header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Heb ik meer levensverzekeringsdekking nodig?

Feb 23, 2023 11:24 AM ET

Als u al een levensverzekeringsplan hebt, moet u van tijd tot tijd controleren of uw polis nog steeds aan uw behoeften voldoet. Als het leven blijft veranderen en uw verplichtingen toenemen, kunt u zich afvragen of u meer levensverzekeringsdekking nodig hebt. Dit is wat u moet weten over hoe een levensverzekering werkt en wanneer het tijd is om uw dekking te verhogen.

Hoe een levensverzekering werkt

Levensverzekering is een polis die u en uw dierbaren beschermt in geval van overlijden. Hoewel het primaire doel van een levensverzekering het verstrekken van een overlijdensuitkering is, kan het ook helpen terwijl de verzekeringnemer nog leeft. Bijvoorbeeld, een versnelde uitkering kan u voorzien van fondsen om uitgaven te dekken als u een kritieke ziekte heeft.

Tijdens de aanvraagprocedure zal de levensverzekeringsmaatschappij u helpen om te bepalen hoeveel dekking u moet krijgen. Maar als uw leven verandert en uw verplichtingen toenemen, kan er een tijd komen dat u meer dekking nodig hebt.

Hoe kom je erachter of je meer dekking nodig hebt

Bepalen wanneer je je dekkingsbedrag moet verhogen of zelfs een andere levensverzekering moet aanschaffen, kan een uitdaging zijn. Hier zijn een paar belangrijke stappen die u kunt nemen om erachter te komen hoeveel dekking u nodig hebt:

1. Vermenigvuldig je inkomen met 10 tot 15

Een vuistregel om te bepalen hoeveel dekking je nodig hebt is om je inkomen te vermenigvuldigen met 10 tot 151. Dus, als uw jaarlijks inkomen $ 50.000 is, is 10 keer dat getal $ 500.000, wat betekent dat een $ 500.000 polis de juiste optie voor u kan zijn. Maar houd in gedachten dat deze methode geen rekening houdt met andere factoren zoals investeringen of afhankelijke personen.

2. Houd rekening met uw afhankelijke personen

Terwijl een standaardregel zoals het vermenigvuldigen van uw inkomen met 10 tot 15 een goed uitgangspunt kan zijn, kan de juiste dekking voor u variëren op basis van hoeveel afhankelijke personen u heeft. Als u bijvoorbeeld nog een kind krijgt, wilt u misschien uw dekking verhogen, zodat uw groeiende gezin niet in financiële problemen komt als u overlijdt.

3. Overweeg of uw huidige plan alle kosten zou dekken

Als u momenteel een levensverzekering heeft, neem dan de tijd om de kosten te berekenen die u wilt dekken bij uw overlijden. Van daaruit kunt u beslissen of het een goed idee is om de dekking te verhogen. Hier zijn een paar uitgaven waarvoor een levensverzekering kan worden gebruikt:

  • Schuldbetalingen
  • Eindedienstverlening
  • Kinderopvang
  • Onderwijskosten
  • Pensioen

De bottom line

Levensverzekering kan een onmetelijke financiële verlichting zijn voor polishouders en hun nabestaanden. Maar om ervoor te zorgen dat uw investering in een polis de moeite waard is, is het belangrijk om uw polis voortdurend te controleren en aan te passen aan de huidige dekkingsbehoeften.

Zorg ervoor dat u uw polis jaarlijks en voor of na elke belangrijke levensverandering opnieuw bekijkt. En als u extra dekking nodig hebt, neem dan contact op met uw levensverzekeringsmaatschappij om te vragen of u het bedrag van uw polis kunt verhogen of een nieuwe polis voor aanvullende dekking kunt afsluiten.

Contactgegevens:

Name: Keyonda Goosby
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire