header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Waar werknemers aan moeten denken bij een verlof

Feb 8, 2023 3:20 PM ET

Naast ziektetijd en PTO hebben werknemers bij bepaalde organisaties ook recht op aanvullende vormen van verlof. Dankzij de Family and Medical Leave Act (FMLA) kunnen in aanmerking komende werknemers tot 12 weken verlof opnemen om medische aandoeningen, zorgtaken of nieuw ouderschap op te vangen. Ongeacht de reden waarom een werknemer verlof aanvraagt, is het belangrijk deze factoren in overweging te nemen alvorens een aanvraag in te dienen.

1. In aanmerking komen is belangrijk

Om in aanmerking te komen voor Family and Medical Leave (FML) moet iemand ten minste 12 maanden voor zijn werkgever hebben gewerkt en in de afgelopen 12 maanden minimaal 1.250 uur hebben gewerkt. Dit betekent dat iedereen die minder dan een jaar bij het bedrijf heeft gewerkt, automatisch niet in aanmerking komt voor dit soort verlof. Nieuwere werknemers kunnen nog steeds overwegen vrijwillig verlof aan te vragen, maar de werkgever zal een verlofaanvraag naar eigen goeddunken goedkeuren. Om FML te kunnen aanbieden, moet de werknemer werken op een locatie waar het bedrijf 50 of meer werknemers in dienst heeft binnen een straal van 75 mijl. Dit betekent dat sommige kleine bedrijven of starters niet in aanmerking komen voor FML. Zelfs als iemand in aanmerking komt voor FML, is het belangrijk op te merken dat, hoewel de wet vereist dat bedrijven vrije tijd geven, het niet vereist dat de tijd wordt betaald.

2. Het functioneren van het team moet centraal staan

Het is niet mogelijk om in elk scenario professionele begeleiding of een overdracht te geven – zeker niet als een werknemer ernstig ziek is of een ongeluk heeft gehad. Maar als zij hun verlof van tevoren kunnen plannen, is het een goed idee om een gedetailleerde overdracht op te stellen om collega\’s te helpen bij het beheer in de tussentijd. Een werknemer kan ook een vergadering houden om taken toe te wijzen en veelgestelde vragen te behandelen. Dit helpt het team, maar het helpt ook de werknemer, omdat hij tijdens zijn verlof minder vaak ongeruste telefoontjes en vragen hoeft te beantwoorden, of terugkomt op een berg werk.

3. Documentatie is belangrijk

Het opnemen van verlof wegens ziekte of letsel betekent dat een werknemer waarschijnlijk de nodige verklaringen aan zijn werkgever moet overleggen. Mogelijk moeten zij ook een brief van hun zorgverlener overleggen die het verlofverzoek ondersteunt. Dergelijke documenten kunnen ook nodig zijn voor wie een pauze neemt om zorgtaken te vervullen.

4. Adequate kennisgeving is essentieel

Werknemers die weten dat ze van plan zijn verlof te nemen, moeten hun werkgever 30 dagen van tevoren op de hoogte stellen. Dit is een vereiste van de FMLA in situaties waarin de behoefte aan verlof te voorzien is. Een goede kennisgeving helpt de werkgever zich voor te bereiden op de afwezigheid van een werknemer en stelt hem in staat zo nodig vervangers aan te nemen of op te leiden.

5. Kennis van het bedrijfsbeleid is cruciaal

Werknemers die een verlof overwegen, moeten hun handboek of beleidsgids van het bedrijf raadplegen. Aangezien de duur en de vereisten voor verlof van staat tot staat kunnen verschillen, is het belangrijk om vertrouwd te raken met de specifieke richtlijnen en regels die gelden. Voor het grootste deel zijn de baan en het salaris van een werknemer wettelijk beschermd; het kan echter nodig zijn regelingen te treffen om hun deel van de premies voor door de werkgever gesponsorde voordelen zoals ziektekostenverzekering en levensverzekering te blijven betalen, aangezien de werknemer tijdens het verlof mogelijk geen salaris ontvangt.

Source: Northwestern Mutual

Contact: Don Klein, 1-800-323-7033

Contactgegevens:

Name: Don Klein
Email: [email protected]
Job Title: Assistant Director Field & National Grassroots Public Relations

Tags:   Dutch, United States, Wire