header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wat u moet weten over de wijziging van de FICO-score en hoe die van invloed is op u

Mar 1, 2023 4:04 PM ET

Je FICO-score is iets wat je je hele volwassen leven in de gaten moet houden. Veel banken en kredietverenigingen kijken naar deze score om te bepalen of ze je een lening geven. Een verhuurder zal waarschijnlijk uw score controleren om te zien of u een geschikte kandidaat bent om een woning te huren die zij beschikbaar hebben.

Daarom moet u op de hoogte zijn van de FICO score wijziging die nu plaatsvindt. In het volgende artikel bespreken we die en de gevolgen ervan.

Medische rekeningen en FICO-scores

Over het algemeen spelen uitstaande schulden een rol bij de berekening van uw FICO-score. Als je schulden hebt die je niet op tijd kunt terugbetalen, verlaagt dat je score. Daarom is het verstandig om al uw schulden op tijd terug te betalen als u dat aankunt.

Zorgkosten zijn een van de grootste oorzaken van schulden in Amerika. Geprivatiseerde gezondheidszorg in combinatie met lage lonen maakt dit onvermijdelijk. Aangezien gesocialiseerde geneeskunde niet op korte termijn lijkt te komen, kunt u zich in een situatie bevinden waarin onbetaalde medische schulden uw FICO-score doen dalen.

Changes Regarding Medical Debt and Credit Scores

Als u onbetaalde medische rekeningen heeft, kan de zorgverlener u overdragen aan een incassobureau. Als dat gebeurt, verschijnen de schulden als achterstallig op uw kredietrapport.

Op 1 juli vorig jaar is er echter een verandering doorgevoerd om consumenten te helpen. Vanaf dat moment zal uw medische schuld ten minste een jaar lang niet op uw kredietrapport verschijnen. Dat geeft u meer tijd om het te betalen voordat het een negatieve invloed heeft op uw FICO score.

Vorig jaar was er nog een extra verandering. Na 1 juli, als u uw medische schuld betaalt die naar een incassobureau is gegaan, worden die gegevens van uw kredietrapport verwijderd. In het verleden kon het tot zeven jaar duren voordat die achterstallige schuld van het rapport werd verwijderd, zelfs als u hem had afbetaald.

Een verandering komt eraan

De ontwikkelingen van vorig jaar zouden consumenten moeten helpen, maar dit jaar komt er nog een verandering, die mogelijk nog groter is. VantageScore, een van de meest prominente kredietinformatiebureaus, gaat stoppen met het opnemen van medische schulden in zijn kredietrapporten. Dat betekent dat als dat de belangrijkste oorzaak van uw schuld is, het niet meer dezelfde impact zal hebben als vroeger.

FICO is nog steeds de score die de meeste potentiële kredietverstrekkers en verhuurders gebruiken om te bepalen of u in aanmerking komt voor een lening of een huis of appartement. Maar als het idee van VantageScore aanslaat, is het mogelijk dat FICO hetzelfde gaat doen. De andere belangrijke kredietrapportagebureaus, Equifax en Experian, zouden dit voorbeeld kunnen volgen.

Wat betekent deze verandering in 2023?

VantageScore telt niet langer onbetaalde medische schulden mee bij het bepalen van uw score is een enorme winst voor consumenten. Als u in 2023 een lening aanvraagt of een appartement probeert te huren, kunt u de leningverstrekker of verhuurder specifiek vragen om uw score met VantageScore te controleren. Als u onbetaalde medische schulden hebt, zal uw score er gunstiger uitzien door deze op handen zijnde verandering.

Wat betreft uw FICO score, uw Equifax score of uw Experian score, die zullen niet beïnvloed worden door deze verandering, maar dat zal misschien niet lang het geval zijn. De andere kredietinformatiebureaus begrijpen de druk op sommige mensen om medische rekeningen te betalen als ze onverzekerd of onderverzekerd zijn. Het is heel goed mogelijk dat zij in de nabije toekomst dezelfde regels aannemen.

Deze positieve veranderingen met betrekking tot medische schulden en kredietinformatiebureaus lijken te wijzen op een verschuiving in hoe deze bedrijven deze veel voorkomende aandoening beschouwen. Consumenten moeten de situatie in de gaten houden voor verdere ontwikkelingen. Voorlopig moet elke vooruitgang van deze aard als goed nieuws worden beschouwd.

Contactgegevens:

Full Name: Michael Bertini
Email Address: [email protected]
Job Title: Consultant
Website URL: www.iquanti.com
Tags:   Dutch, United States, Wire