header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Agentschappen verbeteren hun kredietscoreberekeningen. Wat het voor u betekent.

Mar 20, 2023 12:37 AM ET

Kredietbeoordelaars hebben modellen die zij gebruiken om uw score te berekenen. Je moet aandacht besteden aan die modellen, want als je ze begrijpt, heb je een betere kans om je kredietscore hoog te houden. Met een hogere credit score, heb je een betere kans op het krijgen van leningen van kredietinstellingen of het gemakkelijk huren van een appartement.

Nu, agentschappen zijn het verbeteren van hun credit score berekeningen. Je vraagt je misschien af wat dat voor jou betekent. We zullen dat nu in detail bespreken.

Utility Bill Payments and Rent

Met de nieuwe scoringsmodellen die kredietbureaus implementeren, kunt u uw score verbeteren door uw huur en nutsvoorzieningen te betalen, mits u zich aanmeldt voor een dienst die deze betalingen aan de bureaus rapporteert. Als u zich ooit hebt afgevraagd hebben nutsvoorzieningen rekeningen invloed op credit score, je bent in geluk, want nu, ze kunnen.

Om te profiteren van deze optie, moet u onderzoek naar de verschillende tools die er zijn en kies een, zoals Experian Boost. Dit is een tool die rapporteert aan kredietbureaus wanneer u uw huur of nutsrekeningen betaalt, en u krijgt er geen kosten voor in rekening gebracht.

Dat is het cruciale verschil tussen deze tools en die daarvoor. Eerdere versies meldden de betaling van huur en nutsvoorzieningen aan de kredietbureaus, maar je moest ervoor betalen. Nu, wanneer u zich aanmeldt, betaalt u niets, maar u zou nog steeds uw score moeten zien stijgen bij Experian, Equifax en TransUnion.

Medische schuld

Uw credit utilization ratio speelt een rol bij de berekening van uw score door de kredietagentschappen. Credit utilization betekent de totale hoeveelheid krediet die u beschikbaar heeft versus hoeveel u gebruikt. Om uw score hoog te houden, moet u zo weinig mogelijk krediet gebruiken.

In het verleden speelde uw medische schuld een rol bij de berekening van uw score. Vorig jaar is er echter een verandering doorgevoerd. Nu zullen kredietbureaus uw score niet meer berekenen aan de hand van betaalde medische schulden. Ze zullen u ook een aflossingsvrije periode van zes maanden geven voordat ze onbetaalde medische schulden meetellen voor uw kredietscore.

Dat kan een enorm verschil maken, want medische schulden zijn een van de belangrijkste redenen waarom sommige consumenten een lagere kredietscore hebben. De meeste mensen kunnen hun medische schuld in zes maanden terugbetalen, of tenminste een deel ervan. Minder medische schuld betekent een hogere score.

Er is ook nog een extra verandering die de drie grote kredietbureaus dit jaar doorvoeren. Binnenkort tellen Equifax, TransUnion en Experian medische incassoschulden van minder dan $500 niet meer mee in je score.

Deze veranderingen zouden de gemiddelde consument moeten helpen

Veel consumenten zouden zich beter moeten voelen nu ze weten dat deze veranderingen zijn begonnen en dat er nog meer komen. De drie belangrijkste kredietbureaus geven individuen een clementieperiode van zes maanden voordat ze medische schulden gaan meetellen in hun kredietscore, wat een groot verschil zou moeten maken. U zult ook graag zien dat deze bureaus binnenkort zullen stoppen met het meetellen van medische incassoschulden van minder dan $500 voor uw score.

Ook hebben de drie belangrijkste kredietbureaus het gemakkelijker gemaakt om de betalingen te rapporteren die u doet voor cruciale rekeningen, zoals uw nutsbedrijven en huur. Wanneer u zich aanmeldt voor een gratis dienst zoals Experian Boost, kunt u deze betalingen melden, en u zou moeten merken dat uw score daarna snel begint te stijgen.

Het feit dat deze diensten geen geld meer kosten stimuleert het aanmelden voor hen, en u zou dat moeten doen, vooral als uw credit score niet zo geweldig is. Wanneer u zich aanmeldt voor een van deze diensten en uw medische schuld snel afbetaalt, kunt u een verschil in credit score zien van honderd punten of meer.

Dat is het soort verandering dat een echt verschil kan maken wanneer u probeert een lening te krijgen, een appartement te huren of een nieuwe creditcard aan te vragen.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire