header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


4 dingen waaraan u moet denken voordat u een studentenlening medeondertekent

Jan 20, 2023 6:25 AM ET

College is een spannende tijd in het leven van een tiener, maar het gaat vaak gepaard met de verantwoordelijkheid van studentenleningen. Als uw kind of naast familielid is van plan om te betalen voor de universiteit met behulp van studentenleningen, kunnen zij u hebben gevraagd om de co-ondertekenaar hun lening. Een afwezige kredietgeschiedenis of een laag inkomen maakt dat veel tieners niet in aanmerking komen voor een lening zonder medeondertekenaar. Voordat je op de stippellijn tekent, zijn hier een paar dingen waar je je bewust van moet zijn:

1. Een lening mede ondertekenen is een wettelijke verantwoordelijkheid

Wanneer je een lening mede ondertekent, neem je een gezamenlijke verantwoordelijkheid op je. Dit betekent dat als de student de lening niet kan of wil terugbetalen, u de lening volledig moet terugbetalen. Dat is een enorme verantwoordelijkheid, waar niet iedereen klaar voor is. Sommige ouders overwegen alternatieven voor medeondertekening, zoals aanvullende financiering. Als je bijvoorbeeld een permanente levensverzekering hebt, zoals whole life insurance, kun je ervoor kiezen te lenen of de contante waarde ervan op te nemen om het collegegeld te betalen in plaats van een lening af te sluiten of mee te tekenen.

2. Je moet goed krediet hebben

Als medeondertekenaar geeft jouw handtekening de leningaanvraag het voordeel van jouw inkomen en kredietgeschiedenis. In wezen vertrouwt de student op uw reputatie als verantwoordelijke kredietnemer om zijn leningaanvraag geloofwaardig te maken. De wetenschap dat de lening mede is ondertekend door iemand met een goed krediet helpt het risico voor de kredietverstrekker te verminderen. Dit betekent dat je een sterk krediet moet hebben om de aanvraag geloofwaardig te maken. Als je aanzienlijke schulden hebt, of als je kredietscore beschadigd is door betalingsachterstanden, ben je misschien geen goede medeondertekenaar. Als dit het geval is, is het het beste om eerlijk te zijn over je situatie met de lener wanneer ze om je hulp vragen, zodat ze een andere medeondertekenaar kunnen zoeken.

3. Je vermogen om te lenen kan worden beïnvloed

Wanneer je een lening mede ondertekent, verschijnt dit op je kredietrapport en beïnvloedt het je verhouding tussen schuld en inkomen. Dit betekent dat uw vermogen om een lening te krijgen negatief kan worden beïnvloed. Als u een persoonlijke lening, een autolening of een hypotheek zoekt, kan het moeilijk zijn om een lening te krijgen of kunnen de leningsvoorwaarden minder gunstig zijn. Dit is een serieuze overweging voor iedereen, maar vooral voor iemand die van plan is in de nabije toekomst grote aankopen te doen.

4. Je relatie met de lener kan gespannen raken

Bedenk dat wanneer je een lening mede ondertekent, je in wezen de verantwoordelijkheid op je neemt voor de schuld van iemand anders. Als de student betalingen mist – zelfs onbedoeld – kan dat uw kredietscore schaden. Als hij de lening om welke reden dan ook niet kan terugbetalen, moet jij hem terugbetalen. Dit soort situaties kan een enorme spanning veroorzaken tussen zelfs naaste familieleden. Voordat u de lening mede ondertekent, kunnen de medeondertekenaar en de lener een openhartig gesprek voeren over een terugbetalingsplan.

Het primaire doel van een permanente levensverzekering is het verstrekken van een overlijdensuitkering. Het gebruik van de opgebouwde waarde van een permanente levensverzekering om het pensioeninkomen aan te vullen, vermindert de overlijdensuitkering en kan andere aspecten van de polis beïnvloeden.

Source: iQuanti

Contactgegevens:

Name: Keyonda Goosby
Email: keyonda.goosby@iquanti.com
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire