header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


4 tips om Gen Z te helpen zich voor te bereiden op hun financiele toekomst

Mar 19, 2023 11:59 PM ET

Gen Z bestaat over het algemeen uit iedereen die geboren is tussen 1997 en 2012. Dat betekent dat ongeveer de helft van Gen Z volwassen is en zich voorbereidt op een financiële toekomst. Toch worden velen geconfronteerd met verschillende uitdagingen, zoals stijgende collegekosten en studieschuld. Gelukkig kan Gen Z de impact van de huidige financiële spanningen verminderen en zich voorbereiden op een mooie financiële toekomst door veel van dezelfde stappen die anderen hebben genomen. Met dat in gedachten worden in dit artikel vier tips gegeven om Gen Z te helpen zich voor te bereiden op hun financiële toekomst.

1. Maak een budget

Budgetten leggen je inkomsten en al je uitgaven vast. Dit helpt je om binnen je mogelijkheden te leven, schulden te vermijden en financiële doelen te stellen en na te streven. Een budget kan u ook helpen onnodige uitgaven te vinden en te beperken, zodat er geld vrijkomt om te sparen of voor uitgaven waar u meer waarde aan hecht. Bij het opstellen van uw budget ontdekt u bijvoorbeeld een vergeten Netflix-abonnement dat u niet gebruikt. Dit opzeggen kan je elke maand geld besparen.

2. Sluit een levensverzekering af

Levensverzekering beschermt je dierbaren als je onverwachts overlijdt. U hebt misschien nog geen gezin, maar het voordeel van een levensverzekering op jonge leeftijd is dat de premies betaalbaarder zijn. U kunt lagere premies vastzetten, zodat wanneer u de polis later nodig hebt, u niet zoveel hoeft te betalen om ze te dekken. In de tussentijd kunt u iemand anders als begunstigde aanwijzen, waaronder ouders, familieleden, vrienden en zelfs liefdadigheidsinstellingen. U kunt uw begunstigden later altijd bijwerken.

Hier zijn twee belangrijke types van levensverzekering Gen Z individuen kunnen overwegen:

  • Term life insurance: Deze polis loopt voor een vaste periode van 10 tot 30 jaar, wat betekent dat u de dekking moet vernieuwen als u de polis overleeft. De premies zijn echter meestal goedkoop.
  • Permanente levensverzekering: Deze polis kost meer dan een tijdelijke levensverzekering, maar gaat levenslang mee. Permanente levensverzekeringen hebben ook een contante waarde, perfect om vroeg vermogen op te bouwen als u de premies in uw budget kunt passen. Van elke premie die u betaalt, gaat een deel naar de contante waarde, die tegen een bepaald tarief belastingvrij groeit. Zodra die waarde groot genoeg is, kunt u hem opnemen of lenen tegen gunstige tarieven en voorwaarden. U kunt ook het volledige bedrag minus de afkoopkosten ontvangen als u de polis afkoopt.

3. Bouw een noodfonds

Een noodfonds is geld dat u op een spaarrekening kunt zetten voor gebeurtenissen als verlies van uw baan, een ernstig ongeluk of een onverwachte medische rekening. Het fonds helpt om de noodsituatie te betalen en de kosten van levensonderhoud te dekken, zodat u schulden en financiële stress kunt vermijden.

Veel deskundigen adviseren om drie tot zes maanden levensonderhoud in een noodfonds te sparen. U kunt overwegen het te sparen op een hoogrentende spaarrekening, die meer rente oplevert dan een gewone spaarrekening. Dit kan het effect van inflatie op uw spaargeld verminderen.

4. Open en draag bij aan een pensioenrekening

Retirement accounts bieden belastingvoordelen om u te helpen geld opzij te zetten voor uw pensioen. Ze laten u dat geld investeren in bepaalde activa of beleggingsfondsen om uw spaargeld mogelijk sneller te laten groeien.

Als u een fulltime baan heeft, kijk dan of uw werkgever een door de werkgever gesponsorde pensioenrekening heeft. Deze laten u meestal bijdragen met geld vóór belasting, wat betekent dat de IRS deze bijdragen aftrekt van uw belastbaar inkomen bij het berekenen van uw verschuldigde belastingen. Deze rekeningen kunnen een matching bonus bieden, wat gratis geld voor pensioen is van uw werkgever. Probeer ten minste tot deze bonus bij te dragen.

Dat gezegd hebbende, kunnen pensioenrekeningen van de werkgever beperken waarin u kunt investeren. Zodra u die bijpassende bonus hebt, kunt u overwegen een individuele pensioenrekening of IRA te openen. Er zijn twee soorten:

  • Traditional IRA: Bijdragen zijn vóór belasting, maar opnames bij pensionering worden belast tegen uw gewone tarief.
  • Roth IRA: Bijdragen zijn niet fiscaal aftrekbaar, maar gekwalificeerde opnames bij pensionering zijn belastingvrij.

De bottom line

Deze stappen lijken misschien eenvoudig, maar zelfs kleine acties die vroeg worden ondernomen, kunnen later veel opleveren. Maak een budget om een maandelijks plan voor uw uitgaven op te stellen en het gemakkelijker te maken om naar uw financiële doelen toe te werken. Vervolgens kunt u overwegen zo vroeg mogelijk een levensverzekering af te sluiten om lagere premies vast te zetten.

Afsluitend kunt u een noodfonds opbouwen en vervolgens een pensioenrekening openen en bijdragen aan een pensioen wanneer uw noodfonds vol is. Met deze tips kunnen Gen Z-personen zich voorbereiden op financieel succes voor de rest van hun leven.

Contactgegevens:

Carolina d’Arbelles-Valle
[email protected]
Senior Digital PR Specialist
201) 633-2125

Tags:   Dutch, United States, Wire