header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De voordelen van het instellen van automatische betalingen van leningen

Mar 20, 2023 1:00 AM ET

Er is een begrijpelijke aarzeling om een geldschieter toe te staan maandelijkse leningbetalingen automatisch van een bankrekening af te schrijven. Soms is de zorg onzekerheid over het betalingsbedrag. Dat probleem kan worden verlicht door bij het aanvragen van de lening een loan payment calculator te gebruiken en vervolgens de leenovereenkomst zorgvuldig te lezen.

De betalingsvoorwaarden voor persoonlijke leningen staan duidelijk in de leenovereenkomst vermeld. Dit verschilt van een creditcardrekening, waar de betalingen meestal elke maand variëren. Bij een lening op afbetaling staan de maandelijkse betalingen vast, wat het gemakkelijker maakt om te budgetteren. Het instellen van automatische betalingen zorgt ervoor dat die betalingen op tijd gebeuren, maar dat is niet het enige voordeel. Er zijn ook andere voordelen.

1.Het instellen van automatische betalingen is eenvoudig

Veel kredietverstrekkers kunnen snel na het goedkeuren van een kredietaanvraag automatische betalingen instellen. Ze zullen de nieuwe lener vragen om bank routing en rekeningnummers, dan plannen ze de opname van automatische betalingen voor de gehele looptijd van de lening.

2.Automatic lening betalingen zijn handig

Het is handig als je niet hoeft te onthouden wanneer je volgende lening betaling verschuldigd is. Het leven is al druk genoeg zonder extra stress toe te voegen. Automatische betalingen zijn een instel- en vergeet-strategie voor het afbetalen van je lening. Maar vergeet niet dat het jouw verantwoordelijkheid is om ervoor te zorgen dat er altijd geld op je bankrekening staat om de betaling te dekken. Het instellen van een directe storting van uw loon is de sleutel om ervoor te zorgen dat uw banksaldo voldoende blijft om die automatische leningbetalingen te dekken.

3.Consistent op tijd betalen kan uw kredietscore verbeteren

Het maken van consistente op tijd persoonlijke lening betalingen is een van de meest effectieve manieren om uw kredietscore te verbeteren. De FICO® credit scoring systeem telt uw betalingsgeschiedenis als 35% van uw totale credit score. Regelmatige betalingen wijzen op financiële verantwoordelijkheid en laten zien dat u betrouwbaar bent als het gaat om het terugbetalen van schulden.

Betalingen worden ook gunstig weergegeven in kredietrapporten, die kredietverstrekkers gebruiken als een manier om potentiële leners door te lichten. Hoe vaker u betalingen doet die meetellen voor de hoofdsom van uw persoonlijke lening, hoe sneller uw kredietscore waarschijnlijk zal stijgen.

Bovendien kan het missen van betalingen leiden tot hoge late kosten, extra kosten en hogere rente, dus actueel blijven met uw persoonlijke lening aflossingsschema is essentieel voor het veiligstellen van niet alleen een goede kredietscore, maar ook de algehele financiële gezondheid.

4.Geen gemiste betalingen betekent geen achterstallige telefoontjes

Het instellen van automatische betalingen bij uw bank of de kredietverstrekker draagt er in hoge mate toe bij dat het risico dat u door vergeetachtigheid of uitstelgedrag een betaling mist, wordt weggenomen. Op tijd betalen betekent dat je geen achterstallige herinneringen of telefoontjes krijgt. Met automatische betalingen worden je persoonlijke leningen elke maand op de afgesproken datum door je bank betaald.

5.Automatische betalingen zijn veilig

Sommige consumenten houden niet van automatische betalingen omdat ze zich zorgen maken over de veiligheid. Maar denk er eens over na, hoe veilig is het om uw creditcard te trekken waar iedereen het kan zien of een cheque per post te versturen met uw routing- en boekhoudnummer op de voorkant gedrukt? Kredietverstrekkers gebruiken een hoogwaardige betalingscodering die uw gegevens veel beter beschermt dan beide methoden.

Financiële instellingen zijn verplicht een extra beschermingslaag te bieden door de hoogste beveiligingsnormen te gebruiken, waaronder gegevenscodering, twee-factor authenticatiemethoden en eenmalige wachtwoorden met persoonlijke toegangstokens. Dit helpt ervoor te zorgen dat uw persoonlijke gegevens privé blijven en vermindert het risico op fraude bij online betalingen.

The Bottom Line

Dit is zeker geen aanbeveling, maar de voordelen lijken op te wegen tegen de nadelen van het gebruik van automatische betalingen voor uw lening.

Het instellen van automatische betalingen is een veilig en essentieel hulpmiddel voor iedereen die persoonlijke leningen moet beheren. Het is eenvoudig te doen, handig, en kunt u bijhouden van uw financiële situatie zonder zorgen te maken over het voldoen aan een vervaldatum. Niet alleen bieden automatische leningbetalingen u gemak en een gevoel van veiligheid, consequent op tijd betalen kan ook uw kredietscore verbeteren. Bovendien hoeft u niet meer bang te zijn om achterstallige herinneringen en telefoontjes te ontvangen bij gemiste betalingen.

SPONSORED CONTENT

Contactgegevens:

Name: Keyonda Goosby
Email: [email protected]
Job Title: PR Specialist

Tags:   Dutch, United States, Wire