header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


5 redenen waarom een levensverzekering kan worden geweigerd

Mar 20, 2023 12:44 AM ET

Helaas komt niet iedereen die een levensverzekering aanvraagt in aanmerking. Als u hebt aangevraagd voor dekking, maar zijn geweigerd, kan het zijn voor een verscheidenheid van verschillende redenen. In dit bericht bespreken we hoe een levensverzekering werkt en enkele van de meest voorkomende redenen waarom aanvragers worden afgewezen.

Hoe werkt een levensverzekering?

Levensverzekering is ontworpen om de verzekeringnemer dekking te bieden in geval van een tragedie. In geval van overlijden ontvangen de begunstigden een overlijdensuitkering die gelijk is aan de nominale waarde van de polis.

Omdat de levensverzekeringsmaatschappij altijd het risico loopt deze uitkeringen uit te keren, is het in hun belang om alleen dekking te verlenen aan aanvragers waarvan zij denken dat zij de grootste kans hebben om lang te leven. Daarom zullen zij aanvragers vaak onderwerpen aan uitgebreide vragen en medische screening voordat zij instemmen met de verkoop van een polis.

Waarom u misschien een levensverzekering wordt geweigerd

Als de levensverzekeringsmaatschappij denkt dat er een kans is dat u voortijdig overlijdt, dan zullen zij uw aanvraag waarschijnlijk weigeren. Over het algemeen is dat om een van de vijf volgende redenen.

1) Reeds bestaande gezondheidsproblemen

Helaas hebben mensen die een chronische ziekte hebben ontwikkeld, zoals diabetes, kanker, hartkwalen, enz. statistisch gezien een kortere levensverwachting. Daarom is het het beste om altijd zo snel mogelijk een levensverzekering aan te vragen als je nog jong en gezond bent.

2) Je huidige gezondheid

Zelfs als je geen medische problemen hebt, kan je huidige gezondheidstoestand nadelig zijn voor je vermogen om in aanmerking te komen voor een levensverzekering. Dit kunnen eigenschappen zijn zoals uw leeftijd, gewicht, en of u al dan niet rookt. Bijvoorbeeld, terwijl iemand die zwaarlijvig is momenteel geen medische problemen heeft, is de kans groot dat hij die in de nabije toekomst zal ontwikkelen. Dit is een risico dat de levensverzekeringsmaatschappij misschien niet wil nemen.

3) Gevaarlijke beroepen

In het algemeen verzekeren levensverzekeraars niet graag mensen die werken in gevaarlijke situaties zoals:

  • Militair personeel
  • Luchtvaartpiloten
  • Bouwvakkers
  • Bouwvakkers en staalarbeiders
  • Vrachtwagenchauffeurs
  • Boeren en veeboeren
  • Brandbestrijders

Hetzelfde geldt vaak ook voor je hobby\’s. Bijvoorbeeld, als je iemand bent die graag gaat bungeejumpen of parachutespringen, zou dit ook een rode vlag zijn voor de verzekeringsmaatschappij, omdat ze deze activiteiten zouden zien als het vrijwillig in gevaar brengen van je leven.

4) Financiële beperkingen

Als u een levensverzekering aanvraagt die uw jaarinkomen ver overschrijdt, kan dit een reden zijn voor afwijzing. De gebruikelijke vuistregel is dat de nominale waarde van de polis ongeveer 10 tot 12 keer uw inkomen moet zijn. Daarom zou iemand die 50.000 dollar per jaar verdient, niet in aanmerking komen voor een dekking van 10 miljoen dollar.

5) Eerdere afwijzingen

Geloof het of niet, als u in het verleden een levensverzekering wordt geweigerd, kunt u ook in de toekomst worden geweigerd – zelfs als u probeert een aanvraag in te dienen bij een andere aanbieder. Dit komt omdat levensverzekeringsmaatschappijen een gemeenschappelijke database over hun aanvragers en klanten delen. Helaas kan dit alleen worden omzeild door een polis aan te schaffen waarbij geen screening plaatsvindt en de acceptatie automatisch is (zoals een levensverzekering met gegarandeerde afgifte).

The Bottom Line

Er zijn veel redenen waarom u de mogelijkheid om een traditionele levensverzekering aan te schaffen kan worden geweigerd. Tussen uw medische toestand, een gevaarlijk beroep, of ven eerder werd geweigerd, zullen levensverzekeraars alleen akkoord gaan om te werken met aanvragers waarvan zij denken dat ze de grootste levensverwachting zullen hebben.

Als u ooit een traditionele levensverzekering is geweigerd, maak je geen zorgen – je hebt nog steeds opties zoals een gegarandeerde uitgifte levensverzekering. U kunt ook proberen uw gezondheid te verbeteren of de gewenste overlijdensuitkering te verlagen in de hoop in aanmerking te komen.

Contactgegevens:

Name: Keyonda Goosby
Email: [email protected]
Job Title: PR Specialist

Tags:   Dutch, United States, Wire