header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Vragen die koppels elkaar moeten stellen bij het combineren van hun financien

Jan 20, 2023 7:04 AM ET

Van het beslissen wie de eerste date betaalt tot het plannen van een leven samen, geld speelt een grote rol in de relatie van elk stel. Geld kan ook een beetje een taboe-onderwerp zijn, dus het is begrijpelijk als gesprekken erover een beetje moeilijk aanvoelen. Maar op een bepaald moment is het een goed idee om financiële gesprekken te voeren. Dat geldt vooral als een stel klaar is om hun financiën te gaan combineren. Hier zijn enkele belangrijke vragen die paren kunnen helpen om op één lijn te komen over hun geld.

Wat zijn hun financiële doelen?

Paren die hun financiële doelen van tevoren vaststellen, hebben het vaak gemakkelijker om ze te bereiken. Uitzoeken wat belangrijk is op korte en lange termijn, en hoeveel het mag kosten, zijn de eerste stappen.

“Doelen op korte termijn zijn bijvoorbeeld een noodfonds opbouwen, een creditcard afbetalen of sparen voor een vakantie,” zegt Andrés Ledesma, financieel vertegenwoordiger bij Northwestern Mutual. “Langetermijndoelen kunnen inhouden dat je geld steekt in je pensioen, dat je een grote studieschuld afbetaalt of dat je een huis koopt. Stellen moeten overwegen om samen te werken met een financieel adviseur wanneer hun gecombineerde financiën complex zijn.”

Wat zijn hun carrièredoelen?

Waar ziet ieder zichzelf over vijf, tien of twintig jaar? Hoeveel geld zouden ze kunnen verdienen? Zullen ze meer opleiding nodig hebben om hun carrière te bevorderen? Vragen als deze kunnen paren helpen erachter te komen of hun carrièredoelen overeenkomen met hun financiële doelen of dat ze aanpassingen moeten maken.

Hoe moeten ze hun financiën combineren?

Sommige paren zetten hun geld op één gezamenlijke rekening. Anderen hebben een gezamenlijke rekening voor huishoudelijke uitgaven en individuele rekeningen voor persoonlijke dingen. Het gaat erom waar ze zich prettig bij voelen en hoe ze de uitgaven willen verdelen. Hier zijn een paar strategieën:

Going 50/50

Hoe het werkt: Elke persoon legt een gelijk bedrag in om de gedeelde uitgaven te dekken.

Pro: Het is gemakkelijk.

Con: Een minder verdienende partner kan zich financieel gespannen voelen.

Kosten verdelen op basis van inkomen

Hoe het werkt: Elke persoon draagt een bedrag bij aan gedeelde kosten dat vergelijkbaar is met het inkomen. Dus als partner A 20% van het gezamenlijke inkomen van het stel verdient, betaalt partner A 20% van de kosten. Partner B betaalt 80%.

Pro: Het helpt om dingen gelijk te trekken als er een groot verschil in financiën is.

Con: De grootverdiener kan zich gestraft voelen omdat hij meer geld verdient.

Going all in

Hoe het werkt: Elke persoon stort zijn volledige inkomen op één gezamenlijke rekening om alle rekeningen te betalen.

Pro: Geld wordt “van ons” in plaats van “van jou en mij”.

Con: Kan spanning veroorzaken als het stel verschillende bestedingsgewoonten heeft.

Hoe ziet hun budget eruit?

Het begrotingsgesprek is een goede manier voor stellen om hun totale financiële plaatje te begrijpen en het eens te worden over een plan voor hun gezamenlijke geld. Het samen uitzoeken van de volgende zaken kan het gesprek op gang brengen:

  • Hoeveel geld ze verdienen na aftrek van belastingen
  • Hoe hoog hun noodzakelijke uitgaven zijn (eten, huur, nutsvoorzieningen, verzekeringen, enz.)
  • Hoeveel ze moeten sparen voor financiële doelen
  • Hoeveel ze over hebben voor extra dingen
  • Hoe ze zich aan het plan houden

Hoe zit het met de financiële zekerheid?

Financiële zekerheid kan betekenen dat een koppel op een punt komt waar het zich geen zorgen hoeft te maken over geld. En paren kunnen zichzelf uitdagen met een langetermijnplan om dat te bereiken.

Paren willen misschien nadenken over zaken als hoe ze hun inkomen gestaag kunnen verhogen en hun schuld kunnen verminderen. Zijn ze van plan een pensioenfonds te starten, persoonlijke investeringen te doen, onroerend goed te kopen, al het bovenstaande? Misschien kopen ze een levensverzekering om ervoor te zorgen dat hun partner wordt verzorgd als een van hen overlijdt.

Wat ze ook beslissen, het belangrijkste is dat ze doen wat goed voor hen is. Open, eerlijke en frequente gesprekken over hun financiën kunnen hen helpen succes te boeken.

Source: Northwestern Mutual

Contact: Don Klein, 1-800-323-7033

Contactgegevens:

Name: Don Klein
Email: [email protected]
Job Title: Assistant Director Field & National Grassroots Public Relations

Tags:   Dutch, United States, Wire