header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Een nieuwe aanpak voor verdriet & ongeluk dat aan populariteit wint wordt nu aangeboden in het Raleigh-Durham gebied.

Mar 14, 2023 5:30 PM ET

North Carolina Institute of Advanced NeuroHealth begint met het aanbieden van Intraveneuze Ketamine Therapie

(Apex, North Carolina) – Depressie komt vaker voor dan veel mensen denken. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie leeft ongeveer 5 procent van alle volwassenen of 280 miljoen mensen wereldwijd met de geestelijke gezondheidsstoornis die gepaard gaat met stemmingswisselingen die variëren van depressieve dieptepunten tot manische hoogtepunten.

Depressie is wereldwijd de belangrijkste oorzaak van invaliditeit en draagt in belangrijke mate bij aan de totale mondiale ziektelast; maar zoals dr. Vinay Saranga van het North Carolina Institute of Advanced NeuroHealth wijst erop dat er effectieve behandelingen beschikbaar zijn voor milde, matige en ernstige vormen van de stoornis.

“Medicijnen zoals Zoloft en Prozac en psychotherapie zijn nuttig voor veel patiënten, maar moeilijke gevallen van depressie, angst en andere veel voorkomende psychische stoornissen hebben een andere aanpak nodig die verder gaat dan het standaard protocol,” zei hij. Onlangs had Dr. Saranga een patiënt die zo ernstig depressief was dat geen van de medicijnen die hij voorschreef enig verschil maakten. De patiënt wilde iets anders proberen.

Op eigen houtje stuitte hij op een Ketamine kliniek in de buurt en hij probeerde het. Na zijn tweede of derde behandeling constateerde hij een aanzienlijke verbetering in zijn toestand.

“Na het ondergaan van de behandeling vond mijn patiënt zichzelf helderder denken, en dat is niet alles. Ook zijn stemming was aanzienlijk beter. Bovendien had hij geen zelfmoordneigingen meer. “Ik dacht dat we misschien iets op het spoor waren – een behandeling die veel mensen kan helpen,” zei Dr. Saranga.

Dus begonnen hij en zijn vrouw, Dr. Reshmi Saranga, die ook psychiater is, wat onderzoek te doen. Ze ontdekten dat Ketamine behandeling voor depressie aan populariteit wint.

“Ook ik heb een patiënt die het had geprobeerd en merkte een grote verbetering in zijn cognitie en enige verlichting van zijn angstsymptomen. Hij ervoer ook enige verlichting van zijn PTSS-trauma symptomen na het ondergaan van de behandeling,” zei Dr. Reshmi Saranga.

Ketamine is een dissociatief verdovingsmiddel dat al tientallen jaren bestaat. Het werd traditioneel gebruikt om tijdelijk verlies van gevoel of bewustzijn te veroorzaken tijdens medische procedures; maar studies tonen aan dat het in lagere doses ook uiterst effectief kan zijn bij de behandeling van geestelijke ziekten.

Zelfs al is het nog niet breed geaccepteerd door de psychiatrische gemeenschap, hebben de Saranga\’s besloten om het aan te bieden als therapie voor depressie via het North Carolina Institute of Advanced Neurohealth. Dr. Reshmi Saranga werkt voornamelijk met volwassen en geriatrische patiënten. Haar man, Dr. Vinay Saranga, werkt met kinderen en adolescenten.

Ketamine behandeling is beschikbaar in drie verschillende vormen: intraveneus, intranasaal en sublinguaal, of onder de tong. “We zullen uitsluitend de intraveneuze behandeling aanbieden,” verklaarde Dr. Vinay Saranga.

De standaardbehandeling vereist zes doses: twee per week gedurende drie weken. “Patiënten beginnen meestal na de derde of vierde behandeling resultaat te zien. Dan na de eerste kuur, raden we een booster behandeling in de toekomst ook,” zei hij.

Ketamine is niet de enige alternatieve behandeling die wordt aangeboden voor patiënten door de North Carolina Institute of Advanced Neurohealth. De praktijk biedt ook Transcraniële Magnetische Stimulatie (TMS) aan.

TMS is een techniek die korte, krachtige magnetische pulsen gebruikt om specifieke neuronen in de hersenen te stimuleren. TMS is een populaire behandeling geworden voor depressieve stoornissen (MDD) en obsessieve compulsieve stoornissen (OCD), maar artsen vinden het ook nuttig voor verschillende andere psychische aandoeningen. Deze omvatten posttraumatische stressstoornis (PTSS), angst, bipolaire depressie, chronische pijn, slapeloosheid en meer.

Ketamine en TMS therapieën zijn bedoeld voor patiënten die lijden aan ernstige depressie. Degenen die te maken hebben met een milde depressie en andere psychische aandoeningen kunnen ook terecht bij de man-vrouw psychiaters via Saranga Comprehensive Psychiatry.

De praktijk is gespecialiseerd in het behandelen van angst bij kinderen en tieners, bipolaire stoornis bij adolescenten, en de volgende aandoeningen bij volwassenen: ADHD, ADD, Bipolaire Stoornis, Depressie, Autisme Spectrum Stoornissen, Postpartum Depressie voor moeders, Schizoaffectieve Stoornis, Opiaat Verslaving en Seizoensgebonden Stoornis.

Voor meer informatie over de Ketamine en TMS Therapieën, ga naar Ncinstneurohealth.com. Voor informatie over de andere psychiatrische diensten van Dr. Vinay Saranga en Dr. Reshmi Saranga, ga naar Sarangapsychiatry.com.

Contact: Rachel M. Anderson, Publicist952-240-2513[email protected]


Tags:   Dutch, United States, Wire