header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wetsvoorstel Florida bevoordeelt zorgverzekeraars en schaadt werkende Floridianen, volgens Liggio & Cornell Attorneys at Law

Mar 14, 2023 5:38 PM ET

West Palm Beach, FL, 9 maart 2023 – Een nieuw wetsvoorstel in de Florida State Legislature, HB 837, roept op tot het intrekken van een staatswet die vereist dat verzekeraars de advocaatkosten betalen als ze met succes worden aangeklaagd. De wet zoals die nu geldt, beschermt verzekerde Floridianen wier medische claims, vaak levensreddend, worden geweigerd door hun zorgverzekeraars, volgens advocaat Jeff Liggio, partner bij Liggio & Cornell in West Palm Beach.

Liggio, die al meer dan 40 jaar advocaat is in Florida, heeft zich vanaf het begin van zijn carrière gespecialiseerd in het vertegenwoordigen van individuen, gezinnen en lokale kleine bedrijven in geschillen veroorzaakt door verzekeringsfouten. Als voormalig voorzitter van de Florida Justice Association vestigt Liggio de aandacht op de schade die dit wetsvoorstel zou kunnen veroorzaken.

“Wij werken met hardwerkende Floridianen die betalen voor een ziektekostenverzekering en toch in grote problemen komen door geschillen met hun verzekeringsmaatschappijen. We hebben een aantal gevallen gehad waarin zorg- of levensverzekeraars de polis gewoon opzeggen als de verzekerde terminaal ziek wordt. Als dit wetsvoorstel wet wordt, zullen deze mensen geen verhaal hebben en zullen verzekeringsmaatschappijen worden aangemoedigd om nog meer medische claims te weigeren,” aldus Liggio.

Liggio gaf voorbeelden van eisers die hij heeft vertegenwoordigd:

  • Een jonge vrouw in Miami, die extra zuurstof nodig had om te overleven, wiens zorgverzekeraar besloot dat de extra zuurstof te duur was, en dat het goedkoper was om haar te laten stikken.
  • Een dokter en zijn vrouw in Lake County, wiens jonge zoontje leed aan adrenoleukodystrofie, een ziekte die duizenden en duizenden dollars per jaar kostte om te behandelen, wiens zorgverzekeraar besloot hun jaarlijkse limiet van $1 miljoen te verlagen tot een levenslange limiet van $1 miljoen.
  • Een jonge paramedicus, die lijdt aan een ongeneeslijke ziekte, genaamd hypofosfatasie, zie: https://softbones.org/ Ze heeft de beste Obamacare ziektekostenverzekering. Er is maar één medicijn dat HPP lijders helpt, Strensiq genaamd. Het is verschrikkelijk duur. Haar verzekeraar weigerde Strensiq toe te staan, zij en haar artsen gingen in beroep terwijl haar toestand verslechterde, en de verzekeraar stond alleen een klinisch ontoereikende dosis toe. De verzekeraar weigerde andere medische behoeften en kosten toe te staan.

“Deze cliënten, die elke dag voor hun leven vechten, kunnen geen bekwame advocaten inhuren en hen een uurtarief betalen om tegen hun verzekeraars te vechten. Bovendien, als deze cliënten hun advocaten inhuren op basis van een contingency percentage, zouden ze slechts een percentage terugkrijgen van wat ze nodig hebben, waardoor een brok van elk herstel aan de advocaten wordt gegeven,” zei Liggio. “Gelukkig voor hen, en onze huidige en toekomstige cliënten, heeft Florida een zeer sterke statuut dat vereist, met weinig beperkingen, als ze winnen in de rechtbank, de verzekeraar moet betalen hun advocaatkosten.”

Het wetsvoorstel dat, indien aangenomen, zou intrekken die advocaatkosten Statute §627.428. Dat statuut werd 64 jaar geleden in 1959 door de wetgevende macht van Florida hernummerd.

“Als het statuut nu wordt ingetrokken, hoeveel mensen, in schrijnende of rampzalige situaties als gevolg van wangedrag van de verzekeraar, kunnen het zich veroorloven een advocaat in te huren, en kunnen anticiperen op hun herstel?” ging Liggio verder. “Er zijn veel rechtszaken aangespannen door commerciële entiteiten, voornamelijk op het gebied van medische incasso\’s over onbeduidende bedragen. Deze rotte appels besmetten het systeem en schaden de individuen waarvoor dit statuut is opgericht.”

“Als de wetgever dit soort onbeduidende rechtszaken door incasso-instanties voor medische rekeningen, die leiden tot buitensporige honoraria voor advocaten, aan banden wil leggen, zijn er beperktere en gerichtere manieren om dit te doen zonder de voordelen weg te nemen die sinds 1959 aan burgers, gezinnen en kleine bedrijven in Florida zijn verstrekt,” zei Liggio verder.

Over Jeff Liggio

Jeffrey M. Liggio is de managing partner van het advocatenkantoor Liggio & Cornell, gevestigd in West Palm Beach, Florida. Hij heeft de juridische ervaring en toewijding die nodig is om u effectief te vertegenwoordigen in uw zaak geschil. Of het nu gaat om een zaak tegen een verzekeringsmaatschappij of een groot bedrijf, Mr. Liggio heeft het eerder behandeld. Mr. Liggio studeerde in 1982 af aan de University of Miami School of Law, cum laude, en werd datzelfde jaar toegelaten tot de Florida Bar. Voordat hij rechten ging studeren, studeerde hij af aan de U.S. Naval Academy met een Bachelor of Science graad in 1974. Hij is een gedecoreerde gepensioneerde U.S. Air Force Major die ons land 25 jaar lang diende als actief marinevlieger en als Air Force Reserve Command Pilot. Mr. Liggio is een ervaren procesadvocaat. Hij is toegelaten tot alle rechtbanken van de staat Florida, de U.S. District Courts voor het Southern District van Florida en het Middle District van Florida, en het 11th Circuit Court of Appeals. Bovendien maakt hij deel uit van een selecte groep advocaten die door de Florida Bar zijn uitgeroepen tot Board Certified Civil Trial Lawyers. Mr. Liggio heeft een soortgelijke onderscheiding bij de National Board of Trial Advocacy. Hij is een trots lid en voormalig voorzitter van de Florida Justice Association née Academy of Florida Trial Lawyers. Hij is voormalig gouverneur van de American Association of Justice. Verder is hij ook lid van de Palm Beach County Bar Association en de Palm Beach County Justice Association.

Mediacontact: Elizabeth Kelley Grace[email protected]561-702-7471

 


Tags:   Dutch, United States, Wire