header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division vindt bepaalde claims voor T-Mobile Home Internet gegrond; T-Mobile gaat in beroep tegen de vaststelling dat bepaalde claims niet gegrond waren

Jan 24, 2023 9:50 AM ET

New York, NY – 23 januari 2023 – In een door Comcast Cable Communications Management, LLC aangespannen rechtszaak heeft de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs bepaald dat de reclame van T-Mobile USA, Inc. voor T-Mobile Home Internet (T-HINT) een redelijke basis bood voor de prijsvergrendelingsclaim en geconcludeerd dat andere gewraakte claims geen onjuiste of misleidende boodschappen bevatten.

Het NAD adviseerde T-Mobile echter:

  • Stop met beweringen dat T-HINT “snel” of “high-speed” is of wijzig haar reclame om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat T-HINT “snel” of “high-speed” zal zijn voor alle T-HINT-klanten.
  • Stop met beweringen dat T-HINT “betrouwbaar” is.
  • Wijzig haar reclame om te voorkomen dat verschillende monadische en vergelijkende impliciete beweringen met betrekking tot de prestaties van T-HINT worden overgebracht.

 

Prijsclaim

NAD heeft vastgesteld dat de belangrijkste boodschap van de bewering dat met T-HINT “uw prijs is vastgelegd” is dat T-Mobile de maandelijkse prijs die klanten voor de T-HINT-dienst moeten betalen niet zal verhogen. Omdat T-Mobile de maandelijkse prijs voor T-HINT-abonnees sinds de invoering van de claim “your price is locked in” niet heeft verhoogd, achtte de NAD deze claim gegrond.

 

“Fast” en “High-Speed” claims

T-HINT klanten ervaren een scala aan snelheden. NAD heeft vastgesteld dat T-Mobile onvoldoende bewijs heeft geleverd om te concluderen dat alle T-HINT-klanten snelheden ontvangen die boven de normen van de Federal Communication Commission voor snel breedbandinternet liggen en dus geen redelijke onderbouwing heeft gegeven voor haar beweringen over “snel” of “snel”.

 

“Betrouwbare” claims

NAD oordeelde dat, in de context, de beweringen van T-Mobile dat T-HINT “betrouwbaar” is, de boodschap kunnen overbrengen dat T-HINT-klanten een betrouwbare internetverbinding zullen behouden en dat T-HINT consequent snelle snelheden en diensten levert zonder onderbrekingen. NAD heeft vastgesteld dat T-Mobile geen redelijke basis heeft verschaft om deze boodschappen te ondersteunen.

 

Implied Performance Claims

NAD vond dat ongekwalificeerde beweringen dat T-HINT “snel”, “high-speed” en “betrouwbaar” is, de boodschap overbrengen dat T-HINT-klanten consequent hoge snelheden zullen ontvangen. Om te voorkomen dat deze boodschap wordt overgebracht, heeft de NAD T-Mobile aanbevolen:

  • haar reclame te wijzigen om te voorkomen dat wordt gesuggereerd dat alle T-Mobile-klanten constant hoge snelheden ontvangen; en
  • haar beweringen over het snelheidsbereik van T-HINT te wijzigen om de percentielen van T-HINT-klanten te vermelden waarop de vermelde snelheidsbereiken van toepassing zijn of te vermelden dat veel T-HINT-klanten lagere snelheden zullen ervaren.

 

Om T-HINT te onderscheiden van vaste internetdiensten en te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat T-HINT niet onderhevig is aan factoren die variabiliteit van internetprestaties op mobiele draadloze netwerken veroorzaken, heeft de NAD T-Mobile aanbevolen haar reclame voor T-HINT te wijzigen om dit duidelijk en opvallend te vermelden:

  • T-HINT biedt internettoegang via een mobiel draadloos netwerk; en
  • T-HINT-snelheden variëren door factoren die van invloed zijn op mobiele draadloze netwerken.

 

Om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat T-HINT-klanten te allen tijde dezelfde of betere snelheden zullen ontvangen dan draadloze T-Mobile-klanten, beveelt de NAD aan dat T-Mobile, wanneer zij expliciet of impliciet beweringen doet over de snelheden van T-HINT, duidelijk en opvallend vermeldt dat T-HINT-abonnees in tijden van netwerkcongestie lagere snelheden kunnen ervaren dan T-Mobile-klanten.

NAD was ook van mening dat de claim “Breaking up with your provider is easy” geen onjuiste of misleidende boodschap bevatte dat T-Mobile\’s Home Internet-abonnees internetsnelheden en service krijgen die vergelijkbaar zijn met die van concurrerende aanbieders van thuisinternetdiensten.

Tijdens de procedure heeft T-Mobile vrijwillig verschillende betwiste besparingsclaims en een getuigenis permanent ingetrokken. Daarom heeft de NAD deze beweringen niet op hun merites beoordeeld.

In haar adverteerdersverklaring verklaarde T-Mobile dat zij “tegen delen van de beslissing van de NAD in beroep zal gaan”, op basis van haar overtuiging dat de NAD ten onrechte heeft vastgesteld dat de gewraakte monadische beweringen over “snel”, “hoge snelheid” en “betrouwbaar” voor T-HINT niet worden ondersteund.

Tegen beslissingen van de NAD wordt beroep aangetekend bij de National Advertising Review Board (NARB) van BBB National Programs, de beroepsinstantie van BBB National Programs voor waarheidsgetrouwe reclame.

Alle samenvattingen van de beslissingen van BBB National Programs zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD, NARB, en CARU beslissingen, abonneer u op het online archief.

 

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een organisatie zonder winstoogmerk, is de thuisbasis van de Amerikaanse onafhankelijke zelfregulering van de industrie, met momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden diensten voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting die bestaande en opkomende industrieproblemen aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding en bevordering van beste praktijken op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en jongeren, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs zorgt voor onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van reclame in de VS.NAD beoordeelt nationale reclame in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheid en nauwkeurigheid van reclame, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt getrokken.

Contactgegevens:

Contact: Abby Hills, Director of Communications, BBB National Programs
703.247.9330 / [email protected]
Tags:   Dutch, United States, Wire