header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Voormalige federale aanklagers David Chaiken en Kamal Ghali starten nationaal advocatenkantoor voor witteboordenzaken

Mar 1, 2023 3:30 PM ET

ATLANTA, 21 februari 2023 — Topadvocaten en voormalige federale officieren van justitie David M. Chaiken en Kamal Ghali kondigden vandaag de oprichting aan van Chaiken Ghali LLP, een elite advocatenkantoor in Atlanta dat zich bezighoudt met witteboordenzaken en onderzoeken.

Het kantoor vertegenwoordigt bedrijven, bedrijfsleiders en andere professionals in witteboordenstrafzaken, civiele en strafrechtelijke overheidsonderzoeken en handhavingsacties, complexe zakelijke geschillen en interne bedrijfsonderzoeken in het hele land. De partners hebben aanzienlijke expertise in zaken betreffende effecten- en boekhoudfraude, handel met voorkennis, verduistering, bankfraude, belastingfraude, fraude in de gezondheidszorg, fraude bij overheidsopdrachten, racketeering, cybercriminaliteit, en omkoping en fraude bij eerlijke diensten.

De partners worden erkend als toonaangevende white collar beoefenaars in Chambers USA: America\’s Leading Lawyers for Business en The Best Lawyers in America. Beiden hebben een aanzienlijk aantal federale juryprocessen in complexe witteboordenzaken voorgezeten, honderden onderzoeken in gesofisticeerde financiële fraudezaken behandeld, en hebben uitgebreide ervaring met het procederen in complexe straf- en civiele zaken in federale rechtbanken.

Alleen al in het afgelopen jaar hebben zij opmerkelijke resultaten geboekt in een verscheidenheid van zaken, waaronder het verkrijgen van een beschikking waarin werd aanbevolen om een high-profile federale aanklacht wegens computerhacking door het Amerikaanse ministerie van Justitie te seponeren; het bijstaan van een groep mensen die de aanklacht tegen een computerhack hebben ingetrokken.S. Department of Justice; het bijstaan van een van \’s lands grootste energiebedrijven bij het bereiken van een baanbrekende schikking van een miljardengeschil over een kerncentraleproject; het succesvol oplossen van een onafhankelijk intern onderzoek namens een startend bedrijf naar mogelijk wangedrag door het bedrijfsmanagement; en het verkrijgen van een voorwaardelijke veroordeling namens het doelwit van een aanklacht van een U. S. Department of Justice National Security Division; en het verkrijgen van een voorwaardelijke veroordeling.S. Department of Justice National Security Division onderzoek naar de bekendmaking van buitenlandse financiering in Amerikaanse subsidieaanvragen.

“We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met de gedeelde visie om een van \’s lands meest vooraanstaande white collar litigation firma\’s op te richten en buitengewone resultaten te leveren voor onze cliënten in hun meest uitdagende zaken,” zeiden Chaiken en Ghali in een gezamenlijke verklaring.

Chaiken en Ghali\’s samenwerking gaat terug tot 2016, toen zij als federale aanklagers in Atlanta samenwerkten om een high-profile, multi-defendant openbare corruptiezaak te berechten waarbij het ging om steekpenningen betaald om miljoenen dollars aan overheidscontracten te verkrijgen. Ze wonnen het proces en verdedigden de uitspraak van de jury met succes in hoger beroep.

Chaiken leidde de afgelopen twee jaar een in Atlanta gevestigd boutique white collar trial bedrijf, ChaikenLaw Ltd., nadat hij als white collar partner had gewerkt bij het advocatenkantoor Troutman Pepper. Daarvoor was Chaiken bijna 10 jaar assistent-procureur bij de afdeling economische delicten van het Atlanta U.S. Attorney\’s Office, werkte hij bij internationale topadvocatenkantoren in Atlanta en San Francisco, waaronder King & Spalding LLP, en was hij bediende van een federale rechter. Hij behaalde zijn rechtendiploma aan de Emory University School of Law, waar hij cum laude afstudeerde en redacteur was bij de law review. Hij behaalde zijn undergraduate graad aan de Colgate University.

Ghali vervoegt het nieuwe kantoor nadat hij partner was bij een van Atlanta\’s meest prominente litigation firms, Bondurant, Mixson & Elmore LLP, waar hij de white collar criminal defense praktijk leidde, de cyber & digital litigation praktijk oprichtte, en talrijke bedrijven en executives vertegenwoordigde in complexe zakelijke geschillen. Ghali was eerder meer dan zes jaar aanklager bij het Amerikaanse Ministerie van Justitie voor witteboorden- en cybercriminaliteit, onder meer als plaatsvervangend hoofd van het Atlanta U.S. Attorney\’s Office en werkte voor een federale beroepsrechter en een federale rechter. Hij behaalde zijn rechtendiploma aan de University of Michigan Law School, waar hij cum laude afstudeerde en de Order of the Coif en redacteur was bij de law review. Hij behaalde zijn undergraduate graad, magna cum laude, aan de Emory University.

Over Chaiken Ghali LLP

Opgericht door voormalig federale aanklagers David M. Chaiken en Kamal Ghali, is Chaiken Ghali LLP een advocatenkantoor voor witteboordengeschillen en onderzoek gevestigd in Atlanta met bijkomende kantoren in Los Angeles en San Francisco. Het kantoor vertegenwoordigt bedrijven, bedrijfsleiders en andere professionals in zeer gevoelige onderzoeken die worden uitgevoerd door het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ), openbare ministeries, de Amerikaanse Securities & Exchange Commission (SEC) en andere overheids- en industrieregelgevers; in interne bedrijfsonderzoeken; en in complexe bedrijfsgeschillen. Zie www.chaikenghali.com voor meer informatie.

Mediacontact: Marin BergmanHellerman Communicationsmbergman@hellermanllc.com(818) 516-2746