header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Division vindt bepaalde claims voor One Health-gecertificeerde pluimveeproducten gegrond; andere claims worden ongefundeerd bevonden; One Health gaat in beroep.

Mar 6, 2023 11:57 AM ET

New York, NY – 21 februari 2023 – De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs heeft vastgesteld dat One Health Certification Foundation (OHC), een non-profit uit Iowa die verantwoordelijk is voor de One Health Certified-standaard, een redelijke basis heeft verschaft voor bepaalde reclameclaims met betrekking tot haar certificering van pluimveeproducten.

NAD concludeerde ook dat de naam “One Health” niet hoefde te worden gewijzigd, en vond dat OHC een redelijke basis bood om bepaalde beweringen over het gebruik van antibiotica te ondersteunen.

NAD beval OHC aan om te stoppen met:

  • Algemene claims over dierenwelzijn en het vermijden van de boodschap dat zijn certificeringsprogramma de industrienormen overtreft.
  • Superlatieve claims die beweren dat OHC de beste is met betrekking tot dierenwelzijn.
  • Claims die de holistische benadering van OHC\’s certificering promoten.
  • Claim dat “snelle behandeling van zieke dieren vereist is.”
  • “Antibioticabeperkingen” en “verantwoord antibioticagebruik” claims en de impliciete claim dat OHC-gecertificeerde producenten antibiotica oordeelkundiger gebruiken dan de industrienorm en de industrienormen voor antibioticagebruik aanzienlijk overtreffen.
  • claims over milieuvoordelen.

Deze claims werden aangevochten door The America Society for the Prevention of Cruelty to Animals, een non-profit organisatie, en het Antibiotic Resistance Action Center, een academische organisatie gehuisvest in de Milken Institute School of Public Health aan de George Washington University.

Impartial Claims

Bij de beoordeling of de OHC-certificering onafhankelijk was, overwoog de NAD of de OHC-normen werden ontwikkeld door belanghebbenden uit de industrie, evenals eventuele banden tussen de leiding van de OHC en de vleesindustrie.

NAD concludeerde dat er geen bewijs was in het dossier dat het creatieproces van normen wordt gedomineerd of gecontroleerd door actoren uit de industrie en concludeerde dat de OHC-certificering onafhankelijk was.

One Health Claims

NAD overwoog of consumenten de naam One Health Certified van de adverteerder waarschijnlijk zullen verwarren met het One Health Initiative, een gezamenlijke aanpak van entiteiten zoals de Centers for Disease Control and Prevention, de American Medical Association en de Wereldgezondheidsorganisatie om problemen aan te pakken zoals zoönotische ziekten (infecties die zich

tussen mensen en dieren verspreiden), antimicrobiële resistentie, voedselveiligheid en milieuverontreiniging.

Op basis van de duidelijke taal van de naam “One Health” concludeerde het NAD dat de naam geen expliciet onjuiste boodschap van associatie met een organisatie of principes, of, wat dat betreft, geen enkele aantoonbare claim overbrengt. Gezien het gebrek aan bewijs van verwarring bij de consument en de conclusie van de NAD dat “One Health” geen uitdrukkelijk onjuiste claim was, concludeerde de NAD dat de naam One Health niet hoefde te worden gewijzigd.

