header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Ardigen en DKFZ gaan een samenwerking aan om de veiligheid van TCR-gebaseerde therapieen (TCR-Ts) te evalueren.

Mar 13, 2023 5:17 PM ET

Ardigen, een wereldwijde leider in kunstmatige intelligentie & bio-informatica voor precisiegeneeskunde, kondigt haar samenwerking aan met de DKFZ onderzoeksgroepen, onder leiding van Prof. Michael Platten/ Dr. Edward Green, met betrekking tot veiligheidsevaluaties van TCR-gebaseerde therapieën (TCR-Ts).

Als onderdeel van deze samenwerking heeft het team van Ardigen een diepgaande in silico screening uitgevoerd van potentiële kruisreactieve epitopen voor een kandidaat TCR met hun eigen ArdImmune Tox platform. Ardigen\’s platform identificeerde een aantal potentiële off-target epitopen die empirisch gevalideerd moesten worden. Deze peptiden werden geverifieerd in vitro, wat resulteerde in de identificatie van een off-target epitoop die de kandidaat TCR zwak activeerde.

Terwijl de antitumorpotentie van TCR-T\’s duidelijk is, vertoonden een aantal TCR-T-proeven met generieke TCR\’s, zoals die tegen de MART- of MAGE-A3-antigenen, aanzienlijke toxiciteit, die in extreme gevallen tot de dood van de patiënt leidde. Ik ben ervan overtuigd dat de toxiciteit van TCR-T\’s uitgebreid moet worden geëvalueerd voordat een klinische studie wordt uitgevoerd. Ik ben er trots op dat Ardigen\’s eigen AI-gestuurde methode kan worden gebruikt bij de evaluatie van de pijplijn van onze partner om ervoor te zorgen dat extreem zieke patiënten de meest effectieve en veiligste therapie krijgen.Dr. Med. Agnieszka Blum, Executive Vice President bij Ardigen.

Ik ben verheugd om onze zeer productieve samenwerking met Ardigen voort te zetten, die duidelijk het vermogen van computationele biologie aantoont om ons begrip van potentiële off-target toxiciteit te vergroten. Een goede evaluatie van potentiële veiligheidsrisico\’s is onontbeerlijk bij de planning van elke klinische studie. We zijn verheugd dat onze komende TCR-gebaseerde eerste in de mens studie zo\’n zorgvuldige evaluatie onderging om de veiligheid van patiënten te garanderen.Prof. Michael Platten, Hoofd van de afdeling Hersentumor Immunologie bij DKFZ .

Over Prof. Platten/ Dr. Edward Green Onderzoeksgroepen bij DKFZ

De afdeling Neuroimmunologie en Hersentumorimmunologie van het DKFZ is een klinische samenwerkingseenheid van de Medische Faculteit Mannheim, de Universiteit van Heidelberg en het Duitse Centrum voor Kankeronderzoek. Onder leiding van Prof. Platten richten de onderzoeksgroepen zich op de ontwikkeling van innovatieve nieuwe immunotherapeutica voor glioompatiënten. Het DKFZ-onderzoek maakt gebruik van diermodellen en patiëntenmateriaal uit eigen klinische studies om het menselijke immuunsysteem in het CZS te begrijpen en te gebruiken om nieuwe immuuntherapieën voor hersentumoren te ontwikkelen. Het uiteindelijke doel is een cyclus van doelwitontdekking en behandelingsontwikkeling tot stand te brengen die snel kan worden vertaald naar klinische studies en terug naar het laboratorium in een omgekeerd vertaalmodel.

Over Ardigen

Ardigen maakt AI-transformatie mogelijk voor biotech- en farmaceutische bedrijven om het volledige potentieel van data te benutten. Het bedrijf levert waarde op het snijvlak van biologie en computationele methoden om de kans op succes te vergroten en het ontdekkingsproces van geneesmiddelen te versnellen. Met onze platforms gebaseerd op geavanceerde algoritmen en state-of-the-art technologie, helpen we onderzoekers om wetenschappelijke inzichten te halen uit een grote hoeveelheid data, wat leidt tot nieuwe ontdekkingen en doorbraken op gebieden als medicijnontwikkeling en gepersonaliseerde geneeskunde.

Contactgegevens:

Name: Przemyslaw Milos
Email: [email protected]
Job Title: Marketing Manager

Tags:   Dutch, United States, Wire