header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Kom ik in aanmerking voor een tijdelijke verzekering als ik zwanger ben?

Mar 20, 2023 12:32 AM ET

Zo spannend als een zwangerschap kan zijn, komt het zeker met veel vragen. Vanuit financieel oogpunt kan een daarvan zijn of je in aanmerking komt voor een levensverzekering als je die aanvraagt terwijl je zwanger bent. Als u momenteel in deze situatie verkeert, is dit wat u moet weten over levensverzekeringen en zwangerschap.

Komt u in aanmerking voor een levensverzekering als u zwanger bent?

Het korte antwoord is ja. De meeste zwangere aanvragers zouden nog steeds in aanmerking moeten kunnen komen voor een geweldige termijn levensverzekering. Echter, zoals met alle veranderingen in uw medische toestand, zal uw geschiktheid afhangen van verschillende belangrijke factoren die de uitkomst kunnen veranderen.

Mogelijke wegversperringen voor het ontvangen van dekking

Sommige aspecten van de zwangerschap kunnen ertoe leiden dat sommige aanvragers hogere premies in rekening worden gebracht of mogelijk helemaal worden geweigerd. Hier zijn een paar belangrijke om te overwegen.

De fase van de zwangerschap

Het aantal maanden dat u zwanger bent zal een belangrijke overweging zijn voor de levensverzekeringsmaatschappij. Over het algemeen zullen mensen in het eerste of tweede trimester minder problemen ondervinden dan mensen in het derde trimester.

Uw gewicht

Levensverzekeringen zijn gebaseerd op een groot aantal persoonlijke kenmerken. Of je het leuk vindt of niet, het gewicht van een persoon maakt deel uit van deze vergelijking omdat onderzoek heeft aangetoond dat mensen met overgewicht meer kans hebben om een ziekte zoals diabetes of een hartziekte te ontwikkelen die hun levensverwachting kan verkorten.

Biologisch gezien zal de lichaamsomvang van een vrouw tijdens de zwangerschap aanzienlijk toenemen. Ook al is dit slechts tijdelijk, de verzekeringsmaatschappij zal toch de premies berekenen op basis van het bij de aanvraag opgegeven gewicht. De verzekeringsmaatschappij kan dit zien als een verhoogd risico.

Gezondheidscomplicaties

In sommige extreme gevallen kunnen zwangere vrouwen risicofactoren ontwikkelen zoals diabetes of hoge bloeddruk. Nogmaals, hoewel deze aandoeningen slechts tijdelijk zijn en uiteindelijk na de zwangerschap weer normaal worden, kunnen ze toch worden gezien als negatieve risicofactoren en invloed hebben op de kansen van de aanvrager om in aanmerking te komen voor dekking.

Om deze redenen raden veel deskundigen vaak aan om te wachten met het aanvragen van een levensverzekering totdat u uw baby hebt afgeleverd. Dit laat uw gezondheid terug naar normaal, waardoor u in de best mogelijke positie om een beleid tegen een redelijk tarief te krijgen.

Als u wordt goedgekeurd voor de levensverzekering tijdens de zwangerschap, zullen de meeste u toestaan om uw medische examen een tot twee jaar later opnieuw te doen. Als de nieuwe resultaten gunstiger zijn, kunnen ze uw premies verlagen.

Wat als ik ben afgewezen?

Als u onmiddellijk een levensverzekering nodig hebt of bent afgewezen om een van de bovengenoemde redenen, hebt u nog steeds opties. Een daarvan is te overwegen een levensverzekering met gegarandeerde afgifte aan te schaffen. Deze polis vereist geen medisch onderzoek of gezondheidsonderzoek.

U krijgt automatisch dekking zolang u de premies kunt betalen. Houd er echter rekening mee dat de kosten van een polis zonder medisch onderzoek veel hoger zullen zijn dan die van een traditionele levensverzekering.

De bottom line

Hoewel het mogelijk is om in aanmerking te komen voor een levensverzekering tijdens de zwangerschap, kunnen er nog steeds enkele uitdagingen zijn. De levensverzekeringsmaatschappij zal rekening houden met factoren zoals het stadium van de zwangerschap, uw gewicht en eventuele nieuw ontwikkelde medische risico\’s.

Om deze redenen is het aanbevolen dat de meeste mensen die enkele maanden zwanger zijn, wachten tot na de geboorte om een aanvraag in te dienen. Vergeet niet dat zelfs als u geen dekking krijgt, u altijd kunt kiezen voor een polis die geen medisch onderzoek vereist, zoals een levensverzekering met gegarandeerde afgifte.

Bron:

https://www.policygenius.com/life-insurance/life-insurance-and-pregnancy/#:~:text=Tijdens de zwangerschap & text=Als je er toch uitkomt, worden je premies aangepast.

Contactgegevens:

Name: Keyonda Goosby
Email: [email protected]
Job Title: PR Specialist

Tags:   Dutch, United States, Wire