Dierenwelzijnsclaims

  • Algemene dierenwelzijnsclaims:
    • De uitdager ging in tegen de algemene dierenwelzijnsclaims van OHC van “Responsible Animal Care,” en andere, inclusief bijvoorbeeld dat OHC “boeren en producenten in staat stelt om prioriteit te geven aan diergezondheid en -welzijn terwijl ze werken aan veilige, verantwoordelijke en transparante dierverzorging.”
    • NAD vond dat deze beweringen, die verschijnen in de context van een certificeringsprogramma, de boodschap overbrengen dat gecertificeerde producten hebben voldaan aan hogere dierenwelzijnsnormen in vergelijking met de rest van de industrie.
    • Bij gebrek aan bewijs dat de normen van het OHC superieur zijn aan die van de industrie, beval het NAD aan de claims te schrappen en te vermijden dat het OHC de boodschap overbrengt dat zijn certificeringsprogramma de normen van de industrie overtreft.
  • Superlatieve claims:
    • Omdat OHC geen bewijs heeft geleverd dat zijn dierenwelzijnsnormen voldoen aan of hoger zijn dan de hoogste industrienormen voor dierenzorg of dat zijn aanpak optimaal is, heeft het NAD aanbevolen de superlatieve beweringen over dierenwelzijn, waaronder “Consumer facing companies will be seen as leaders in assuring that animals raised in their supply chain are raised using responsible animal care practices.”
  • Specifieke praktijkclaims:
    • NAD heeft ook overwogen of de specifieke dierenwelzijnsclaims van OHC redelijkerwijs de boodschap overbrengen dat bepaalde praktijken volgens de OHC-normen niet zijn toegestaan, zoals bijvoorbeeld dat OHC-kippen en kalkoenen niet worden gefokt in overbevolkte, onhygiënische en door ziekten geteisterde faciliteiten.
    • NAD vond dat de reclame geen specifieke boodschap overbrengt over de vraag of een van de vermeende praktijken is toegestaan. De NAD vond veeleer dat het zegel OHC duidelijk identificeert als de certificerende organisatie en dat dierenwelzijn (samen met vier andere maatstaven) het onderwerp is van de certificering. In deze context vond de NAD dat de consument waarschijnlijk geen boodschap zou meenemen over specifieke praktijken die door de OHC zijn toegestaan.
  • Holistische beweringen:
    • NAD bepaalde dat de claims van OHC die een holistische benadering van certificering bevorderen (“Producenten zijn toegewijd aan de verbetering van de gezondheid van mens, dier en milieu” en “De gezondheid van mens, dier & het milieu zijn onlosmakelijk verbonden”), in context, een objectieve boodschap overbrengen dat het OHC-certificeringsprogramma hoge normen heeft op elk van deze drie gebieden.
    • Na te hebben vastgesteld dat bepaalde beweringen betreffende dierenwelzijn en, zoals hieronder besproken, antibioticaresistentie en milieugezondheid ongefundeerd zijn, vond de NAD dat deze holistische beweringen eveneens ongefundeerd zijn en beval zij aan deze te schrappen.
  • Animal-based claims:
    • OHC noemt zijn programma het “enige complete, op dieren gebaseerde PVP [process verified] certificeringsprogramma” en beweert dat zijn programma voor producenten is om “op dieren gebaseerde producten” op de markt te brengen.
    • NAD concludeerde dat, in de context, de claim aangeeft dat de certificering bestemd is voor dieren in de landbouw, zoals kippen en kalkoenen en, in de toekomst, andere dieren. Daarom stelde de NAD vast dat de claim letterlijk waar is en geen boodschap overbrengt over superieure dierenzorg.
  • “Prompt treatment of sick animals is required”:
    • Omdat de normen van het OHC geen onmiddellijke behandeling van zieke dieren voorschrijven, maar sterftedrempels definiëren waarbij behandeling vereist is, wordt deze claim niet ondersteund, zodat het NAD adviseerde deze te schrappen.

Antibioticatoepassingen

NAD heeft bepaald dat het OHC een redelijke basis heeft verstrekt ter ondersteuning van de bewering dat medisch belangrijke antibiotica alleen worden gegeven wanneer dat medisch noodzakelijk is en dat OHC-gecertificeerde producenten proberen het aantal met antibiotica behandelde dieren tot een minimum te beperken.

Verder heeft het NAD bepaald dat de bewering “Antibioticagebruik is belangrijk”, die als onderdeel van de kop “Waarom antibioticagebruik belangrijk is” op de website van de adverteerder staat, geen misleidende boodschap overbrengt omdat zij de inhoud van de alinea eronder over antibioticaresistente bacteriën en de noodzaak van verantwoord antibioticagebruik samenvat.

Het NAD bepaalde echter dat een boodschap die redelijkerwijs wordt overgebracht door beweringen over “antibioticabeperkingen” is dat OHC-gecertificeerd pluimvee aan een hogere norm heeft voldaan dan de gangbare industriepraktijk. Omdat deze boodschap niet werd ondersteund, beval het NAD aan de beweringen te schrappen, evenals de impliciete beweringen dat OHC-gecertificeerde producenten antibiotica oordeelkundiger gebruiken dan de industrienorm en de industrienormen voor antibioticagebruik aanzienlijk overschrijden.

Environmental Benefit Claims

OHC beweert dat het “environmental stewardship classes ondersteunt om de impact van dierlijke productie op het milieu te minimaliseren,” en een van de vijf kernprincipes op de website van de adverteerder evenals zijn certificeringslabel heeft betrekking op de “milieu-impact” van zijn programma. NAD bepaalde dat de claims niet werden ondersteund en adviseerde om ze te staken.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde OHC dat het “in beroep zal gaan tegen de beslissingen van NAD met betrekking tot zijn antibiotica-, dierenwelzijn- en milieuclaims” en merkte op dat het “de tijd en aandacht van NAD voor deze zaak waardeert”. De adverteerder verklaarde verder dat “in overeenstemming met de beloofde en overeengekomen aanpak van de OHC om de normen elke drie jaar te herzien, zal OHC haar normen herzien om ervoor te zorgen dat haar label accuraat blijft.”

Tegen NAD-beslissingen wordt beroep aangetekend bij de National Advertising Review Board (NARB) van BBB National Programs, het beroepsorgaan van BBB National Programs voor waarheidsgetrouwe reclame.

Alle samenvattingen van BBB National Programs-beslissingen zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD, NARB, en CARU besluiten, abonneer u op het online archief.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profit organisatie, is de thuisbasis van de U.S. onafhankelijke industrie zelfregulering, momenteel met meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden diensten voor verantwoording door derden en geschillenbeslechting die bestaande en opkomende industrieproblemen aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding en bevordering van beste praktijken op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en jongeren, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en diensten voor geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van reclame in de hele VS. De NAD beoordeelt nationale reclame in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheid en nauwkeurigheid van reclame, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven gelijk wordt getrokken.

Contactgegevens:

Name: Abby Hills
Email: [email protected]
Job Title: Director of Communications

Tags:   Dutch, United States, Wire