header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Naar het zuiden voor de winter? Checklist met 7 manieren om uw huis winterklaar te maken voordat u naar het zuiden vertrekt.

Feb 7, 2023 5:03 PM ET

Bent u van plan die sneeuwschep deze winter in te ruilen voor een parasol? Veel noorderlingen zullen zich binnenkort voorbereiden om naar het zuiden te trekken om aan de koude wintermaanden te ontsnappen. Hier zijn enkele waardevolle herinneringen over hoe u uw huis winterklaar kunt maken om dure en soms verwoestende schade bij koud weer te voorkomen, zoals bevroren leidingen of waterinsijpeling.

1: Isoleer die leidingen!

Niemand wil terugkomen van een warme, zonnige vakantie en zijn huis ernstig beschadigd aantreffen door bevroren en gebarsten leidingen. Om te voorkomen dat leidingen bevriezen, moet u leidingen isoleren die direct aan de elementen zijn blootgesteld, inclusief leidingen in kruipruimtes, kelders, zolders en garages waar de temperatuur kouder kan zijn.

U kunt buisvormige of opgerolde pijpomhulsels kopen bij uw plaatselijke woonwinkel en ze snel zelf installeren. Je zou zelfs je leidingen in een thermostatisch geregelde warmtekabel kunnen wikkelen om de extra mijl te gaan. Volg alle instructies van de fabrikant bij de installatie of laat een vakman de warmtekabels installeren.

2: Sluit het water af en laat de leidingen leeglopen

Omdat je niet thuis bent en het water niet hoeft te lopen, is het een goed idee om de hoofdkraan van het huis dicht te draaien en de leidingen leeg te laten lopen. Om dit te doen, draai de waterkraan dicht en laat dan water lopen uit ALLE kranen en armaturen (zowel warm als koud!) totdat er geen water meer uit komt. Daarna kunt u alle kranen sluiten; er is geen reden om ze open of “aan” te laten staan. Door alle leidingen goed af te tappen, bent u er zeker van dat er geen bevroren water in zit en dat de leidingen niet barsten als ze aan de kou worden blootgesteld.

3: Vergeet uw buitenkranen niet!

Bij buitenkranen kunt u het beste de slangen verwijderen, de buitenkraan dichtdraaien en alle leidingen aftappen. Dit geldt ook voor druppelirrigatiesystemen, sproeiers, buitenkranen en douches, en alle aansluitingen. Herhaal hetzelfde proces voor uw buitenleidingen als binnenshuis. Sluit de buitenwaterkraan, open alle buitenkranen en -kranen tot er geen water meer uit komt en sluit dan alle kranen en kranen.

4: Controleer rook- en CO2-detectoren

Controleer alle batterijen en apparaten om er zeker van te zijn dat ze werken. Het kan verstandig zijn om te investeren in een huisbeveiligingssysteem dat u en de juiste hulpverleners waarschuwt als er een noodgeval is terwijl u weg bent. Dit kan u extra gemoedsrust geven en u een oogje in het zeil laten houden, zelfs als u honderden kilometers van huis bent.

5: Laat een expert uw verwarmingssysteem controleren

Laat uw verwarmingssysteem (of dat nu een oven, open haard, ketel of HVAC-systeem is) eens per jaar inspecteren en schoonmaken om te voorkomen dat de ophoping van vuil de efficiëntie van uw verwarmingssysteem aantast en het risico op storingen verhoogt – of erger nog, brand veroorzaakt. Een deskundige zal naar eventuele problemen zoeken om uw verwarmingssysteem zo betrouwbaar en veilig mogelijk te laten werken.

6: Zet de thermostaat lager… maar niet TE laag!

We weten dat je geen geld wilt verspillen aan verwarmingskosten terwijl je geniet van warmer weer, in het zuiden, maar het is belangrijk om je huis niet te koud te laten worden. Blootstelling aan intense kou kan ertoe leiden dat leidingen bevriezen of dat stijve bouwmaterialen, zoals baksteen, beton en zelfs houten spanten, broos worden, waardoor ze gevoeliger worden voor schade. Zet uw thermostaat op ongeveer 55 graden terwijl u weg bent.

7: Maak de dakgoten schoon

Als uw dakgoten vol liggen met puin, kunnen sneeuw en ijs verstopt raken en een “ijsdam” veroorzaken, die smeltende sneeuw en ijs onder de dakspanen en in uw huis kan duwen. U kunt zich de hoge reparatiekosten voorstellen voor mogelijke waterschade, schimmel en lekkages door water dat uw huis binnendringt. Zorg ervoor dat u uw dakgoten schoonmaakt voordat het winterweer toeslaat.

Heeft u uw huis goed winterklaar gemaakt?

Neem de tijd om uw huis goed winterklaar te maken voordat u vertrekt uit het koude noorden. Zo kunt u voorkomen dat u terugkeert naar mogelijk catastrofale schade. Zodra u deze voorzorgsmaatregelen heeft genomen, kunt u achterover leunen en de hele winter genieten van de warme, zuidelijke zon!

Contactgegevens:

Name: Carolina d’Arbelles
Email: [email protected]
Job Title: PR Specialist

Tags:   Dutch, United States, Wire