header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Kunnen criminelen signalen voor Wi-Fi camera\’s storen?

Jan 20, 2023 6:41 AM ET

Kort antwoord-ja, criminelen kunnen Wi-Fi-camerasignalen storen.

Hoewel het idee dat iemand met uw beveiligingssysteem knoeit u waarschijnlijk zorgen baart, is het goede nieuws dat dit soort storingen niet al te vaak voorkomen. Echter, met de opkomst van bewakingssystemen op afstand – zoals de deurbelcamera– is het cruciaal om te begrijpen hoe een crimineel uw bewakingssysteem kan verstoren of overnemen.

Lees verder om meer te leren over signaalverstoring-wat het is, hoe het werkt, en welke stappen u moet nemen om uzelf te beschermen.

Signal Jamming

Jamming is een techniek die door criminelen wordt gebruikt om communicatiesystemen te verstoren.

Het gaat om het gebruik van gespecialiseerde elektronische apparaten die sterke signalen genereren op dezelfde frequentie als die van draadloze netwerken. Daardoor kan elk apparaat dat op dat netwerk is aangesloten geen gegevens verzenden of ontvangen, waardoor het onbruikbaar wordt. Criminelen kunnen een aanval van signaalstoring gebruiken tegen draadloze beveiligingscamera\’s, wat betekent dat u uw eigendom niet op afstand kunt bewaken.

Omdat signaalstoring de opzettelijke verstoring van draadloze signalen is, kan het worden gebruikt voor snode doeleinden, zoals voorkomen dat bewakingscamera\’s belangrijk bewijsmateriaal opnemen of dat mensen verbinding maken met hun eigen WIFI-netwerk. Criminelen gebruiken storingsapparaten om signalen van camera\’s of andere bewakingsapparatuur te blokkeren om een misdaad te plegen zonder te worden opgenomen.

Voorkom signaalverstoring

Zonder de juiste beveiligingsmaatregelen kunnen indringers gemakkelijk het signaal tussen uw camera en router verstoren, waardoor uw camera\’s worden uitgeschakeld en uw systeem wordt aangetast.

Gelukkig zijn er een paar eenvoudige stappen die je kunt nemen om jezelf te beschermen tegen dit soort storingen:

Gebruik een sterk wachtwoord:

Een sterk wachtwoord moet minstens acht tekens lang zijn, hoofdletters en kleine letters, cijfers en speciale tekens bevatten. Vermijd gemakkelijk te raden woorden zoals “wachtwoord” of uw adres.

Encryptie inschakelen:

Encryptie is een proces dat gegevens vervormt zodat alleen geautoriseerde apparaten ze kunnen lezen. Bij veel routers is encryptie standaard uitgeschakeld, dus zorg ervoor dat je het inschakelt in de instellingen van je router.

WPA2 wordt aanbevolen als het sterkste type encryptie dat momenteel beschikbaar is.

De standaard SSID wijzigen:

De SSID (Service Set Identifier) is de naam van uw Wi-Fi-netwerk. Bij veel routers staat de SSID standaard ingesteld op de naam van de fabrikant of iets dergelijks. Dit maakt het makkelijk voor criminelen om specifieke typen routers als doelwit te nemen.

Om het moeilijker te maken voor criminelen om je router als doelwit te nemen, verander je de standaard SSID in iets unieks dat alleen jij kent.

Gebruik een VPN:

Een VPN (Virtual Private Network) versleutelt het verkeer tussen uw apparaat en de VPN-server, waardoor het moeilijk wordt voor iemand om uw gegevens te onderscheppen en te lezen. Dit is vooral belangrijk als je openbare Wi-Fi gebruikt, omdat het voor criminelen gemakkelijk is om valse Wi-Fi-netwerken op te zetten op openbare plaatsen.

Final Thoughts

Geen enkel beveiligingssysteem is perfect, maar er zijn stappen die je kunt nemen om het moeilijker te maken voor criminelen om je huis aan te vallen. Door de bovenstaande tips te volgen – een sterk wachtwoord kiezen, het signaal versleutelen, de SSID-naam veranderen en een VPN gebruiken – kunt u signaalverstoring helpen voorkomen en uw gezin veilig houden.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: michael.bertini@iquanti.com
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire