header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Empty Nesters: Moet je downsizen?

Mar 20, 2023 12:17 AM ET

Een empty nester zijn kan een spannende levensfase zijn. Nu je kinderen volwassen zijn en het huis uit, denk je er misschien over om naar een kleiner huis te verhuizen. Dit kan een geweldige kans zijn om geld te besparen, uw leven te vereenvoudigen en te genieten van meer vrijheid. Het is echter niet voor iedereen geschikt. Hier zijn enkele dingen om te overwegen voordat je gaat verhuizen.

Zou je geld besparen?

Hoe verhouden je huidige kosten zich tot de kosten die je zou kunnen hebben in een kleinere wereld? Inzicht in de cijfers van uw totale budget zal u helpen beslissen of inkrimping zinvol voor u is. Dit betekent kijken naar je totale uitgaven, inclusief vaste kosten, variabele kosten en vrije tijd.

Dingen om over na te denken:

  • Woning: Uw hypotheek of huur, eventuele onroerendgoedbelasting en nutsvoorzieningen.
  • Vervoer: Autobetalingen, gas en onderhoud, of de kosten van het openbaar vervoer.
  • Voeding: Alle essentiële boodschappen.
  • Verzekering: Premies voor zaken als autoverzekering, huis- of huurverzekering, levensverzekering, en ziektekostenverzekering
  • Medisch: Reguliere kosten voor gezondheidszorg, zoals doktersbezoeken, medicijnen op recept en medische benodigdheden.
  • Vermaak en vrije tijd: Zaken als hobby\’s, reizen en uit eten gaan.
  • Diverse uitgaven: Zaken als kleding, persoonlijke verzorging en huisonderhoud.

Het bedrag dat u kunt besparen door te downsizen hangt af van verschillende factoren, waaronder uw huidige woonlasten, de kosten van uw nieuwe huis, de kosten van levensonderhoud in uw nieuwe omgeving en uw totale budget. Doe wat onderzoek, bedenk welke van deze kosten zouden worden beïnvloed als je downsize, en hoeveel (indien aanwezig) je zou besparen.

Waarheen zou je verhuizen?

Je kunt de voorkeur geven aan een kleinere woonruimte in je huidige buurt of besluiten om naar een andere staat te verhuizen. Misschien wilt u zelfs ervaren hoe het is om in een ander land te wonen. Populaire bestemmingen voor empty nesters zijn plaatsen met een levendige culturele scène, mooi weer en veel recreatiemogelijkheden.

Maar sommige gebieden hebben hogere kosten van levensonderhoud dan andere, wat gevolgen kan hebben voor uw budget en algemene financiële situatie. Het evalueren van uw inkomen, zelf of met een financiële professional, kan u helpen erachter te komen of uw financiën overeenkomen met een bepaalde plaats. Overweeg deze inkomensbronnen om te beginnen:

  • Werkgelegenheid: Elk salaris of loon van een baan.
  • Pensioen: Als u gepensioneerd bent, kan dit een uitkering van de sociale zekerheid, een pensioen of ander pensioensparen omvatten.
  • Beleggingen: inkomsten uit aandelen, obligaties, spaarrekeningen of andere activa.
  • Andere bronnen van inkomsten: Dit kunnen dingen zijn als freelance werk, huurinkomsten, of zelfs whole life insurance dividenden.

Hoe zou je levensstijl eruit zien?

Downsizing kan veel voordelen opleveren. Minder verantwoordelijkheden in huis kan stress verminderen, een eenvoudiger levensstijl opleveren of tijd en geld vrijmaken om de dingen te doen waar u van houdt. Misschien wilt u reizen, passieprojecten of hobby\’s nastreven of gewoon ontspannen met vrienden. Of misschien wilt u uw tijd gebruiken om vrijwilligerswerk te doen en contact te leggen met uw gemeenschap. Je voorstellen wat een afgeslankt leven voor jou betekent, kan je helpen beslissen of je verder wilt gaan.

Hoe lang zou je blijven?

Er is geen goed antwoord voor hoe lang je in een afgeslankt huis moet blijven, en afslanken hoeft niet permanent te zijn. Sommige mensen genieten van de vrijheid en eenvoud van kleiner wonen en kijken nooit meer terug. Anderen vinden dat ze een groter huis missen en verhuizen uiteindelijk terug naar een grotere woning. En weer anderen missen gewoon hun oude buurt. Uiteindelijk hangt een succesvolle en gelukkige downsizing af van je persoonlijke voorkeuren en omstandigheden.

Bron: iQuanti

Contactgegevens:

Name: Keyonda Goosby
Email: [email protected]
Job Title: PR Specialist

Tags:   Dutch, United States, Wire