header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Noodfonds vs. spaarrekening

Feb 8, 2023 4:00 PM ET

Noodfondsen en spaarrekeningen zijn twee belangrijke onderdelen van uw financiële plaatje. Over het algemeen helpt de ene u voor te bereiden op noodgevallen, terwijl de andere u helpt geld opzij te zetten voor verschillende doelen en rente te verdienen.

Er zijn echter meer verschillen te bespreken. Als u weet hoe elk van deze werkt, kunt u bepalen hoe u ze het beste kunt gebruiken om naar uw financiële doelen toe te werken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe noodfondsen werken en hoe u een noodfonds opbouwt. Daarna bespreken we hoe spaarrekeningen werken en vergelijken we ze met noodfondsen.

Hoe werken noodfondsen?

Een noodfonds is een spaarfonds dat u opzij zet voor noodgevallen, zoals auto-ongelukken, baanverlies, onverwachte medische rekeningen of noodreizen. Dit fonds verschaft u geld om zowel de kosten in verband met de noodsituatie als uw algemene kosten van levensonderhoud te dekken als u door de noodsituatie niet kunt werken. Tegelijkertijd helpt het u schulden te voorkomen.

Bijvoorbeeld, als u uw baan verliest, helpt het noodfonds u de basisuitgaven te dekken terwijl u op zoek gaat naar een nieuwe baan. Een ander voorbeeld kan een auto-ongeluk zijn. Hierdoor kunt u misschien tijdelijk niet naar uw werk komen en dat kan reparatie- of medische kosten met zich meebrengen. Het noodfonds betaalt deze kosten naast de reguliere levensonderhoudskosten.

Veel deskundigen raden aan om drie tot zes maanden levensonderhoud te sparen in een noodfonds. Sommige mensen kunnen streven naar de bovengrens of zelfs meer sparen als ze grotere gezinnen hebben.

Hoe bouw je een noodfonds op

Om een noodfonds op te bouwen, open je een hoogrentende spaarrekening en bepaal je een vast percentage dat je elke maand wilt sparen. Vervolgens kun je je directe storting op je werk aanpassen om dat percentage van je salaris naar de rekening te sturen totdat je je spaardoel hebt bereikt.

Alternatief kun je alles op je betaalrekening storten en automatische terugkerende overboekingen naar je hoogrentende rekening instellen. Zodra u uw doel hebt bereikt, schakelt u deze overschrijvingen uit of werkt u uw directe storting weer bij.

Hoe werken spaarrekeningen?

Spaarrekeningen zijn bankrekeningen waarop consumenten hun geld kunnen storten. Veel spaarrekeningen leveren rente op en beperken de opnames tot zes per maand om sparen te stimuleren. Als u deze limiet overschrijdt, kunnen er kosten in rekening worden gebracht of kan uw opname worden geweigerd. In het algemeen zijn spaarrekeningen FDIC-verzekerd tot 250.000 dollar. Dat betekent dat als de bank failliet gaat, de overheid tot $250.000 van uw geld voor u terugvordert.

Verschillen tussen een noodfonds en een spaarrekening

Hier zijn enkele belangrijke verschillen tussen noodfondsen en spaarrekeningen:

Doel vs. type rekening

Een noodfonds is een geldbedrag om je te helpen in bepaalde ongelukkige situaties. Het is een financieel doel om naar te streven. Een spaarrekening is echter slechts een soort bankrekening. Je kunt elk bedrag op een spaarrekening zetten.

Gebruiken

Noodfondsen mogen alleen gebruikt worden voor noodgevallen, zoals medische kosten of verlies van werk. Je moet ze niet gebruiken voor discretionaire aankopen of zelfs voor levensonderhoud als je een salaris hebt en geen noodgevallen.

Spaarrekeningen kunnen worden gebruikt om voor alles te sparen. Je kunt het geld op je spaarrekening gebruiken voor een noodfonds, een reisbudget of een grote aankoop.

Rentevoeten

Spaarrekeningen betalen bijna altijd rente. Traditionele rekeningen hebben lage tarieven. Maar hoogrentende spaarrekeningen kunnen veel meer betalen. Noodfondsen daarentegen leveren niet inherent rente op. Ze moeten op een rentedragende betaalrekening of spaarrekening staan om rente op te leveren. Het is aan te raden om ze op een hoogrentende rekening te zetten, zodat het geld zoveel mogelijk opbrengt terwijl het inactief is.

De bottom line

Noodfondsen helpen u zich voor te bereiden op het betalen van noodsituaties en het dekken van de kosten van levensonderhoud tijdens die noodsituaties, terwijl u uw schulden tot een minimum beperkt. Spaarrekeningen zijn bankproducten die zijn ontworpen om u te helpen rente te verdienen op uw spaargeld en te werken aan financiële doelen.

Deze twee sluiten elkaar niet uit. U kunt een spaarrekening gebruiken om uw noodfonds op te slaan. Op die manier verdient uw noodfonds rente en houdt het de inflatie bij terwijl het niet wordt gebruikt. Als er dan een noodsituatie ontstaat, bent u erop voorbereid.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire