header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


AKA introduceert ReSmart, een cognitief versterkende toepassing

Feb 23, 2023 11:32 AM ET

California-based Tech start-up, AKA Cognitive (DBA AKA), kondigt de lancering aan van ReSmart, een revolutionaire nieuwe mobiele applicatie die de manier gaat veranderen waarop mensen hun cognitieve vaardigheden monitoren en verbeteren. De lancering markeert de intrede van het bedrijf in het segment Digitale Therapeutica, waarbij het gebruik maakt van zijn AI-expertise in de implementatie van digitale oplossingen uit zijn succes in de EdTech-sector.

Met de toegenomen levensverwachting die leidt tot een stijging van het aantal diagnoses van dementie, heeft AKA zijn eigen kunstmatige intelligentie (AI) engine, Muse, en jaren van onderzoek naar cognitieve vaardigheden geïntegreerd om ReSmart te ontwikkelen. In aanvulling op zijn eerdere focus op de AI-transformatie in het onderwijs, richt AKA zich nu ook op de cognitieve problemen van senioren, en breidt het zijn doelgroep uit van K-12 naar ouderen.

ReSmart is een mobiele applicatie die dagelijks gepersonaliseerde programma\’s biedt om de cognitieve vaardigheden te verbeteren in een poging om de progressie van dementie te vertragen en mogelijk zelfs te voorkomen. Met een gamified gebruikerservaring gericht op het bevorderen van zelfmotivatie, biedt ReSmart AI-ondersteunde levenscoaching op basis van vijf cognitieve gebieden van de hersenen, waaronder aandacht, linguïstiek, geheugen, denken en visuospatiale vaardigheden.

resmart-interface

(ReSmart Interfaces – Result and Analysis)

De app heeft een eenvoudige gebruikersinterface om hem toegankelijk te maken voor oudere gebruikers die misschien niet veel verstand hebben van technologie. In de beta lancering, ReSmart biedt ook 20 brain fitness games om kritische cognitieve vaardigheden te trainen, 50 meditatieve, binaural-beats-based audio sessies om de geest te kalmeren, meer dan 100 aanbevolen dagelijkse activiteiten, en nog veel meer te komen, om te helpen houden het lichaam en de hersenen fit holistically.* De iOS-versie kan worden gesynchroniseerd met activiteitsgegevens van de Apple Health-app en kan activiteit bijhouden via de iPhone en Apple Watch.

*Jung, Raymond, et al. “Resmart: Brain training games for enhancing cognitive health.” Advances in Computer Vision and Computational Biology: Proceedings from IPCV\’20, HIMS\’20, BIOCOMP\’20, and BIOENG\’20. Cham: Springer International Publishing, 2021. 331-337.

ReSmart\’s noviteit ligt in het gebruik van AI voor het verzamelen, analyseren en interpreteren van gebruikersgegevens over hun cognitieve prestaties, waardoor het tekenen van dementie kan detecteren. Op basis van talrijke overtuigende publicaties die de doeltreffendheid van de nieuwe methode aantonen, biedt de app een holistische benadering voor het opsporen en behandelen van dementie door middel van op AI gebaseerde CGT-technieken (cognitieve gedragstherapie) en hersentrainingsspelletjes. Bovendien ontwikkelde AKA de state-of-the-art Soft Information Gain technieken om de betrouwbaarheid van de detectie te verbeteren door de vroege dementie diagnose resultaten te geven met een waarschijnlijkheid (van 0 tot 1), niet met een harde beslissing (0 of 1).**

**Park, Hyeseong, et al. “ReSmart-15: An Information Gain based Questionnaire for Early Dementia Detection.” HEALTHY 2022 in 27e jaarlijkse conferentie over intelligente gebruikersinterfaces. 2022.

 

resmart-activity

(Resmart Interface – Activity Tracking)

ReSmart is ook zeer toegankelijk, omdat het toegankelijk is via smartphones en wearables, wat de terughoudendheid om technologie te gebruiken helpt overwinnen en de therapietrouw verbetert, wat essentieel is voor het vroegtijdig opsporen van dementie. De app biedt ook analyses met betrekking tot de prestaties van de gebruiker op verschillende cognitieve functies, waardoor gebruikers zich kunnen meten met andere ReSmart-gebruikers en hun vooruitgang in de tijd kunnen volgen.

Met de beta-lancering in februari aanstaande is AKA verheugd om ReSmart op de markt te brengen en gelooft dat deze innovatieve app het potentieel heeft om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop mensen dementie opsporen en behandelen. Met ReSmart kunnen gebruikers hun cognitieve vaardigheden op een gepersonaliseerde manier monitoren, met als doel hun algemene cognitieve gezondheid te verbeteren en het ontstaan van vroege dementie en milde cognitieve stoornissen te voorkomen. Na de bètalancering is AKA van plan de app voortdurend bij te werken en ook zijn reeks AI-oplossingen te leveren, vooral tegen cognitieve stoornissen en depressie.

Over AKA

AKA is een in Californië gevestigd AI engine(\’Muse\’) bedrijf dat door Muse aangedreven EdTech en gezondheidszorg oplossingen biedt in de vorm van software-as-a-service (SaaS). Het bedrijf richt zich op de wereldwijde markt, zoals blijkt uit succescases zoals de integratie van Muse met SoftBank\’s sociale robot Pepper en de implementatie van AKA\’s sociale robot Musio in 150 onderwijsinstellingen in Zuidoost-Azië. AKA\’s missie is om de intellectuele capaciteiten van de mensheid aan te vullen en praktische veranderingen te creëren door middel van AI-technologie, op manieren die uiteindelijk levens zullen transformeren en verrijken.

Related Links

AKA officiële website: https://akaintelligence.com/ ReSmart website: https://www.akaintelligence.com/resmart/

Contactgegevens:

Name: AKA
Email: [email protected]
Job Title: Press
Tags:   Dutch, United States, Wire