header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division beveelt Charter Communications aan om “leidende” ISP-claim voor Spectrum Internet in te trekken of te wijzigen.

Feb 8, 2023 6:20 PM ET

New York, NY – 1 februari 2023 – De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs heeft Charter Communications, Inc. aanbevolen de claim dat Spectrum Amerika\’s toonaangevende internet service provider (ISP) is, te staken of aan te passen. De NAD heeft Charter ook aanbevolen de claim “Advanced WiFi. A better kind of internet” te schrappen of te wijzigen om te voorkomen dat een boodschap van superioriteit over de concurrenten van Spectrum wordt uitgedragen.

De betrokken beweringen, die in verschillende media verschenen, werden aangevochten door AT & T Services, Inc.

America\’s “Leading” ISP Claims

Adverteerders moeten ervoor waken onbedoelde vergelijkende superioriteitsboodschappen ten opzichte van de producten of diensten van hun concurrenten over te brengen indien een dergelijke boodschap niet wordt ondersteund.

Met betrekking tot de boodschappen die redelijkerwijs worden overgebracht door de bewering “America\’s leading internet provider” in de gewraakte advertenties, heeft de NAD bepaald dat, hoewel de consument de bewering kan opvatten als betrekking hebbend op het marktaandeel, de consument in de context van de gewraakte advertenties de boodschap redelijkerwijs ook zo kan interpreteren dat Spectrum Internet:

  • De meeste abonnees heeft van alle ISP\’s in Amerika;
  • De snelste snelheden biedt van alle ISP\’s in Amerika; en
  • Superieur is aan alle andere ISP\’s met betrekking tot betrouwbaarheid en veiligheid.

Omdat deze boodschappen niet werden ondersteund door het bewijsmateriaal van Charter, heeft de NAD aanbevolen dat Charter niet langer beweert dat Spectrum Internet Amerika\’s toonaangevende internet service provider is of de bewering of het gebruik ervan wijzigt om te voorkomen dat dergelijke boodschappen worden overgebracht.

NAD merkte op dat niets in haar beschikking Charter belet om te promoten dat Spectrum Internet de meeste abonnees heeft onder de ISP\’s waarmee zij concurreert of om beweringen te doen over vergelijkende prestaties die zij ondersteunt.

 

“Better Kind of Internet” Claims

NAD bepaald dat de claim dat Spectrum “Advanced WiFi. A better kind of internet,” de boodschap overbrengt dat WiFi-diensten met verbeterde beveiliging en de mogelijkheid om tot 200 apparaten aan te kunnen “beter” zijn dan diensten zonder deze functies. Verder vond de NAD dat deze claim in de context van de gewraakte reclame redelijkerwijs ook een boodschap van superioriteit ten opzichte van de concurrenten van Spectrum overbrengt – een niet-onderbouwde boodschap.

Daarom heeft de NAD Charter aanbevolen de claim “Advanced WiFi. A better kind of internet” of haar reclame te wijzigen om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat Spectrum Internet een internetervaring biedt die superieur is aan de internetervaring van andere ISP\’s omdat Spectrum\’s WiFi geavanceerd is ten opzichte van WiFi van andere ISP\’s.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Charter dat het weliswaar “het niet eens is” met bepaalde aspecten van het besluit van de NAD, maar dat het “een groot voorstander is van zelfregulering en de aanbevelingen van de NAD zal naleven.”

Alle samenvattingen van BBB National Programs case decision zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD, NARB, en CARU beslissingen, abonneer u op het online archief.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profit organisatie, is de thuisbasis van de U.S. onafhankelijke industrie zelfregulering, momenteel met meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden diensten voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting die bestaande en opkomende industrieproblemen aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding en bevordering van beste praktijken op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en jongeren, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en diensten voor geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van reclame in de hele VS. De NAD beoordeelt nationale reclame in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheid en nauwkeurigheid van reclame, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt getrokken.

Contactgegevens:

Name: Abby Hills
Email: [email protected]
Job Title: Director of Communications

Tags:   Dutch, United States, Wire