header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


5 tips die alle werkzoekenden moeten weten

Feb 8, 2023 3:17 PM ET

Job zoeken kan een zenuwslopende ervaring zijn voor zowel doorgewinterde professionals als pas afgestudeerden. Hoewel veerkracht en geduld de sleutels zijn om je door het proces heen te worstelen, kom je met een paar insider-trucs een heel eind. Eenvoudige tips zoals het aanpassen van cv\’s voor elke sollicitatie of het onderzoeken van het bedrijf vóór het gesprek kunnen het verschil maken. Deze vijf tips kunnen ervoor zorgen dat werkzoekenden op het juiste spoor zitten.

Keyword-optimized resumés are essential

De meeste bedrijven besparen tegenwoordig tijd op de screening door de resumés van kandidaten door een Applicant Tracking Software (ATS) te laten lopen die kandidaten selecteert op basis van de relevante trefwoorden in hun sollicitatiedocumenten. Dit betekent dat zelfs als een kandidaat een fantastische sollicitatiebrief heeft samengesteld, deze misschien geen verschil maakt omdat essentiële trefwoorden ontbreken. Een manier om te zien of een sollicitatie de juiste woorden bevat, is de functieomschrijving te scannen en te proberen de belangrijkste trefwoorden eruit te halen; deze omvatten meestal de naam van de functie (bijv. Social Media Specialist) en enkele van de belangrijkste vaardigheden en vereisten (“socialemediastrategie”, “contentcreatie voor social media”, “socialemedia-analyse”). Sollicitanten kunnen de functieomschrijving ook invoeren in een gratis woordwolkgenerator om hen te helpen de meest voorkomende relevante woorden eruit te pikken. Deze woorden kunnen worden opgenomen in iemands cv of sollicitatiebrief waar ze het meest relevant zijn. Bijvoorbeeld, als “sociale media strategie” opduikt in een woordwolk, dan kan het worden toegevoegd aan de vaardigheden sectie van een cv, samen met een uitleg over hoe de kandidaat een effectieve sociale media strategie creëerde en de resultaten die het genereerde.

Be an early bird

Het kan nuttig zijn voor kandidaten die op vacatureportalen solliciteren om snel te handelen. Hoe langer de vacature online staat, hoe meer sollicitanten zich bij de aannamepool voegen. Zelfs als er maar tien mensen per dag op de baan solliciteren, heeft een kandidaat die op de eerste dag dat de vacature live gaat, slechts tien andere profielen om mee te concurreren, terwijl iemand die op dag vijf solliciteert er vijftig heeft. Vroege sollicitaties hebben meer kans om de aandacht van een recruiter of aanwervende manager te krijgen. Sommige bedrijven sluiten vacatures snel, dus kandidaten die te lang wachten, kunnen ontdekken dat de functie al is ingevuld of dat andere kandidaten de eerste gespreksronde al achter de rug hebben.

Kleine details maken het verschil

“Het is vooral belangrijk voor kandidaten om zich te onderscheiden van de concurrentie,” zegt Jordan Grady, financieel vertegenwoordiger bij Northwestern Mutual. “Probeer eenvoudige tips zoals het schrijven van een bedankbriefje of e-mail naar de recruiter en de hiring manager na een gesprek. Kleine acties kunnen een grote impact hebben, dus kandidaten zullen willen uitkijken naar kleine mogelijkheden om op te vallen.”

Onderzoek het bedrijf vóór een gesprek

De meeste werkzoekenden zullen weten dat ze vóór hun gesprek de website van het bedrijf goed moeten bekijken, maar slimme kandidaten gaan verder dan de officiële website. Het loont om de sociale mediapagina\’s van het bedrijf te controleren, de laatste nieuwsartikelen te lezen waarin het bedrijf wordt genoemd en natuurlijk het profiel van het bedrijf op websites met werkgeversbeoordelingen te bekijken. Beoordelingen van werknemers kunnen waardevolle details geven over voordelen, variërend van flexibele uren tot levensverzekering, en updates over de werkomgeving.

Leer van afwijzing

Afwijzingen kunnen op zijn zachtst gezegd ontmoedigend zijn. Werkzoekenden moeten echter moed putten uit de wetenschap dat afwijzingen niet persoonlijk zijn. Er kunnen redenen zijn waar de kandidaat geen invloed op heeft – misschien heeft het bedrijf gekozen voor een interne medewerker of heeft het besloten de baan uiteindelijk niet aan te nemen. Afwijzingen kunnen ook een leermoment zijn voor kandidaten die bereid zijn een stap verder te gaan. Als een recruiter na een afwijzing geen feedback geeft, kan het geen kwaad om het te vragen. De recruiter kan wellicht nuttige inzichten verschaffen. Bijvoorbeeld: een kandidaat kan zijn afgewezen omdat hij bepaalde software niet beheerste. Feedback kan werkzoekenden laten weten aan welke gebieden ze moeten werken om een sterker profiel op te bouwen.

Source: Northwestern Mutual

Contact: Don Klein, 1-800-323-7033

Contactgegevens:

Name: Don Klein
Email: [email protected]
Job Title: Assistant Director - Field & National Grassroots Public Relations

Tags:   Dutch, United States, Wire