header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Waaraan moet u denken als u een huis koopt terwijl de rente stijgt?

Jan 20, 2023 6:37 AM ET

Iedereen die in de markt is om een nieuw huis te kopen heeft waarschijnlijk met enige vrees naar de stijgende hypotheekrente gekeken. De tarieven zijn gestegen en het heeft sommige potentiële kopers een reden gegeven om hun zoektocht helemaal te pauzeren. Dit kan een gelegenheid zijn om de beslissing om een huis te kopen te evalueren en daarbij enkele nieuwe factoren in overweging te nemen. Stijgende rentevoeten kunnen van invloed zijn op veel aspecten van de reis naar huiseigendom, van de prijzen van huizen tot de hypotheek waarvoor mensen in aanmerking komen, dus hier zijn enkele factoren die huizenkopers willen overwegen bij het plannen van hun volgende stap

1. Huizenprijzen dalen misschien niet meteen

Als de hypotheekrente stijgt, wordt de prijs van lenen duurder: het kost meer (per maand en in totaal) om hetzelfde bedrag te lenen. Als gevolg daarvan kunnen meer mensen niet in staat of niet bereid zijn een even grote hypotheek te nemen; dit kan de vraag naar woningen doen afnemen en bijgevolg kunnen de huizenprijzen uiteindelijk dalen. De vraag is echter maar één factor als het gaat om huizenprijzen, dus het is niet zeker dat de prijzen ook daadwerkelijk zullen dalen.

2. Leners komen mogelijk niet in aanmerking voor dezelfde leningbedragen

Lenders bepalen de geschiktheid van een potentiële koper op basis van factoren zoals hun inkomen, kredietgeschiedenis en huidige schuld/inkomensverhouding (DTI). “De meeste kredietverstrekkers willen de maandelijkse schuldbetalingen van kredietnemers onder een bepaald percentage van het inkomen houden,” zei Northwestern Mutual Growth and Development Director Dexter Wyckoff. “Met hogere rentetarieven zullen leners hogere maandelijkse betalingen zien om hetzelfde bedrag te lenen, en dus een hogere DTI in verband met dezelfde huizenprijzen. Dus, als gevolg van de hogere rente, kunnen kredietnemers worden goedgekeurd voor een kleinere hypotheek dan ze oorspronkelijk van plan waren en moeten ze misschien op zoek naar een lager geprijsde woning.”

3. Hogere maandelijkse betalingen kunnen gevolgen hebben voor maandelijkse budgetten

Een hogere maandelijkse betaling kan betekenen dat er wordt bezuinigd op andere doelen of dat er minder besteedbaar inkomen is. Zelfs als ze in aanmerking komen voor een hogere lening, moeten huizenkopers overwegen of ze in een positie zijn om hogere maandelijkse betalingen aan te kunnen, of bereid zijn een afweging te maken. Inflatie is nog steeds een punt van zorg, en een hogere maandelijkse hypotheekbetaling kan voor sommigen een probleem vormen als de prijzen van levensmiddelen of andere consumptiegoederen ook stijgen.

4. Wachten kan een gok zijn

Potentiële huiseigenaren kunnen in de verleiding komen om deze periode af te wachten in de hoop op lagere hypotheekrentes, maar het is belangrijk om te weten dat er geen garanties zijn. Wachten tot de hypotheekrente of huizenprijzen dalen heeft niet altijd het gewenste resultaat: het kan snel gebeuren of het kan jaren duren voordat de rente weer gaat dalen. Hypotheekrentes kunnen fluctueren en onzekerheid veroorzaken.

5. Overweeg aankoopbescherming

Het kopen van een huis is een grote aankoop die meestal gepaard gaat met jaren van vereiste betalingen. “Veel huizenkopers overwegen aankoopbescherming in de vorm van levensverzekering,” zei Wyckoff. “De overlijdensuitkering van het beleid zou geliefden een manier bieden om de hypotheek af te betalen en het huis te houden, zelfs als de koper onverwachts overlijdt.” Voor het eerst een huis kopen in een moeilijke markt kan een uitdaging zijn. Goed nadenken over de opties en op de hoogte blijven is de sleutel tot het met vertrouwen kopen van een huis.

Source: Northwestern Mutual

Contact: Don Klein, 1-800-323-7033

Contactgegevens:

Name: Don Klein
Email: [email protected]
Job Title: Assistant Director Field & National Grassroots Public Relations
Tags:   Dutch, United States, Wire