header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Reputatierisico is een groeiende prioriteit, maar de focus blijft overwegend gericht op herstel, volgens het nieuwe Pacesetter-rapport van ALM.

Jan 26, 2023 10:32 AM ET

In een nieuw rapport over reputatierisico\’s wordt geconstateerd dat vernieuwers onder professionele dienstverleners hun klanten helpen om te gaan met wat in wezen een subjectief, op perceptie gebaseerd probleem is

New York, NY – 25 januari 2023 – Nieuwe analyse van Law.com Compass Pacesetter Research, voorheen bekend als ALM Intelligence Pacesetter Research, heeft uitgewezen dat het aantal diensten op het gebied van reputational risk management is blijven stijgen sinds de pandemie en de daaruit voortvloeiende wereldwijde politieke en economische volatiliteit, onderstreept door de opkomst van de sociale media.Bovendien houden belanghebbenden organisaties steeds meer verantwoordelijk voor hun gedrag.De nadruk van de dienstverlening onder vernieuwers in de professionele dienstverlening is verschoven naar een meer proactieve benadering. Dit wordt bereikt door reputatierisico\’s op te nemen in een meer holistische, bedrijfsbrede risicobeheerstrategie.

“Reputatierisico, een risico gebaseerd op perceptie, is onwillekeurig een groeiende prioriteit geworden voor organisaties,” zei Ruth Sierra, Analist, Law.com Compass Pacesetter Research. “Professionele dienstverleners zijn overwegend gericht op herstel, met slechts een beperkt aantal vernieuwers die een strategische, proactief gerichte aanpak van reputatierisico\’s bieden.”

Naast deze proactieve kaderverschuiving bij innovatieve aanbieders van risicobeheer, zijn de belangrijkste trends die uit dit onderzoek naar voren komen:

De perceptuele en ethische elementen, in combinatie met de moeilijkheid om ze objectief te meten, zorgen er vaak voor dat het reputatierisico een secundaire prioriteit wordt voor crisisbeheer

– Een belangrijke uitdaging is dat maar weinig organisaties een reputational risk management team of chief reputational risk officer hebben, dus het beheer van reputatierisico\’s is gefragmenteerd en meestal verspreid over meerdere business units, zonder één “eigenaar”

– Met belangrijke stakeholders (i.e., klanten, NGO\’s) de ESG-inspanningen van organisaties en sommige vroege overheidsvoorschriften op de voet volgen, merken klanten dat ze actiever nadenken over reputatierisico\’s

– Organisaties die een volledig geïntegreerd strategisch plan rond reputatierisico\’s opstellen, versterken de veerkracht van hun merk

– Hoewel reputatierisico moeilijk te definiëren en te meten is, leunen alle succesvolle oplossingen zwaar op geavanceerde analytische datatools voor belangrijke inzichten en monitoring, met een groeiende trend naar een gecentraliseerd dataplatform

Organisaties merken dat veel factoren van invloed kunnen zijn op reputatierisico\’s, waarvan klanten sommige misschien niet direct in de hand hebben. De noodzaak om alle implicaties van reputatierisico\’s te onderzoeken, vereist dan ook dat bedrijven proactieve leerders zijn die de volledige breedte van hun reputatierisicoprofiel begrijpen en die de hulp inroepen van toekomstgerichte strategische denkers om deze risico\’s zo goed mogelijk te beheersen. Het einddoel is om de kans op reputatieschade voor de organisatie te beperken en de operationele en merkbestendigheid op lange termijn te bevorderen.

Zoals in het rapport wordt beschreven, zijn innovatieve professionele dienstverleners het meest geneigd te proberen een volledig kader voor reputatierisicobeheer in te voeren dat zich richt op de behoeften van de belangrijkste stakeholders van de klant. Innovatoren maken vaker gebruik van mogelijkheden om positieve initiatieven en acties onder de aandacht te brengen, zodat klanten in hun kader voor reputatierisico\’s veerkracht voor de lange termijn kunnen inbouwen. Dit plaatst de nadruk op reputational risk management in een bredere strategische context voor klanten.

In Law.com Compass Pacesetter Research: Reputational Risk 2022, heeft de Pacesetter Advisory Council tientallen aanbieders beoordeeld om te komen tot achttien innovators die worden erkend vanwege hun vermogen om tastbare impact te hebben op de huidige overvolle markt voor reputatierisico\’s. Daarnaast bieden het onderzoek en de analyse inzicht in de concurrentiedynamiek en de trends op het gebied van dienstverlening die de convergentie tussen juridische, managementadvies-, multi-service-, communicatie/PR- en technologieleveranciers bevorderen.

In dit rapport evalueert Law.com Compass Pacesetter Research de innovatie in de capaciteiten en het aanbod op het gebied van reputational risk management van de volgende aanbieders: Accenture, Allison Partners, Benesch, Clifford Chance, CS & A International, Deloitte, EY, Fasken, FTI Consulting, Ketchum, KPMG, Marsh, McKinsey, Norton Rose Fulbright, Osler, PwC, Protiviti en Rostrum.

Law.com Compass Pacesetter Research levert onafhankelijk, objectief onderzoek aan aanbieders en kopers van professionele diensten, gekoppeld aan praktische inzichten die beslissingsprocessen informeren.

Om meer te weten te komen over het onderzoek naar reputatierisico\’s of de volledige versie van het rapport te verkrijgen, ga naar: https://www.alm.com/intelligence/pacesetter-research-2/reputational-risk/.

Over ALM

ALM is het meest vertrouwde media-, informatie- en inlichtingenbedrijf dat zowel de praktijk van als de activiteiten van professionals in de juridische, verzekerings-, commerciële vastgoed- en financiële dienstensector ondersteunt. ALM levert aan meer dan 7 miljoen professionals toonaangevende data, inlichtingen, inzichten, evenementen en publieksgroepen die essentieel zijn voor groeiende bedrijven wereldwijd. Bezoek alm.com voor meer informatie, en bezoek www.alm.com/events/ voor informatie over onze komende evenementen. Volg ons op Twitter op @ALMGlobal_.

Contactgegevens:

Name: Eliza Sawyer
Email: [email protected]
Job Title: Marketing Director