header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


JBS gaat in beroep tegen de aanbeveling van de National Advertising Division om “Net Zero”-emissieclaims te schrappen

Feb 23, 2023 12:38 PM ET

New York, NY – 15 februari 2023 – In een uitdaging aangespannen door het Institute for Agriculture and Trade Policy (IATP), een organisatie zonder winstoogmerk met de verklaarde missie om te werken aan eerlijke en duurzame voedsel- en landbouwsystemen, heeft de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs aanbevolen dat JBS USA Holdings, Inc, geen claims meer maakt met betrekking tot zijn doelstelling om in 2040 “netto nul” emissies te bereiken.

JBS is het op één na grootste voedingsbedrijf en de grootste producent van dierlijke eiwitten ter wereld, met producten als rundvlees in dozen, gemalen rundvlees, vers varkensvlees, bacon, gevogelte, lamsvlees, zeevruchten, snacks op basis van vlees en plantaardige eiwitten.

Aspirational environmental benefit claims create reasonable expectations on the part of consumers and, as a result, they require substantiation. Wanneer aspirationele claims gekoppeld zijn aan meetbare resultaten, moet een adverteerder kunnen aantonen dat zijn doelstellingen en aspiraties niet louter illusoir zijn en moet hij bewijzen welke stappen hij onderneemt om het gestelde doel te bereiken.

De gewraakte beweringen omvatten:

  • “JBS verplicht zich om in 2040 netto nul te zijn”;
  • “Global Commitment to Achieve Net-Zero Greenhouse Gas Emissions by 2040”;
  • “Bacon, chicken wings and steak with net zero emissions. Het is mogelijk;” en
  • “Het leiden van veranderingen in de hele voedingsindustrie en het bereiken van ons doel van netto nul in 2040 zal een uitdaging zijn. Alles minder is geen optie.”

NAD bepaald dat de “net zero” claims van JBS redelijkerwijs verwachtingen wekken bij de consument dat de inspanningen van de adverteerder milieuvoordelen opleveren, met name “net zero” emissies tegen 2040 een meetbaar resultaat. Netto nul is een erkende norm die bedrijven begeleidt bij het definiëren en vaststellen van op wetenschap gebaseerde doelstellingen voor de vermindering van broeikasgasemissies op korte en lange termijn, in overeenstemming met de juridisch bindende Overeenkomst van Parijs van 2015.

JBS heeft bewijs geleverd van een aanzienlijke voorlopige investering in de vermindering van emissies tegen 2040, met inbegrip van stappen in de richting van elk van de vermelde “netto nul”-verbintenissen, maar de NAD concludeerde dat het verslag niet de brede boodschap ondersteunde dat JBS een plan heeft dat het vandaag uitvoert om netto nul operationele impact te bereiken tegen 2040. Daarom heeft de NAD aanbevolen dat JBS elk van de gewraakte “netto nul”-claims intrekt.

NAD merkte op dat niets in haar besluit JBS belet om beperktere, waarheidsgetrouwe en niet misleidende claims te maken over haar inspanningen om onderzoek te doen naar mogelijke methoden om de emissies te verminderen en de inspanningen die zij onderneemt om de emissies te verminderen.

Verder, met betrekking tot de bewering “de SBTi erkende de Net Zero Commitment van JBS”, vond de NAD dat het dossier de opmerkelijke, maar voorlopige inspanningen van JBS aantoont om SBTi-goedgekeurde op wetenschap gebaseerde broeikasgasemissiedoelstellingen vast te stellen, maar niet een goedgekeurde strategie om tegen 2040 een netto nul-klimaatimpact te bereiken. Daarom beval de NAD aan om de claim in te trekken, maar merkte op dat niets in haar besluit JBS belet om beperktere, waarheidsgetrouwe en niet misleidende beweringen te doen over de stappen die zij neemt om haar activiteiten af te stemmen op de SBTi-criteria en haar betrokkenheid bij het SBTi-proces.

Tijdens de procedure heeft JBS vrijwillig een betwiste “netto nul”-claim permanent ingetrokken, daarom heeft de NAD deze claim niet ten gronde beoordeeld.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde JBS dat het “in beroep zal gaan tegen de beslissing van de NAD” op basis van het feit dat het het er niet mee eens is dat “de gewraakte aspirationele beweringen een boodschap overbrengen dat het vandaag een gedetailleerd plan heeft om netto nul te bereiken tegen 2040-17 jaar vanaf nu” en dat JBS gelooft dat zijn beweringen worden gestaafd door “het fundamentele werk” dat het tot nu toe heeft gedaan.

Beroepen tegen NAD beslissingen worden ingediend bij de National Advertising Review Board (NARB), de beroepsinstantie van BBB National Programs.

Alle samenvattingen van BBB National Programs beslissingen zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD, NARB, en CARU beslissingen, abonneer u op het online archief.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profit organisatie, is de thuisbasis van U.S. onafhankelijke industrie zelfregulering, momenteel met meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden diensten voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting die bestaande en opkomende industrieproblemen aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding en bevordering van beste praktijken op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en jongeren, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en diensten voor geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van reclame in de hele VS. De NAD beoordeelt nationale reclame in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheid en nauwkeurigheid van reclame, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt getrokken.

Contactgegevens:

Name: Abby Hills
Email: [email protected]
Job Title: Director of Communications

Tags:   Dutch, United States, Wire