header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe leer je kinderen over geld?

Mar 20, 2023 12:53 AM ET

Ouders willen het beste voor hun kinderen. Ouders kunnen kinderen helpen bij de overgang naar een meer succesvolle volwassenheid door de tijd te nemen om hen te leren over geld.

Kinderen moeten beginnen met het leren van basisgeldvaardigheden lang voordat ze de fase in hun leven bereiken waarin ze een auto moeten kopen of een hypotheek moeten aanvragen. Hier zijn zeven goede manieren om jonge kinderen te leren hoe geld werkt.

1. Laat ze zakgeld verdienen

Experts zeggen dat het geven van zakgeld kinderen de kans geeft om financiële kennis op te doen. Een kind een toelage geven in ruil voor het nemen van verantwoordelijkheden is een klassieke methode om kinderen uit de eerste hand de beloning van geld verdienen en sparen te laten ervaren. Door hen kennis te laten maken met het concept van tijd ruilen voor geld, leren kinderen al snel: “Als ik niet werk, verdien ik niet het geld dat ik nodig heb om te kopen wat ik wil.”

2. Open een bankrekening

Op jonge leeftijd moeten ouders kinderen al helpen bij het openen van een bankrekening. Met een bankrekening kunnen ze niet alleen hun geld sparen en zien groeien, maar ook vertrouwd raken met financiële instellingen. Dit kan zich later in het leven uitbetalen als het tijd wordt om andere financiële producten zoals leningen en creditcards aan te schaffen.

3. Stimuleer regelmatige spaargewoonten

Opvoeders kunnen kinderen de waarde van sparen bijbrengen, vooral door al op jonge leeftijd een rentedragende spaarrekening te openen. Door kinderen aan te moedigen het geld te sparen dat ze verdienen met hun zakgeld, krijgen voor hun verjaardag of op vakantie, zullen ze zien hoe geld kan groeien – helemaal vanzelf. Ouders kunnen ook benadrukken dat door het geld nu te sparen, het er zal zijn als en wanneer het in de toekomst nodig is.

4. Help bij het vaststellen van financiële doelen

Het verdienen en sparen van geld is veel leuker als er een doel is. Of het nu gaat om een nieuw boek, speelgoed of videogame, kinderen kunnen leren dat doelen beter haalbaar zijn als ze prioriteiten stellen bij wat ze willen. Ga met kinderen in gesprek over het bepalen van een doel en maak dan een plan om genoeg geld te sparen om het te bereiken.

5. Leer ze over uitgestelde bevrediging

Kinderen kunnen afgeleid of ontmoedigd raken als ze proberen te sparen, zelfs als er een doel is. Als dit gebeurt, vraag hen dan na te denken over wat ze echt willen kopen en help hen te voorkomen dat ze onderweg geld verspillen aan impulsaankopen. Dit leert hen de waarde van uitgestelde bevrediging en helpt het kind de financiële discipline te ontwikkelen die ze als volwassene nodig zullen hebben bij het stellen en bereiken van langetermijndoelen.

6. Moedig filantropie aan

Een van de belangrijkste lessen die u uw kinderen over geld kunt leren, is het belang van teruggeven. Moedig hen aan om een deel van hun zakgeld of inkomsten aan een goed doel te schenken. Dit zal hen een gevoel van medeleven en verantwoordelijkheid voor anderen bijbrengen.

7. Geef het goede voorbeeld

Kinderen imiteren vaak het gedrag van ouders. Daarom is het belangrijk dat ouders goede financiële gewoonten tonen. Dit kan het beste worden gedaan door het financiële bewustzijn te vergroten op het gebied van krediet, budgettering en het gebruik van een kredietcalculator. Ouders moeten proberen elke week iets nieuws of nuttigs over geld te leren en dat in praktijk brengen. Na verloop van tijd, als een ouder zich zekerder voelt over financiën, zullen kinderen dat opmerken.

The Bottom Line

Opvoeders die hun kinderen over geld leren, vergroten hun kansen op financieel succes later in het leven. Terwijl een kind zakgeld verdient, of een tiener oppast of een naschoolse baan aanneemt en vervolgens geld spaart op een bankrekening, moeten ouders niet vergeten het goede voorbeeld te geven door ook goed geldbeheer te beoefenen.

Notitie: De informatie in dit artikel is uitsluitend ter informatie en weerspiegelt niet noodzakelijkerwijs de standpunten van [uitgever] of zijn medewerkers. Raadpleeg uw financieel adviseur over uw financiële omstandigheden en mogelijkheden. Deze site kan een vergoeding ontvangen van adverteerders voor links naar websites van derden.

Source:https://www.cnbc.com/2020/01/24/how-allowance-teaches-children-about-money-and-financial-literacy.html#:~:text=toelage vorig jaar.-,Experts zeggen dat kinderen toelage geven, of ze laten verdienen, uitgeven en geld beheren.

Contactgegevens:

Name: Keyonda Goosby
Email: [email protected]
Job Title: PR Specialist

Tags:   Dutch, United States, Wire