header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Division beveelt Verizon aan de informatie te wijzigen in verband met de prijsstelling van “$25 per lijn gegarandeerd voor drie jaar”.

Mar 1, 2023 4:36 PM ET

New York, NY – 28 februari 2023 – In een Fast-Track SWIFT challenge, aangespannen door AT & T Services, Inc, heeft de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs aanbevolen dat Verizon Communications, Inc. de informatie wijzigt die wordt gebruikt in verband met de bewering dat consumenten die naar Verizon overstappen service krijgen “voor slechts $25 per lijn, gegarandeerd voor drie jaar.”Jinxdeepl82

Fast-Track SWIFT is een versnelde aanvechtingsprocedure die is ontworpen voor reclamezaken over één onderwerp die aan de NAD worden voorgelegd.

AT & T betwistte een prijsclaim van Verizon in een televisiecommercial met actrice Cecily Strong en acteur Paul Giamatti, die Albert Einstein speelt. In de commercial wordt het “Welcome Unlimited”-plan van Verizon gepromoot, waarbij consumenten die naar Verizon overstappen, service kunnen krijgen “voor slechts $25 per lijn, gegarandeerd voor drie jaar.”

In deze uitdaging heeft de NAD onderzocht of de gewraakte televisiecommercial van Verizon op nauwkeurige en doeltreffende wijze de boodschap overbrengt dat de “gegarandeerde” maandelijkse prijs van $25 per lijn exclusief belastingen en kosten is.

NAD merkte op dat bij reclame voor de prijs van een product of dienst de totale prijs die de consument zal betalen van wezenlijk belang is voor de aankoopbeslissing, met name in reclames voor maandelijkse diensten. Bijgevolg is het belangrijk dat de geadverteerde prijs van $25 per lijn exclusief belastingen en kosten is en deze materiële beperking van de geadverteerde prijzen moet duidelijk en opvallend worden vermeld.

Om consumenten te informeren over de wezenlijke beperking van de prijsgarantie (deze sluit belastingen en vergoedingen uit), heeft de NAD aanbevolen dat Verizon zijn bekendmakingen wijzigt zodat deze duidelijk en opvallend zijn en gemakkelijk door consumenten kunnen worden opgemerkt, gelezen en begrepen:

  • De adverteerder moet bijvoorbeeld de vermelding van belastingen en vergoedingen op het scherm houden op elk moment dat de acteurs het aanbod bespreken en deze scheiden van de lange tekstvermelding onderaan het scherm.
  • Aanvullend moet de vermelding van de kosten worden opgenomen in de hoofdvordering of in tekst van gelijke grootte en lettertype in de nabijheid van de hoofdvordering of vermeld in het geluid.

NAD bepaalde dat de AT & T uitdaging geschikt was voor Fast-Track SWIFT omdat de NAD\’s beoordeling geen beoordeling vereiste van complex bewijs of onderbouwing met betrekking tot de prijsclaim van de adverteerder.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Verizon dat het de aanbeveling van de NAD zal opvolgen om de vermelding nog dichter bij de claim te brengen, ook al begrijpen redelijke consumenten dat belastingen en kosten losstaan van het geadverteerde tarief en verschenen er twee vermeldingen tweemaal op het scherm.

Alle samenvattingen van BBB National Programs case decisions zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD, NARB, en CARU beslissingen, abonneer u op het online archief.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profit organisatie, is de thuisbasis van de U.S. onafhankelijke industrie zelfregulering, momenteel met meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden diensten voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting die bestaande en opkomende industrieproblemen aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding en het bevorderen van best practices op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en jongeren, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en diensten voor geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van reclame in de hele VS. De NAD beoordeelt nationale reclame in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheid en nauwkeurigheid van reclame, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt getrokken.

Contactgegevens:

Name: Abby Hills
Email: [email protected]
Job Title: Director of Communications

Tags:   Dutch, United States, Wire