote lening is afgelost, is een bevrijdend gevoel. Het is belangrijk om zorgvuldig te budgetteren en uw financiële situatie goed te overwegen wanneer u uw aflossingsplan bepaalt. Stel jezelf deze vier vragen als je begint met het aanpakken van je studieschuld:

1. Hoeveel is de schuld?

Hoeveel heb je aan studieleningen afgesloten? Het antwoord is niet voor iedereen hetzelfde. Het kan afhangen van de kosten van het collegegeld, financiële steun, hoe lang je erover deed om je diploma te halen, en of je hulp kreeg van een ouder of voogd – misschien hebben ze een deel van hun spaargeld gebruikt of zelfs de contante waarde van hun gehele levensverzekering polis aangesproken, waardoor de last van de studielening werd verlicht. Hoe dan ook, dit is het moment om al je leningen en rentevoeten te bekijken en alle schulden bij elkaar op te tellen. Het inventariseren van de hoeveelheid schuld die je hebt, kan ook een goede gelegenheid zijn om een handvat te krijgen voor hoe de maandelijkse betalingen eruit zullen zien.

2. Heb je andere schulden?

Niet iedereen heeft vroeg in zijn carrière een hypotheek, maar sommige mensen hebben misschien creditcardschulden of persoonlijke leningen. Als je naast je studielening nog andere leningen hebt, is het eerste wat je misschien wilt doen de rentetarieven voor elke lening vergelijken. Prioriteit geven aan de schuld met de hoogste rente (terwijl je de andere schulden blijft afbetalen) kan een goed idee zijn, omdat het de totale rente die je maakt helpt te minimaliseren. In de meeste gevallen hebben studieleningen, met name federale leningen, lagere tarieven dan bijvoorbeeld creditcardschulden, maar dit kan van geval tot geval verschillen. Als je nog een aflossingsvrije periode voor je hebt, kun je die paar maanden gebruiken om andere hoogrentende schulden aan te pakken.

3. Heb je een medeondertekenaar?

Als je een studentenlening hebt aangevraagd bij een particuliere bank, is het mogelijk dat je een medeondertekenaar nodig hebt om de lening veilig te stellen. Particuliere kredietverstrekkers kennen gewoonlijk leningen toe (inclusief studieleningen) op basis van factoren als kredietwaardigheid en inkomen. Omdat veel studenten niet de vereiste kredietscore of het vereiste inkomen hebben om voor de lening in aanmerking te komen, kunnen zij een ouder of ander familielid als medeondertekenaar inroepen. In dergelijke gevallen kan wanbetaling op de lening ook de kredietscore van de medeondertekenaar schaden – het is dus des te belangrijker om op tijd te betalen.

4. Wat zijn uw herfinancieringsmogelijkheden?

Herfinanciering betekent gewoon dat een kredietverstrekker uw bestaande lening (of leningen) terugbetaalt en u een nieuwe, enkele lening met andere voorwaarden geeft. Het klinkt misschien als een gedoe, maar onder de juiste omstandigheden kan het uw maandelijkse betalingen verlagen en u helpen de lening sneller af te betalen. De bepalende factor is meestal de rente die de nieuwe kredietverstrekker biedt. Uw rente was misschien hoog toen u de oorspronkelijke lening aanvroeg, maar het is mogelijk dat u nu een lagere rente kunt krijgen, waardoor u tijdens de looptijd van de lening minder rente betaalt. Voor herfinanciering om te werken, moet u waarschijnlijk een goede credit score en een goede schuld-to-inkomen ratio hebben. Misschien wilt u rond te shoppen om te zien wat voor soort tarieven zijn beschikbaar voor u.

5. Kijk naar opties voor kwijtschelding van leningen

Het is ook een goed idee om te kijken naar uw opties voor kwijtschelding van leningen. Afhankelijk van het type lening dat je hebt afgesloten en de sector waarin je nu werkt, is het mogelijk om sommige federale en zelfs particuliere leningen kwijt te schelden. Public Service Loan Forgiveness (PSLF) biedt bijvoorbeeld steun aan sommige leners die voor bepaalde non-profits of overheidsinstellingen hebben gewerkt. Ook het Teacher Loan Forgiveness Program komt ten goede aan leraren die fulltime les hebben gegeven op een basisschool of middelbare school met een laag inkomen. Sommige gezondheidswerkers zoals verpleegkundigen, vroedvrouwen of klinisch maatschappelijk werkers kunnen ook kwijtschelding van hun studieschuld aanvragen via het National Health Service Corps (NHSC) Loan Repayment Program.

Het primaire doel van een permanente levensverzekering is het verstrekken van een overlijdensuitkering. Het gebruik van de opgebouwde waarde van een permanente levensverzekering om het pensioeninkomen aan te vullen zal de overlijdensuitkering verminderen en kan andere aspecten van de polis beïnvloeden.

Contactgegevens:

Name: Keyonda Goosby
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire