header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


World Services Group Partners met The Legal 500/GC Magazine publiceert 2023 Global In-House Counsel Technology Survey

Feb 8, 2023 5:14 PM ET

World Services Group Partners with The Legal 500/GC Magazine to publish 2023 Global In-House Counsel Technology Survey

Survey vindt dat 92% van de in-house counsel wil dat hun externe advocatenkantoorpartners op de hoogte zijn van nieuwe technologieën en 81elt dat toezichthouders zich meer bewust moeten zijn van nieuwe legal tech en AI.

World Services Group (WSG) heeft in samenwerking met The Legal 500/GC Magazine GC: In-House Technology – Global Edition gepubliceerd, een speciaal rapport met wereldwijde inzichten in trending juridische technologieën en hoe in-house counsel leiders technologie adopteren, integreren en gebruiken.

Meer dan 200 in-house counsel leiders hebben deelgenomen aan het onderzoek. Het rapport bevat diepgaande interviews met mondiale en regionale thought leaders uit de industrie. Het is het laatste rapport in een regionale reeks die Europa, Latijns-Amerika, Azië-Pacific en Noord-Amerika omvat.

Respondent Highlights:

Hoe belangrijk is het dat uw externe partners van het advocatenkantoor de nieuwste technologie gebruiken?

92 vindt het zeer of enigszins belangrijk dat partners van advocatenkantoren op de hoogte zijn van technologie.

Moet juridische technologie die gebruik maakt van AI meer gereguleerd worden?

72% van de respondenten denkt dat de huidige regelgevingskaders niet voldoende zijn om juridische technologie te reguleren of weet het niet zeker. Met betrekking tot wat er ontbreekt, is 81% van de respondenten van mening dat regelgevers zich niet bewust zijn van de problemen die nieuwe legal tech en AI met zich meebrengen.

Is de behoefte aan legal tech adoptie toegenomen?

55

Welke uitdagingen ondervinden GC\’s bij het selecteren van technologische oplossingen?

77% antwoordde dat de overvloed aan juridische technologie een uitdaging vormt bij het selecteren van de meest geschikte softwareoplossing voor het bedrijf en de afdeling, waarbij compatibiliteit met bestaande tools de belangrijkste overweging is.

“In samenwerking met The Legal 500/GC Magazine is WSG verheugd om deze belangrijke bevindingen te delen in dit nieuwe rapport,” verklaarde Herman H. Raspé, voorzitter van WSG en partner bij Patterson Belknap. “Nu de wereld geleidelijk de post-pandemische periode ingaat en terugkeert naar een schijn van normaliteit, zal een van de belangrijkste factoren voor toekomstig succes zijn hoe de advocatuur de lessen uit deze uitdagende tijden toepast – met name waar het technologie betreft.”

Om toegang te krijgen tot het volledige rapport, klik hier.

Over World Services Group

World Services Group is het meest prominente wereldwijde netwerk van onafhankelijke kantoren dat een exclusieve omgeving en platform biedt om zijn leden in contact te brengen met de meest elitaire advocatenkantoren en hun multinationale cliënten wereldwijd. WSG biedt branche-overschrijdende toegang tot een select aantal investeringsbank- en accountantskantoren, waardoor uitgebreidere mogelijkheden ontstaan om cliënten te bedienen. Het netwerk bestaat uit meer dan 120 kantoren wereldwijd. De leden zijn actief in meer dan 150 rechtsgebieden met meer dan 23.000 professionals wereldwijd. www.worldservicesgroup.com.

Contactgegevens:

Name: Carly Norausky
Email: [email protected]
Job Title: Vice President of Marketing