header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Na Dekalb County School Bus Wreck, ongeval advocaat Josh Rohrscheib deelt 3 dingen die ouders kunnen doen om hun kinderen te beschermen

Jan 26, 2023 10:25 AM ET

Bloomington, IL – januari 2023 : Een recente Big Rock schoolbus crash heeft waarschijnlijk de bezorgdheid van ouders over de veiligheid van hun kinderen van en naar de lessen elke dag vergroot, volgens Bloomington accident attorney Josh Rohrscheib van letselschadebedrijf Onward Injury Law.

“Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. Dit had zoveel erger kunnen zijn,” zei Rohrscheib. “Toch wordt het een lange weg naar mentaal herstel voor deze kinderen en hun families na zoiets traumatisch.”

Zes leerlingen en een chauffeur waren aan boord van een Dekalb County schoolbus toen die in de vroege ochtenduren van 10 januari in botsing kwam met een vrachtwagen. Het ongeluk gebeurde op de kruising van Somonauk en Shabbona Grove roads, waardoor de bus op zijn kant kantelde.

De buschauffeur kreeg een bekeuring omdat hij geen voorrang verleende bij een stopkruispunt, waardoor de bus in botsing kwam met een Ford pick-up truckchauffeur die ook geen verwondingen meldde. De bus vervoerde twee Hinckley Big Rock-High School studenten, een middelbare scholier en drie leerlingen van de basisschool van het district.

“Helaas is het nalatigheid die veel van deze busongelukken aanwakkert. Vandaag is het geen voorrang verlenen. Morgen kan het sms\’en en rijden zijn. Hoewel ik opgelucht ben dat deze keer niemand gewond is geraakt, is dat niet altijd het geval, en ouders moeten weten wat ze moeten doen als hun kind betrokken raakt bij een busongeluk,” zei Rohrscheib.

In het licht van de recente gebeurtenissen, voegde Rohrscheib eraan toe, zijn er drie eenvoudige maar cruciale stappen die ouders kunnen nemen om hun kinderen te beschermen bij een ongeluk.

3 Steps Can Parents Take After a School Bus Accident

#1 Haal onmiddellijk medische hulp

Zelfs als uw kind zegt dat het niet gewond is, haal onmiddellijk medische hulp. Ze kunnen verwondingen hebben die ze zich niet realiseren, en inwendige verwondingen die ongecontroleerd zijn gebleven, kunnen ernstig zijn.

“De meeste schoolbussen in Illinois hebben geen veiligheidsgordels,” zei Rohrscheib “Dus een ernstig ongeluk kan hen ernstig verwonden, en als ze niet meteen behandeld worden, kan dat het genezingsproces verlengen en later extra complicaties veroorzaken.”

#2 Preserve Evidence

Bewaar al het bewijs van het schooldistrict met betrekking tot het ongeval, adviseerde Rohrscheib. Vraag een kopie van het politierapport om te zien of de buschauffeur een bekeuring heeft gekregen of op enigerlei wijze nalatig is geweest.

“Documentatie zal een lange weg gaan in het bewijzen van uw zaak en het krijgen van compensatie voor de medische rekeningen van uw kind en andere schade,” zei Rohrscheib.

Hij moedigt ouders ook aan om de mentale toestand van hun kind in de gaten te houden.

 

“Houd het genezingsproces van je kind in de gaten. Let op tekenen van PTSS, nachtmerries en depressie. Ongelukken zijn traumatisch; stel je voor dat je dat als kind probeert te verwerken,” merkte hij op.

#3 Neem contact op met een Illinois letselschade advocaat

Wanneer u uw kinderen naar school stuurt, verwacht u redelijkerwijs dat ze veilig bij u terugkomen. Wanneer ze dat niet doen, en je kind gewond raakt bij een ongeluk met een schoolbus, heb je volgens Rohrscheib het recht om het schooldistrict aansprakelijk te stellen.

“Als je kind gewond is geraakt, is dat verpletterend,” zei hij. “Een letselschadeadvocaat kan je helpen een schadevergoeding te krijgen voor de verwondingen en kosten van je kind. Zij dienen een claim in tegen de verzekeringsmaatschappij van het district, bewijzen nalatigheid en onderhandelen met de regelaar om u een eerlijke vergoeding te geven voor wat u en uw kind hebben meegemaakt.”

Onward Injury Law heeft vijf kantoorlocaties in Central Illinois:

 

Over Onward Injury Law

Onward Injury Law is een Illinois advocatenkantoor met een ervaren team van letselschade advocaten. Wij bedienen cliënten in Bloomington, Decatur, Springfield, Champaign en andere gebieden van Central Illinois en behandelen een reeks letselschadezaken, waaronder auto-ongelukken, motorongelukken, ongevallen met voetgangers, fietsongelukken, busongelukken en gevallen van catastrofaal letsel.

Als u gewond bent geraakt door de nalatigheid van iemand anders, boek een gratis case review met een van de hoog aangeschreven letselschade advocaten van Onward Injury Law. Ons kantoor bevindt zich op 308 E Washington St., Suite C, Bloomington, IL 61701, of bezoek een van onze andere vier kantoren.

Contactgegevens:

Name: Josh Rohrscheib
Email: [email protected]
Job Title: CEO and Founder