header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Heb ik een aanvullende levensverzekering nodig als ik die via mijn werkgever heb?

Mar 20, 2023 12:48 AM ET

Levensverzekering is een van de meest voorkomende voordelen die bedrijven tegenwoordig aan hun werknemers bieden. Als je al een van deze polissen hebt, dan vraag je je misschien af of het echt nodig is om je eigen particuliere levensverzekering te krijgen. In dit bericht leggen we uit wat de voor- en nadelen zijn van een door de werkgever gesponsorde levensverzekering en waarom een aparte dekking nog steeds een goed idee is.

Hoe werkt een levensverzekering bij de werkgever?

De levensverzekering bij de werkgever (ook wel groepsverzekering genoemd) werkt iets anders dan een particuliere levensverzekering. In veel opzichten zijn er veel grote voordelen om op een van dit soort polissen te zitten.

  • U hoeft er niet voor te betalen. Bedrijven bieden meestal een collectieve levensverzekering aan als een betaald voordeel voor de werknemer zonder extra kosten.
  • Automatische acceptatie. Groepsverzekeringen vereisen geen medisch onderzoek of gezondheidsonderzoek. U krijgt dus nog steeds dekking, zelfs als u een reeds bestaande aandoening hebt.
  • De mogelijkheid tot aanvulling. Een collectieve levensverzekering geeft werknemers meestal de mogelijkheid om hun dekking uit te breiden. Dit kan een handige manier zijn om de potentiële overlijdensuitkering uit te breiden.

Maar, levensverzekeringen op de werkplek hebben ook een paar nadelen.

  • Het recht op uitkering eindigt als u uit elkaar gaat. Als u, om welke reden dan ook, uw baan verlaat (door uw keuze of die van hen), bent u niet langer gedekt en komt uw gezin niet langer in aanmerking voor een overlijdensuitkering.
  • Beperkte dekking. De meeste levensverzekeringen op de werkplek zijn over het algemeen beperkt tot $ 50.000 (het maximale bedrag dat de IRS uitsluit). Hoewel sommige werkgevers een hogere overlijdensuitkering kunnen aanbieden, zal het teveel aan premie als belastbaar voordeel op uw loonstrookje verschijnen.

Waarom zou u uw eigen levensverzekering moeten nemen

Waarom een groepsverzekering een goed begin is, zult u toch willen overwegen uw eigen permanente of levensverzekering op termijn te nemen. Niet alleen zal een eigen polis u voorzien van een adequate hoeveelheid dekking die bij u blijft, ongeacht voor wie u werkt, maar het zal ook de volgende voordelen bieden.

Hoger dekkingsbedrag

De meeste financiële experts zijn het erover eens dat uw overlijdensuitkering van de levensverzekering ten minste 10 of 12 keer uw jaarsalaris moet zijn. Dat betekent dat iemand die $ 80.000 per jaar verdient, een beleid moet aanvragen met een nominale waarde tussen $ 800.000 en $ 1 miljoen. De meeste werkgever beleid zal niet te bieden dit niveau van bescherming, en zelfs als ze kunnen, zul je waarschijnlijk een beter tarief met een particuliere provider.

Lock in de beste tarieven

Er is geen betere leeftijd om te sluiten in een levensverzekering dan nu. Hoe langer iemand wacht of het aanvragen van een levensverzekering uitstelt, hoe groter het risico dat hij een medische aandoening ontwikkelt waardoor de premies kunnen stijgen of de dekking helemaal wordt geweigerd.

Hoewel je misschien dekking hebt van een werkgever, is dit toch iets waar je sterk over moet nadenken. Gebruik uw huidige gezondheidstoestand om in aanmerking te komen voor geweldige premies die decennialang niet zullen veranderen.

Beter productaanbod

Waar de meeste mensen een levensverzekering afsluiten voor de overlijdensuitkering, gebruiken veel vermogende mensen een levensverzekering voor de zogenaamde contante waarde. Contante waarde is als een spaarrekening in de levensverzekering die in de loop van de tijd kan groeien en waarde kan opbouwen. Veel polishouders lenen uiteindelijk tegen deze contante waarde om inkomsten genererende activa te kopen of een bedrijf te beginnen.

Je krijgt deze contante waarde niet als je alleen een werkgeverspolis hebt. In plaats daarvan hebt u een eigen permanente levensverzekering nodig die u kunt financieren en gebruiken om potentiële financiële mogelijkheden te creëren.

De bottom line

Het hebben van een levensverzekering van de werkgever is nuttig, maar het schiet tekort voor uw volledige behoeften. Niet alleen zal de overlijdensuitkering niet voldoende zijn, maar u loopt ook het risico de dekking te verliezen als u ooit van uw werkgever scheidt.

Op de koop van uw eigen levensverzekering kunt u er een met contante waarde kiezen. Dit kan u voorzien van een overlijdensuitkering en een investeringsvehikel voor de komende jaren. Om deze redenen moet u overwegen om uw levensverzekering buiten uw werkgever om af te sluiten.

Bron: https://www.irs.gov/government-entities/federal-state-local-governments/group-term-life-insurance

 

Contactgegevens:

Name: Keyonda Goosby
Email: [email protected]
Job Title: PR Specialist

Tags:   Dutch, United States, Wire