header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Apple Pay kijkt nu naar klantgeschiedenis om kredietwaardigheid te bepalen

Mar 1, 2023 4:30 PM ET

Apple\’s komende Buy Now, Pay Later (BNPL) dienst, simpelweg bekend als “Apple Pay Later”, is momenteel in bètatest voor de publieke lancering, maar uit interne documenten die zijn uitgelekt blijkt dat Apple meerdere factoren in overweging kan nemen voor wie de dienst kan gebruiken, waaronder hun klantgeschiedenis bij het bedrijf.

Wat is Apple Pay Later?

Apples “Pay Later”-dienst zal op dezelfde manier werken als andere BNPL-opties die momenteel op de markt zijn. Goedgekeurde klanten zullen aankopen kunnen financieren met vier termijnen die in zes weken worden betaald. Dit soort dienst is vooral handig voor klanten die snel een grote aankoop moeten doen, maar het geld niet bij de hand hebben.

Hoe wordt bepaald welke klanten gebruik kunnen maken van Apple Pay Later?

De criteria zijn nog niet officieel bekendgemaakt, maar veel factoren zouden kunnen worden gebruikt om de kredietwaardigheid te bepalen. De meeste BNPL-aanbieders gebruiken dezelfde statistieken als traditionele kredietverstrekkers en zullen rekening houden met eerdere uitgavengewoonten, samen met uw geschiedenis van het terugbetalen van schulden (dat is de reden waarom uw betalingsgeschiedenis uw kredietscore meer beïnvloedt dan enige andere metriek) en de verhouding tussen schuld en inkomen.

Het is echter zo dat Apple tientallen andere statistieken heeft die exclusief zijn voor zijn ecosysteem en die veel andere kredietverstrekkers niet hebben. Bronnen meldden aan Bloomberg dat Apple ook rekening zou houden met de geschiedenis van een klant met Apple-specifieke producten en diensten om te bepalen of ze een geschikte kandidaat zijn voor een kortlopende lening. Deze geschiedenis zou het volgende kunnen omvatten:

  • Kopen gedaan bij Apple winkels
  • App store aankopen
  • Welke Apple apparaten ze bezitten
  • Apple Cash peer-to-peer betalingen

Interessant is dat aankopen via Apple Pay niet in aanmerking worden genomen, omdat Apple zegt “[geen] transactiegegevens te bewaren die aan u kunnen worden gekoppeld; uw transacties blijven tussen u, de handelaar of ontwikkelaar en uw bank of kaartuitgever.”

Wat als ik geen geschiedenis heb met Apple?

Aangezien er nog geen specifieke criteria zijn vrijgegeven door Apple, is het moeilijk te zeggen of potentiële Apple Pay Later-gebruikers al dan niet zullen worden goedgekeurd zonder een eerdere klantrelatie. Als u echter geen geschiedenis met Apple hebt, kunt u nog steeds worden goedgekeurd als u een sterke kredietscore hebt.

manieren om uw kredietscore te verbeteren

Als u denkt dat Apple Pay Later een functie wordt die u wilt gebruiken, moet u nu beginnen met het verbeteren van uw kredietscore om u een aantrekkelijkere kandidaat te maken. Hier zijn een paar dingen die je kunt doen:

  • Zorg ervoor dat alle rekeningen op tijd worden betaald
  • Houd je kredietgebruik onder de 30% van het totale beschikbare krediet
  • Blijf op de hoogte van al je kredietrapporten en zorg ervoor dat alle informatie correct is

De bottom line

Apple\’s aankomende BNPL-dienst kan een handige manier zijn om uitgaven te dekken, maar het ziet ernaar uit dat het niet voor iedereen buiten het Apple-ecosysteem beschikbaar zal zijn wanneer het live gaat. Dat betekent echter niet dat je geen goedkeuring kunt krijgen als je een voldoende sterke kredietgeschiedenis hebt. Als u uw krediet bijhoudt, kunt u gemakkelijker worden goedgekeurd, maar het is niet nadelig om uw kredietscore nu consequent te verbeteren om u te helpen als u later geld moet lenen.

Contactgegevens:

Name: Keyonda Goosby
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire