header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Division beveelt Dyper aan de claims over biologisch afbreekbare luiers van Dyper aan te passen.

Feb 8, 2023 6:10 PM ET

New York, NY – 31 januari 2023 – In een door Kimberly-Clark Corporation aangespannen rechtszaak heeft de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs bepaald dat Dyper, Inc. een redelijke basis bood voor de bewering dat bepaalde bestanddelen van haar bamboeviscose-luiers biologisch afbreekbaar zijn, maar adviseerde de bewering verder te kwalificeren om duidelijk te maken onder welke omstandigheden de vermelde luierbestanddelen daadwerkelijk zouden worden afgebroken.

NAD concludeerde ook dat de claim Dyper\’s “Feel more like yoga pants” een fantasieclaim was en daarom geen onderbouwing behoefde.

claim “biologisch afbreekbaar”

Kimberly-Clark betwistte de claim “biologisch afbreekbaar” van Dyper, die voorkomt in een gekleurde grafiek op de website van Dyper waarin vier biologisch afbreekbare bestanddelen van een Dyper-luier worden aangegeven: (1) niet-geweven bamboeviscosevezel, (2) weefsel, (3) chloorvrije houtpulp en (4) folie.

NAD heeft vastgesteld dat de gewraakte tabel duidelijk en opvallend aangeeft dat slechts bepaalde onderdelen van de luier biologisch afbreekbaar zijn en dat uit het bewijsmateriaal van adverteerder blijkt dat deze onderdelen volledig biologisch afbreekbaar zijn.

Hoewel uit het bewijsmateriaal van Dyper bleek dat bepaalde bestanddelen van haar luiers biologisch afbreekbaar zijn, bepaalde de NAD dat de door Dyper gepresenteerde “biologisch afbreekbare” claim nog steeds misleidend kon zijn met betrekking tot het vermogen van die bestanddelen om in de praktijk af te breken.

NAD adviseerde daarom de “biologisch afbreekbare” claim van Dyper verder te kwalificeren om duidelijk te maken onder welke omstandigheden de genoemde luieronderdelen daadwerkelijk worden afgebroken.

“Feel More Like Yoga Pants” Claim

NAD onderzocht of de claim dat Dyper luiers “Feel more like yoga pants” een superieure zachtheid en comfort claim is. De NAD bepaalde dat, hoewel de gewraakte claim in het algemeen erkende eigenschappen van yogabroeken oproept, redelijke consumenten geen onderbouwing voor een dergelijke claim zouden verwachten.

Overige claims

Tijdens de procedure heeft Dyper vrijwillig verschillende gewraakte claims over milieuvoordelen permanent ingetrokken. Daarom heeft de NAD deze claims niet op hun merites beoordeeld.

In haar adverteerdersverklaring verklaarde Dyper dat zij “zal voldoen aan de aanbevelingen van de National Advertising Division” en dat zij “de aanbeveling van de NAD op prijs stelt dat Dyper de biologische afbreekbaarheid van bepaalde in haar producten gebruikte materialen verduidelijkt”.

Alle samenvattingen van BBB National Programs case decision zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD, NARB, en CARU beslissingen, abonneer u op het online archief.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profit organisatie, is de thuisbasis van de U.S. onafhankelijke industrie zelfregulering, momenteel met meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden diensten voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting die bestaande en opkomende industrieproblemen aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding en bevordering van beste praktijken op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en jongeren, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en diensten voor geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van reclame in de hele VS. De NAD beoordeelt nationale reclame in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheid en nauwkeurigheid van reclame, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt getrokken.

Contactgegevens:

Name: Abby Hills
Email: [email protected]
Job Title: Director of Communications

Tags:   Dutch, United States, Wire