header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


5 redenen om een nulbegroting te overwegen

Feb 8, 2023 5:22 PM ET

Nul-budgettering is een budgetteringsmethode waarbij je elke cent van het maandelijkse inkomen toewijst aan specifieke uitgaven of besparingen. Als je het goed doet, is je inkomen min je uitgaven en spaargeld gelijk aan nul.

Deze budgetteringsmethode is een van de meest rigoureuze. Het verbetert echter de flexibiliteit van het budgetteren, verbetert het persoonlijk financieel beheer en vermindert financiële angst. Met dat in gedachten zal dit artikel ingaan op vijf redenen om de nul-budgettering methode te overwegen.

1. Maakt flexibel budgetteren mogelijk

Niet alle uitgaven blijven van maand tot maand hetzelfde. Zo kunnen bijvoorbeeld nutsvoorzieningen en brandstof voor je auto fluctueren. Zero-based budgeting biedt flexibiliteit voor deze uitgaven doordat u de uitgaven in real time kunt bijhouden en elke maand kunt wijzigen. Als bijvoorbeeld uw energierekening omhoog gaat, kunt u minder budget uittrekken voor een andere uitgave. Of, als de nutsvoorzieningen dalen, kunt u meer van dat geld besteden aan discretionaire zaken, zoals winkelen.

2. Kan u helpen uw financiën beter te beheren

In tegenstelling tot sommige andere budgetteringsmethoden, toont zero-based budgettering u al uw uitgaven op één plaats. Als je weet waar elke dollar naartoe gaat, verbeter je je persoonlijk financieel beheer door je op de hoogte te houden van je uitgaven.

Deze budgetteringsmethode dwingt je ook om al je inkomsten ergens aan toe te wijzen, of dat nu uitgaven of spaargeld zijn. Dit laat weinig onduidelijkheid bestaan over je geld, waardoor je je financiën beter kunt beheren.

3. Helpt je te snijden in onnodige uitgaven

Budgettering op basis van nul kan duidelijk maken waar je misschien meer uitgeeft dan je eerder dacht of waar je uitgaven vindt die je helemaal bent vergeten. U kunt dan in deze uitgaven snijden en weer geld in uw zak steken. Na het opstellen van uw budget ontdekt u bijvoorbeeld een abonnementsdienst waarvan u vergeten was dat u die had. Als je die stopzet, bespaar je elke maand geld.

Een ander voorbeeld is uit eten gaan. Die lunches en diners uit kan oplopen, en uw zero-based budget zal u laten zien hoeveel ze u kosten. Van daaruit kun je beslissingen nemen om te bezuinigen.

4. Helpt bij het sparen voor financiële doelen

Nulbudgettering richt zich op uitgaven. Dit helpt je bij het maken en sparen voor financiële doelen. Net als bij uitgaven kunt u voor elk spaardoel afzonderlijke posten aanmaken. U kunt dan een specifiek bedrag of percentage aan elk doel toewijzen en langzaam en gestaag naar dat doel toewerken. Door deze besparingsbedragen op te schrijven ben je ook verantwoordelijker dan door ze mentaal bij te houden.

5. Vermindert financiële stress

Het is gemakkelijk om te weten waar elke dollar naartoe gaat in een zero-based budget omdat je spaargeld en uitgaven uitsplitst per specifieke categorie. Dit vermindert stress en angst rond geld – je weet zeker of je binnen je mogelijkheden leeft.

Zelfs als je uitgaven hoger zijn dan je inkomsten, weet je dit zeker als het voor je opgeschreven staat. Er zijn geen onbekenden. Je bent dus beter in staat een plan te maken om overbesteding te voorkomen.

Overweeg het gebruik van een zero-based budget

Zero-based budgeting is flexibel en verbetert het persoonlijk financieel beheer. Het helpt je ook om onnodige uitgaven te beperken, wat je helpt om besparingsdoelen te stellen en te bereiken. Tot slot vermindert een zero-based budget uw financiële stress door transparantie in uw uitgaven. Met dit alles in gedachten moet u tijd uittrekken om een nulbegroting te maken. Het kost meer werk dan andere budgetteringsmethoden, maar de voordelen zijn duidelijk.

 

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire