header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


3 redenen om voorwaardelijke begunstigden aan te wijzen

Feb 23, 2023 12:17 PM ET

De meeste mensen die een levensverzekering hebben, begrijpen de rol van een begunstigde – die persoon ontvangt de overlijdensuitkering als er een levensverzekering beleid is wanneer de verzekeringnemer overlijdt. Polissen staan meestal ook toe dat u voorwaardelijke begunstigden benoemt. Voorwaardelijke begunstigden ontvangen de verzekeringsuitkering als de primaire begunstigde is overleden voordat hij het geld kon ontvangen of de uitkering om welke reden dan ook heeft geweigerd. Het aanwijzen van een voorwaardelijke begunstigde vermindert de uitbetaling van de primaire begunstigde niet en beïnvloedt deze op geen enkele wijze.

Hoewel het niet essentieel is om een voorwaardelijke begunstigde aan te wijzen, zijn er vele goede redenen om dit wel te doen. Hier zijn drie redenen om een voorwaardelijke begunstigde te benoemen voor een gehele levensverzekering of een andere levensverzekering:

Het kan de overdracht van fondsen soepeler laten verlopen

Niet veel mensen denken na over wat er zou gebeuren als hun begunstigde eerder zou overlijden. Dit kan een moeilijke gedachte zijn, maar het is het overwegen waard – de uitbetaling van de levensverzekering moet mogelijk via de erfrechtbank, wat maanden of jaren kan duren. Er is ook geen garantie dat de uiteindelijke verdeling van het geld in overeenstemming zal zijn met de bedoeling van de polishouder. Het benoemen van een voorwaardelijke begunstigde betekent dat de polishouder vooraf kan beslissen wie het geld ontvangt als de primaire begunstigde onverwacht overlijdt.

De primaire begunstigde is bejaard

Sommige polishouders kunnen een permanente levensverzekering afsluiten, zoals een levensverzekering voor het hele leven, en ervoor kiezen om afhankelijke ouders (of andere oudere familieleden) als begunstigden aan te wijzen. Dit kan zijn omdat de persoon zijn familielid ondersteunt. In zo\’n geval bestaat de kans dat de oudere begunstigden eerder overlijden dan de polishouder. In dit geval is het zinvol om een voorwaardelijke begunstigde aan te wijzen die het geld ontvangt. De voorwaardelijke begunstigde kan een ander familielid zijn of zelfs een goed doel naar keuze van de polishouder.

Er is geen nadeel aan het aanwijzen van een voorwaardelijke begunstigde

Het toevoegen van een voorwaardelijke begunstigde verandert niets voor de primaire begunstigde. Als de primaire begunstigde in leven is en bereid is de uitbetaling te aanvaarden, dan ontvangt de voorwaardelijke begunstigde geen deel van de overlijdensuitkering. Het is een goede gewoonte om zowel primaire als voorwaardelijke begunstigden te hebben om een soepel proces te garanderen. Dus hoewel sommige situaties het benoemen van een voorwaardelijke begunstigde meer rechtvaardigen dan andere, is het de moeite waard om er voor de zekerheid een te benoemen.

Bron: Northwestern Mutual

Contact: Don Klein, 1-800-323-7033

Contactgegevens:

Name: Don Klein
Email: [email protected]
Job Title: Assistant Director Field & National Grassroots Public Relations

Tags:   Dutch, United States, Wire