header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Nationale Raad voor reclamebeoordeling vindt claims over WhatsApp-versleuteling van berichten gegrond

Feb 8, 2023 6:26 PM ET

New York, NY – 6 februari 2023 – Een panel van de National Advertising Review Board (NARB), het beroepsorgaan voor reclamerecht van BBB National Programs, heeft bepaald dat WhatsApp, LLC een redelijke basis heeft verschaft voor twee expliciete claims voor zijn WhatsApp-berichtendienst waarin sms-berichten worden vergeleken met “open post”, zoals gebruikt in de televisiecommercial van de adverteerder met de titel “Twijfel Geleverd”:

  • “Sms-berichten zijn net als open stukken post, ze zijn allemaal open.”
  • “Elk tekstbericht dat personen sturen is net zo open als geopende brieven.”

De betrokken reclame was door CTIA, een brancheorganisatie, aangevochten voor de National Advertising Division (NAD). Na de beslissing van de NAD (Case No. 7107) is WhatsApp in beroep gegaan en heeft CTIA beroep aangetekend tegen bepaalde bevindingen en aanbevelingen van de NAD.

In overeenstemming met de NAD bepaalde het NARB-panel dat de belangrijkste boodschap van de commercial Doubt Delivered is dat sms-berichten, die niet worden beschermd door end-to-end encryptie, kwetsbaarder zijn voor onderschepping/lezing door onbevoegden dan berichten die worden verzonden via technologieën met end-to-end encryptie. Het panel concludeerde dus dat de twee “open mail”-claims naar behoren worden ondersteund door het bewijsmateriaal van de adverteerder zoals dat in de huidige context wordt gebruikt.

In de onderliggende beslissing concludeerde de NAD dat er drie niet-ondersteunde impliciete claims werden gecommuniceerd door de Twijfel Geleverd-commercial en adviseerde zij deze te staken. Het NARB panel kwam echter tot een andere conclusie en bepaalde dat er geen impliciete boodschappen met betrekking tot draadloze carriers in de Doubt Delivered commercial zaten.

WhatsApp bedankte het panel voor “zijn zorgvuldige overweging en het zelfreguleringsproces dat tot deze beslissing heeft geleid.”

Alle samenvattingen van BBB National Programs case decision zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD, NARB, en CARU beslissingen, abonneer u op het online archief.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profit organisatie, is de thuisbasis van de U.S. onafhankelijke industrie zelfregulering, momenteel met meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden diensten voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting die bestaande en opkomende industrieproblemen aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding en het bevorderen van best practices op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en jongeren, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Review Board (NARB): De National Advertising Review Board (NARB) is het beroepsorgaan voor de zelfreguleringsprogramma\’s voor reclame van BBB National Programs. De panelleden van de NARB bestaan uit 85 vooraanstaande vrijwillige professionals uit de nationale reclame-industrie, bureaus en publieke leden, zoals academici en voormalige leden van de publieke sector. NARB dient als een laag van onafhankelijke industrie peer review die helpt om vertrouwen en naleving in NAD, CARU en DSSRC zaken te bevorderen.

Contactgegevens:

Name: Abby Hills
Email: [email protected]
Job Title: Director of Communications
703-247-9330

Tags:   Dutch, United States, Wire