header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Amerikaanse creditcard saldi overschrijden de pre-pandemische niveaus. Wat betekent dit?

Mar 20, 2023 12:35 AM ET

Economen die financiële zaken bestuderen die van invloed zijn op de samenleving hebben begin 2023 een trend opgemerkt. Amerikaanse creditcardsaldi overschrijden nu het niveau van voor de pandemie.

Als consument vraag je je misschien af wat dit betekent. Creditcard uitgaven trends kunnen u veel vertellen over wat er gebeurt in Amerika. Of u nu op zoek bent naar verbetering van uw credit score, de financiering van huis reparaties, of een andere grote aankoop te doen, weten wat er gaande is met credit card uitgaven kan u vertellen hoe de economie is van invloed op de samenleving.

We zullen het hebben over wat deze trend in creditcardsaldi op dit moment betekent.

De basis van creditcards

Laten we eerst de basis van creditcards doornemen. Dit betekent dat we het verschil begrijpen tussen een kredietscore en een kredietlimiet. Een kredietscore is een getal dat gebaseerd is op uw betalingsgeschiedenis, kredietgebruik, lengte van de kredietgeschiedenis, soorten kredietrekeningen en andere financiële informatie. Het doel van een kredietscore is om kredietverstrekkers een idee te geven hoe waarschijnlijk het is dat u een lening of creditcard op tijd terugbetaalt.

Een kredietlimiet is het maximale kredietbedrag dat een kredietverstrekker bereid is aan u te verstrekken, gebaseerd op uw inkomen, kredietgeschiedenis en andere financiële informatie.

Waarom stijgende kaartsaldi een gezonde economie betekenen

Vreemd genoeg kunnen stijgende kaartsaldi gezien worden als een positieve of een negatieve economische indicator, afhankelijk van je perspectief. Dit is een van die klassieke glas-half-vol of glas-half-leeg scenario\’s.

Sommige economen zien stijgende kaartsaldi als positief omdat het betekent dat gezinnen en individuen met een creditcard weer meer geld willen uitgeven. Ze hebben misschien meer beschikbaar inkomen en geven meer uit aan luxe artikelen, wat de economie stimuleert.

Waarom ze een negatieve economische indicator zijn

Het glas-half-leeg perspectief met betrekking tot stijgende creditcard saldi is dat met inflatie, goederen en diensten meer kosten, zodat consumenten meer moeten uitgeven om de dingen te krijgen die ze nodig hebben. Als je het zo bekijkt, zou je kunnen concluderen dat mensen meer noodzakelijke zaken en diensten op hun kaart zetten, zoals het betalen van rekeningen van nutsbedrijven of het kopen van boodschappen.

Het potentiële probleem met individuen en gezinnen die hun creditcards gebruiken voor noodzakelijke zaken, is dat ze een hoge rente kunnen krijgen als ze het saldo op die kaarten niet op tijd kunnen afbetalen. Sommige bedrijven rekenen wel 30% rente op hun creditcards of zelfs meer.

Als iemand zijn kaart uit noodzaak gebruikt omdat hij de diensten en goederen die hij nodig heeft niet contant kan betalen, kan dat zijn financiën schaden als hij exorbitante rente betaalt. Dit is een mogelijke reden tot bezorgdheid onder economen die in de gaten houden hoeveel er in heel Amerika met creditcards wordt uitgegeven.

Hoe heeft dit betrekking op jou?

Het heeft geen zin om je al te veel bezig te houden met hoe het met de economie als geheel gaat. Je kunt het in de gaten houden, maar je kunt het niet direct controleren. U bent alleen verantwoordelijk voor uw eigen financiële gedrag.

Met dat in gedachten bent u misschien een van de personen die uw creditcard meer gebruikt omdat u zich nu financieel zekerder voelt. Misschien gebruikt u de kaart voor niet-essentiële of luxe artikelen en betaalt u uw kaart aan het eind van elke betalingsperiode volledig af.

Als u uw kaart meer gebruikt omdat u uitgaven heeft en geen alternatief, kan dat problematisch zijn. Het belangrijkste is of u aan het eind van elke betaalperiode het volledige kaartsaldo kunt afbetalen of dat u een saldo moet dragen en daarover rente moet betalen.

Gebruik uw creditcards op verantwoorde wijze

Het gebruik van creditcards is vaak een goede barometer die u kunt bekijken om te zien hoe het met de economie gaat. Hoewel hogere kaartsaldi als positief of negatief kunnen worden gezien, afhankelijk van je perspectief, is er nog een extra factor die meespeelt.

Economen kunnen zien hoeveel personen en gezinnen die hun creditcard gebruiken een schuld hebben. Op dit moment is dat een hoog aantal. Dat wijst erop dat meer kaarthouders hun kaart gebruiken uit noodzaak in plaats van om frivole dingen te kopen. Dit is geen goed teken voor de algemene economische gezondheid van het land.

Ook hier geldt dat u alleen kunt bepalen hoe u uw eigen creditcards gebruikt. Het beste is om ze alleen te gebruiken wanneer u zeker weet dat u het hele bedrag kunt afbetalen tijdens de aangewezen betalingsperiode. Dat is hoe je je credit score hoog houdt en financieel verantwoorde gewoonten handhaaft.

Contactgegevens:

Name: Michael Bertini
Email: [email protected]
Job Title: Consultant

Tags:   Dutch, United States, Wire