header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


4 manieren om een geliefde te steunen bij het ouder worden

Jan 20, 2023 5:07 AM ET

Als goede vrienden of familieleden hun gouden jaren ingaan, veranderen hun behoeften en hebben ze misschien meer ondersteuning nodig dan vroeger. Kleine dingen zoals boodschappen doen of het verplaatsen van meubels in huis kunnen een grotere uitdaging zijn. Als u deze veranderingen waarneemt, kunt u de drang voelen om te helpen, maar het is vaak moeilijk om te beslissen hoe u kunt helpen, vooral als de persoon in kwestie nadrukkelijk vasthoudt aan zijn of haar onafhankelijkheid. Probeer deze tips om een ouder wordende dierbare te ondersteunen met respect voor zijn of haar grenzen.

Ben nieuwsgierig naar hun ervaringen

In plaats van aannames te doen over wat een dierbare nodig heeft, kan het helpen om eerst hun perspectief te krijgen. “Vraag naar hun dagelijks leven en informeer naar eventuele moeilijkheden waarmee ze te maken hebben,” zei Wealth Management Advisor Ben Voigt van Heritage Planning Partners, een Northwestern Mutual Private Client Group-bedrijf. “Gewoon vragen om over hun leven te praten kan hen aanmoedigen om vrijwillig informatie te verstrekken over mogelijke financiële problemen, gezondheidsproblemen, mobiliteitsproblemen en meer.” Een goede luisteraar zijn is belangrijk: ouder wordende volwassenen voelen zich niet altijd op hun gemak om openlijk over hun problemen te praten, vooral als ze waarschijnlijk worden beoordeeld of ongevraagd advies krijgen. Het is dus cruciaal om steun en empathie te tonen als ze zich openstellen.

Bied gezelschap

Eenzaamheid is vaak een onderdeel van het ouder worden – oudere volwassenen die niet meer werken en zich soms in een nieuwe omgeving bevinden, kunnen zich geïsoleerd voelen – maar het hoeft geen bepalende factor te zijn. Ouderen hebben meestal baat bij wat gezelschap, of dat nu is door tijd met hen door te brengen of door hen te helpen duurzame sociale netwerken te vinden. Het is waardevol om spelgroepen, volwassenenonderwijs en ontmoetingsbijeenkomsten voor senioren te onderzoeken. Gemeenschapscentra en religieuze organisaties organiseren soms evenementen speciaal voor gepensioneerden en senioren.

Maak suggesties wanneer om hulp wordt gevraagd

In gevallen waarin senioren om advies vragen, is het gepast om suggesties of inzicht te geven als dat nodig is. Een vriend kan om hulp vragen bij het onderzoeken van een medische kwestie of hij kan vragen hebben over nieuwe investeringsmogelijkheden.

“In sommige gevallen is het juist om een financieel adviseur of een medische professional aan te bevelen die hen het best kan ondersteunen bij hun besluitvorming”, aldus Voigt. “Op andere momenten kan het echter een kwestie zijn van hen te herinneren aan hun mogelijkheden. Iemand die bijvoorbeeld extra cashflow nodig heeft, weet misschien niet meer dat hij de contante waarde van een universele levensverzekering die hij al heeft, kan gebruiken.”

Let op ze

Een van de beste dingen die iemand kan doen voor een ouder wordende vriend of geliefde is goed op ze letten. Let op veranderingen zoals plotseling gewichtsverlies, verwarring of een onverzorgd uiterlijk. Dit kunnen tekenen zijn van gezondheidsproblemen, cognitieve achteruitgang of problemen met mobiliteit en beweeglijkheid. Dit kunnen voor hen moeilijke onderwerpen zijn om over te praten, maar observatie en vroegtijdig ingrijpen kunnen helpen. Soms kan een gesprek met de hoofdverzorger of familie van de ouder wordende persoon nodig zijn.

Iedereen ervaart het verouderingsproces anders, maar ondersteunende en meelevende familieleden en vrienden kunnen de overgang gemakkelijker maken. Open en nieuwsgierig blijven, aandacht schenken en helpen waar nodig kan de sleutel zijn.

Het primaire doel van een permanente levensverzekering is het verstrekken van een overlijdensuitkering. Het gebruik van de opgebouwde waarde van een permanente levensverzekering om het pensioeninkomen aan te vullen, vermindert de overlijdensuitkering en kan andere aspecten van de polis beïnvloeden.

Source: Northwestern Mutual

Contact: Don Klein, 1-800-323-7033

Contactgegevens:

Name: Don Klein
Email: [email protected]
Job Title: Assistant Director - Field & National Grassroots Public Relations

Tags:   Dutch, United States, Wire